|
|
Problem Fluval 305 - nie pompuje !!!
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
hej,
mam problem z filtrem Fl305 po 2 tygodniach przerwy w pracy wczoraj podłączyłem go pod w nowo zrobionym zbiorniku i nie pompuje wody.
Działa tylko w momencie pompowania ręcznego. węże są umyte, wirnik tez, gąbki nawet przy 3 czyszczeniu przepłukałem, koszyczki są puste ....
Zapytałem dr. google ale nic na te n temat nie znalazłem, może ktoś z Was miał podobny problem i jest mi w stanie pomóc??? Wczoraj wystartowałem moją 200-tke i nie mam filtra...
-
Kobra
●
- Ranga: Początkujący
Coś mi się wydaje ze wirnik jest zablokowany jakimś ciałem obcym
-
kt65c453
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Panki- Będzin
kt65c453 napisał(a):Coś mi się wydaje ze wirnik jest zablokowany jakimś ciałem obcym
wyczyściłem cały filtr (wirnik, ceramik) - tylko go nie rozkręcałem, wirnik i magnes widać, że trzymają....
-
Kobra
●
- Ranga: Początkujący
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Miałem fluvala 204 lub 3 stary model i podobnie mi się zachowywał ,jak go podłączałem po czyszczeniu ,zlałem włączyłem idzie ale woda nie leci.Miałem tak kilka razy i co robić?Wylałem cała wode z niego ,podłączyłem pod akwarium i zalewałem.Jak nalało się tak 3/4 wody włączyłem ,troche porzęził ale zatrybił ,a jak zalałem do pełna i włączyłem za cholere nie chciał pompować.
-

wacio
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Podhale
Powiązane tematy
Cześć.
Chciałem zapytać się wszystkich posiadaczy filtra o to czy wymiar podawany przez producenta jest taki sam dla całej wysokości filtra? Fluval podaje że filtr ma szerokość 18 centymetrów. Ale z t...
Hej, piszę tutaj ponieważ nie mogę sobie poradzić z mleczną wodą w moim zbiorniku, powoli tracę cierpliwość już, a więc kilka słów o moim zbiorku.
Gdy wleje Tetra Crystal Water woda klaruję się na 1 d...
Witam
W grudniu po powrocie do domu z wizyty w szpitalu, odkryłem że filtr Fluval FX6 się zepsuł. Silnik działał pulsacyjnie czyli sekundę działał po czym wyłączał się na 2 sekundy. Całe akwarium szl...
Walczę z kurzem/pyłem w wodzie już od kilku dni. Nie wiem co to jest, czy coś wypyliło od lawy czy to jakaś pozostałość po pierwotniakach a może śluzowce zaczynają się rozpadać.
Woda jako tako jest c...
Cześć, może komuś się przyda. Mam obecnie Fluvala 307, trochę głośno pracował. Mam tendencję do wypełniania koszyków na maxa, mediami. Dzisiaj je odchudziłem i jakie było moje zdziwienie, zrobił się b...
Cześć,
Moja 60-tka jest obsługiwana przez filtr kubełkowy Sunsun HW-604B. Od niedawna (po 8 miesiącach od zakupu) filtr zaczął głośniej pracować - tak jakby terkotał. Po odłączeniu filtra od zasilania...
Czy ktoś posiada i może miałby ochotę podzielić się opinią na temat tego filtra?
Cześć. Przyszedł czas, gdy ponownie zdecydowalem się na zakup kubełka do mojego akwarium 72L. Wstepnie chciałem kupić jakiegoś solidnego Eheima, ale niestety mam bardzo mało miejsca wokół akwarium i p...
Witam mam problem z starterem w filtrze fluval bo tamtędy przecieka mi woda już nie wiem co mam robić i jaka może być tego przyczyn. Prosiłbym o podpowiedź dodam że uszczelki nowe nasmarowane i starte...
Ponieważ stary filtr (Tetra 800plus) zaczął mi cieknąć spod klamer a wymiany uszczelek, smarowanie i gruntowne czyszczenie nic nie dały zastanawiam się nad kupnem nowego filtra. Już prawie zdecydowałe...
|
|