co to może być jakby wata?
Identyfikacja i walka z glonami i sinicami. Skuteczne metody zapobiegania.
-
lukasek
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Sieradz
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
A masz jakiś korzen ? mi to wygląda bardziej na pleśn 
-

kostek2
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Gdynia
mialam podobne i wiesz co to moze byc tak jak kolega wyżej napisał pleśń, jeżeli masz ryby w akwarium to poprostu moze jakas ci padla i zgnila a pozniej jest ta pleśń
-
KarolinKa3946
●
- Ranga: Początkujący
Powiązane tematy
Był restart akwarium jakieś 3 tyg. temu, korzeń był w poprzedniej aranżacji. Aktualnie "coś" rośnie na korzeniu i się rozprzestrzenia.
Czy to jest śluzowiec czy może jakaś odmiana grzyba ? T...
Witam,
Od pewnego czasu mam problem z dziwnym brązowym/brunatnym nalotem/watą, która osadza się na dnie akwarium, głównie w trawie. Nie mam pojęcia co to jest-glon,pleśń?. Zbiera się tego również duża...
Cześć, pojawił mi się problem w postaci waty (długie słabe nitki)
20191205_202217.jpg
Akwarium:
140l 80x50x35
Filtr JBL e901 z deszczownicą (wkłady: ceramika, mechaniczny, wata, gąbki)
Oświetlenie A...
Witam was ponownie,
We wcześniejszym poscie narzekałam na inwazję brunatnic, te cholery znikły ale teraz mam taką oto plagę (foto)
Daję też fotę parametrów wody. Chlor wykrywa mimo że dodawałam uzda...
Witam,
Dzisiaj rano pojawiła się jasno brązowa wata na DIDIPLIS DIANDRA. Co to może być i jak z tym walczyć?
Stosuję nawozy Ferka, nawożę CO2, ph 6.7, kh 3.
Oświetlenie power LED 54w z mocą 80 proc...
Robię podmianke i teraz jest go najlepiej widać jak nie jest pod wodą bo jak jest w wodzie to ciężko było go uchwycić na zdj IMG_20190617_113046.jpeg IMG_20190617_113044.jpeg
Witam,
czy ktoś jest w stanie rozpoznać, co to jest? Jestem całkiem zdezorientowany.
Wygląda jak jakiś glon, ale zdecydowanie takiego jeszcze nie widziałem. Trzyma się szyb i roślin za pomocą głównej...
W itam, czy to co mam na korzeniu, czy to jest normalne i czy to nie ma wpływu na rośliny ? T aka wata, jak to rękoma wyciagam to takie brązowe jest. P o wyciągnięciu z wody tak na boku to microsorium...
Witam
Mam problem z GLONAMI baniak jest po restarcie całkowitym. Może zacznę od początku , filtr odkażony wysterylizowany po WALCE z ślimakami „Świderkami”, bakterie Tropical Bactto Active na rozruch...
W zasadzie od początku istnienia zbiornika mam ten glon, czyli 8 miesięcy - raczej łatwo się go usuwa mechanicznie. Nie działa żadna chemia (bros, na sinice, różne antyglony na zielone glony, etc). Pa...
|
|