nurzaniec w plastikowym pojemniku??
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
to mój pierwszy post, więc z góry pszepraszam za popełnione błędy.W opisie valisneri ( nurzańca) przeczytałam,że powinno się ją sadzić w plastikowym pojemniku aby nie zarosła akwa, czy to prawda? Czy ktoś stosował takie rozwiązanie w swoim akwarium?
-
platka998
●
- Ranga: Poznaje temat
a czego Ty oczekujesz od tej rośliny ?
-
cezar d
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: kołobrzeg
-
nie rozumiem pytania , chodzi o to rzeby nie zarosła całego akwarium
-
platka998
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
acha ! nie trzeba go tak sadzić. można ukierunkowywać kłącza, albo je wycinać
-
cezar d
●
-
nie chce zbyt naruszać podłorza , więc czy to dobry sposób aby umieścic go w takim pojemniku z dziurkami ?
-
platka998
●
tak tylko kłącza i tak będą wyłazić górą 
-
cezar d
●
-
ok dzięki za odpowiedz. A gdzie( w sensie po bokach na dnie ) w tym pojemniczku mają być dziury i ile mniej więcej , aby woda przedostawała się do korzeni?
-
platka998
●
Powiązane tematy
valalisneria-torta-akwarium.jpg
Kompaktowa odmiana nurzańca o charakterystycznie spiralnie skręconych, wąskich liściach. Roślina łatwa w prowadzeniu, świetna na środkowy plan i boki mniejszych zbior...
Witam. Do jakiej wysokości wyrasta owa roślinka https://sklep.roslinyakwariowe.pl/rosliny-akwariowe/miejsce-sadzenia/tyl-akwarium/vallisneria-tortifolia-koszyk-duzy-p-32896.html
Pytam bo może ktoś pos...
Witam.
2 lata temu użyłem podłoża z 5 litrowego wiaderka (AQUAEL) dzisiaj tak przeglądam starocie i widzę, że została połowa, wprawdzie w dłoniach rozsypują się te twarde dodatki -tabletki i inne - cz...
Szukałem w wyszukiwarce i nic nie znalazłem, może podzielicie się pomysłami.
Problem: nurzaniec rozpełzł mi się po akwarium. Zasadziłem go sobie na tyle, niech się tam rozrasta do woli między innymi ...
Witam, wszystkich jestem początkującym akwarystom, na forum i w internecie przeczytałem już dużo artykułów. Artykuły same sobie zaprzeczają i dlatego proszę o Waszą rade i wskazówki, dotyczace marniej...
Witam mam pytanie, mianowicie mam w akwarium jeden duży korzeń a na stanie mam jeszcze jeden duży i mały i jak dam do akwa wszystkie korzenie i miedzy nie kamienie iii teraz najważniejsze . czy miedzy...
Kiedyś już miałem podobny przypadek, kiedy zaniknał mi nurzaniec - wtedy sądziłem, że to może poprzez żywice jonowymienną, bo inne roslinki też zmarniały nieco. Teraz już nie filtruję przez żywicę w c...
Witajcie mam pytanko w jaki sposób ciąć nurzańca tak aby nie zmarniał ponieważ jego liście zasłoniły większą cześć lustra wody.
Witam
Akwarium 54L brutto, oswietlenie 24 W ok 16h/dobe, poidloze AQUA Substrate II+ warstwa miedzy 4-6 cm. Zasadzone nurzance traca liscie a kryptokoryny listki maja brazowe.
Do wody podaje:
- p...
Witam,
54L
power glo, life glo, flora glo = 45W
Aqua substrate II wymieszane ze żwirkiem
CO2 z butli, easy carbo, K+, Fe (sporadycznie)
pH 6,8
Niedawno po dołożeniu 15W (life glo) i zamian...
|
|