natural substrate aquakris - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

natural substrate aquakris

Liczba wyświetleń: 1677·Odpowiedzi: 4
Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok

08 kwi 2012, 14:34 natural substrate aquakris  (#1)  

co sądzicie o podłożu podanym w temacie? jak działa na parametry, rośliny w akwarium czy warto go kupić ? jakie są wasze3 wrażenia ze stosowania tego substratu? a przy okazji czy ktoś stosował wkład do filtra granulki torfowe firmy fluwal? jak zadziałały na parametry i kolor wody ( czy zrobiła się herbaciana)?

platka998
Ranga: Poznaje temat

09 kwi 2012, 09:11   (#2)  

czy naprawdę nikt tego nie stosował???? :(

platka998

edison Poznań

09 kwi 2012, 18:39   (#3)  

Niedługo będę stawiał moje pierwsze LT i też się zastanawiam czy nie użyć podłoża Wojtaszkowego czy ziemi pod żwirem
Ale też nie znalazłem za wiele w necie.

edison

Miasto: Poznań

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
lukiki Łódź

09 kwi 2012, 19:11   (#4)  

Bo raczej nie znajdziecie.
Produkt skierowany raczej po inny target.

lukiki
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Łódź

09 kwi 2012, 19:30   (#5)  

Rozmawiałem z autorem substratu, zrobił mi małą prezentację, co prawda nie stosowałem ale wyglądało interesująco. pan Marian pokazywał mi też zdjęcia ze swojej galerii, roślinki ładnie mu rosły, a kazde jego akwarium ma ten substrat :)

Daniel00
Ranga: Początkujący

Powrót do Podłoże

Powiązane tematy

test-podlozy2022-10-10.jpg

Test: ziemia, Tropica substrate, Platinum Soil, Controsoil

marcinox w Podłoże · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 14015
W niedzielę 2022-10-09 rozpocząłem mini test kilku podłoży. Są to: 1. tropica plant growth substrate 2. ziemia (Kronen dla paproci, dodałem minimalną ilość suszonej gliny) 3. Platinum Soil 4. ControS...

Tropica Plant Growth Substrate - granulacja piasku

cyberain w Podłoże · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4185
Cześć, będę restartował zbiornik i jako podłoże chcę zastosować substrat Tropic Plant Growth, ale zastanawiam się jaką granulacje piasku wybrać. 1-2mm czy 2-3mm? Mam w akwarium kiryski i nie chcę im u...

Podłoże Aqua Substrate II+

Sławek75 w Podłoże · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1712
Witam.Wystartowałem 3 miesiące temu kostkę 30l na tym podłożu.Po 2 może 3 tygodniach pojawiły się nitki,póżniej zielenice.Od początku lałem tylko potas i carbo.Szybko się zorientowałem,że to niedobór ...

Aqua substrate II+

mariusz87sk w Podłoże · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 6546
Witam mamy pytanie odnosnie podłoża aqua substrate II+ czy ktoś używał i jakie ma doświadczenie z nim. Dodam że używam go jako jedyne podłoże i mam problem z roślinkami jedna mi chyba zgniła druga dos...

Wysokość warstwy tropica plant growth substrate

michal322 w Podłoże · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 7697
Hejka Mam do was pytanie. Czy chcąc zastosować okolo 12 cm wysokość podłoża żwir bazaltowy + substrat Tropica plant growth substrate można sypnąć odpowiednio więcej substratu żeby korzenie nie miały ...

Podłoże podżwirowe Natural Substrate firmy AF

Akwarysta123 + w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2018
Cześć! Czy to podłoże ktoś testował? Zrobione na bazie gliny i torfu wzbogacone o mikroelementy. Zawiera węgiel, żelazo, fosfor i wapń. Ciekawi mnie, jak rozpocząć nawożenie min. azotem tego podłoża, ...

Aqua Substrate PRO - nowe podłoże Aqua-Art

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 28 · Wyświetlenia: 17429
as-pro5.jpg Najnowsza wersja podłoża firmy Aqua-Art, w którym poprawiono kolor, trwałość granulek oraz żyzność podłoża wpływającą korzystnie na rozwój roślin w akwarium. Opis producenta: W nat...

Co myślicie o tym substracie - Aqua substrate II ?

Adekxpload w Podłoże · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 7326
Hejka , mam pytanie do wszystkich użytkowników . Co myślicie o substracie Aqua substrate II + ? Ktoś ma z nim jakieś doświadczenia ? Jakieś opinie ? Mógłby się wypowiedzieć ?

Microbe lift substrate cleaner - opine

holenderskiebartek90 w Podłoże · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 21765
Witam Mam pytania dotyczace tego preparatu . Zamowilem sobie go ze wzgledu na to ze akwarium ma juz prawie 10 miesiecy a podloze jest zanieczyszczone ( szczegolnie w miejscach gdzie jest mniej roslin...

Żwirek bazaltowy plus Aqua Substrate II+

guitarheaven84 w Podłoże · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 4581
Witam serdecznie, jako nowy użytkownim chciałbym wszystkich gorąco powitać i prosić o poradę w następujucącej kwestii. Mianowice, chciałbym założyć nowe akwarium o wymiarach 60x30x35 (63L) wykorzystu...

Statystyki

Ten temat przegląda 267 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570974
 •  Liczba wątków: 48801
 •  Użytkownicy: 36929

•  Najnowszy użytkownik: maciej_domaszka

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 267 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.