|
|
natural substrate aquakris
Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
co sądzicie o podłożu podanym w temacie? jak działa na parametry, rośliny w akwarium czy warto go kupić ? jakie są wasze3 wrażenia ze stosowania tego substratu? a przy okazji czy ktoś stosował wkład do filtra granulki torfowe firmy fluwal? jak zadziałały na parametry i kolor wody ( czy zrobiła się herbaciana)?
-
platka998
●
- Ranga: Poznaje temat
czy naprawdę nikt tego nie stosował???? 
-
platka998
●
Niedługo będę stawiał moje pierwsze LT i też się zastanawiam czy nie użyć podłoża Wojtaszkowego czy ziemi pod żwirem
Ale też nie znalazłem za wiele w necie.
-

edison
●
- Miasto: Poznań
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Bo raczej nie znajdziecie.
Produkt skierowany raczej po inny target.
-

lukiki
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Łódź
Rozmawiałem z autorem substratu, zrobił mi małą prezentację, co prawda nie stosowałem ale wyglądało interesująco. pan Marian pokazywał mi też zdjęcia ze swojej galerii, roślinki ładnie mu rosły, a kazde jego akwarium ma ten substrat 
-
Daniel00
●
- Ranga: Początkujący
Powiązane tematy
W niedzielę 2022-10-09 rozpocząłem mini test kilku podłoży.
Są to:
1. tropica plant growth substrate
2. ziemia (Kronen dla paproci, dodałem minimalną ilość suszonej gliny)
3. Platinum Soil
4. ControS...
Cześć, będę restartował zbiornik i jako podłoże chcę zastosować substrat Tropic Plant Growth, ale zastanawiam się jaką granulacje piasku wybrać. 1-2mm czy 2-3mm? Mam w akwarium kiryski i nie chcę im u...
Witam.Wystartowałem 3 miesiące temu kostkę 30l na tym podłożu.Po 2 może 3 tygodniach pojawiły się nitki,póżniej zielenice.Od początku lałem tylko potas i carbo.Szybko się zorientowałem,że to niedobór ...
Witam mamy pytanie odnosnie podłoża aqua substrate II+ czy ktoś używał i jakie ma doświadczenie z nim. Dodam że używam go jako jedyne podłoże i mam problem z roślinkami jedna mi chyba zgniła druga dos...
Hejka
Mam do was pytanie.
Czy chcąc zastosować okolo 12 cm wysokość podłoża żwir bazaltowy + substrat Tropica plant growth substrate można sypnąć odpowiednio więcej substratu żeby korzenie nie miały ...
Cześć! Czy to podłoże ktoś testował? Zrobione na bazie gliny i torfu wzbogacone o mikroelementy. Zawiera węgiel, żelazo, fosfor i wapń. Ciekawi mnie, jak rozpocząć nawożenie min. azotem tego podłoża, ...
as-pro5.jpg
Najnowsza wersja podłoża firmy Aqua-Art, w którym poprawiono kolor, trwałość granulek oraz żyzność podłoża wpływającą korzystnie na rozwój roślin w akwarium.
Opis producenta:
W nat...
Hejka , mam pytanie do wszystkich użytkowników . Co myślicie o substracie Aqua substrate II + ? Ktoś ma z nim jakieś doświadczenia ? Jakieś opinie ? Mógłby się wypowiedzieć ?
Witam
Mam pytania dotyczace tego preparatu .
Zamowilem sobie go ze wzgledu na to ze akwarium ma juz prawie 10 miesiecy a podloze jest zanieczyszczone ( szczegolnie w miejscach gdzie jest mniej roslin...
Witam serdecznie, jako nowy użytkownim chciałbym wszystkich gorąco powitać i prosić o poradę w następujucącej kwestii.
Mianowice, chciałbym założyć nowe akwarium o wymiarach 60x30x35 (63L) wykorzystu...
|
|