Ciekawostka-zrób sobie testa bakterii - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Ciekawostka-zrób sobie testa bakterii

Liczba wyświetleń: 470·Brak odpowiedzi
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Testy pozwalające określić występowanie określonych typów bakterii i glonów. Nie pytałem ile kosztują ale pewnie drogo. :D

maarek72

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

67397383_2278711712166466_2455111943296385024_n.jpg

Ciekawostka - jak wyglądała kiedyś produkcja akwariów JUWELa

Piotr Baszucki w Szkło i meble · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2722
67397383_2278711712166466_2455111943296385024_n.jpg
YouTube

Ciekawostka dlaczego woda...

Jacek Pawłowski w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4163
Cześć Ciekawostka dlaczego woda różni się parametrami od tych podanych w wodociągach. To ma też przełożenie dla naszych zbiorników.
YouTube

Suplementacja bakterii

szkot w Nawożenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3242
Dzień dobry W poniższym filmie spotkałem się z opinią, że należy regularnie suplementować bakterie, ponieważ umierają. minuta 8.20 Możecie się do tego ustosunkować? Właściel kanału nie robi podmia...
image001.jpg

Zepsułem sobie akwarium - bo zrobiłem sobie sam lampę LED

darekzp w Oświetlenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3767
Witam serdecznie, no piszę w sprawie swojego akwarium, takie nie za duże: szerokość - 72 cm , głębokość - 37cm, wysokość - 40cm, szkoło 5mm. wszystko było ok do czasu aż wymieniłem swoje świetlówki 4 ...
stare-dno.jpg

Rataj Stare dno - ciekawostka

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2057
stare-dno.jpg Ciekawostka o której mogliście nie wiedzieć. Przetłumaczone z czeskiego: Wiele lat temu odwiedziłem ogród botaniczny w Petersburgu. Szedłem z dyrektorką, Ałłą Sokol, przez wystawę ro...
razbora.jpg

Ciekawostka - nowe gatunki razbor

Piotr Baszucki w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1467
razbora.jpg Zapraszam do poczytania: http://novataxa.blogspot.com/2020/05/trigonostigma-truncata.html
IMG_20221102_121344.jpg

Brunatnica? Jak sobie poradzić?

llukasik26 w Rośliny · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1498
Witam. Niestety akwarium zaatakowała najprawdopodobniej brunatnica, która głównie osiadła na Monte Carlo. W dniu wczorajszym podnośnika oraz mechaniczne usunięcie "syfu". Baniak 75l, fil...

Przechowywanie bakterii po otwarciu butelki

Anonim 59529 w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3409
Witam Mam takie pytanie. Kupiłem sobie bakterie do akwarium tak aby je dolewać po każdej podmianie wody, i czy po pierwszym otwarciu butelki z tychże bakteriami, to czy powinno się je przechowywać w ...

Seachem Matrix ciekawostka.

Martino w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3161
Cześć, borykałem się bardzo długo z wysokim potasem w swoim zbiorniku (60-75 K). Czytałem, pisałem i każdy wykluczał media w filtrze. Coś mnie tknęło o zrobiłem test mediów. I ku mojemu zdziwieniu pot...

Żywotność bakterii - trochę teoretyczne

szkot w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2020
Dzień dobry Niedawno kupiłem do moich low techów i małej rafy bakterie Microbe-Lift Special Blend. Na opakowaniu napisane jest aby zapobiegawczo stosować co 7 dni. Zastanawiam się czy to dotyczy rac...

Statystyki

Ten temat przegląda 455 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571011
 •  Liczba wątków: 48808
 •  Użytkownicy: 36936

•  Najnowszy użytkownik: m_d

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 454 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.