Regał z oświetleniem - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Regał z oświetleniem

Liczba wyświetleń: 517·Brak odpowiedzi
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.

22 mar 2012, 20:39 Regał z oświetleniem  (#1)  

Witam, chcę zbudować regał na akwarium120x40x50h. Teraz moje pytanie: jakiej długości minimum muszę wstawić świetlówki o jakiej mocy i jak wysoko nad akwarium? Czy taki regał sprawdzi się w roli pokrywy? Mój będzie na wzór ale tylko na dwa zbiorniki.

bojownik1987
Ranga: Początkujący

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

Aquael SELVA - mini terrarium ze sterowanym oświetleniem WRGB

Piotr Baszucki · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/aquael-selva-mini-terrarium-ze-sterowanym-oswietleniem-wrgb_1_intro.jpg Polski producent rozszerza ofertę o terrarystykę. Marka Aquael wprowadziła...

Pokrywa z oświetleniem LED diy.

przemx23 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3374
Witam, Planuję powrót do akwarystyki po latach. Najprawdopodobniej wybiorę zbiornik VIV 80x45x45. Chcę wykonać pokrywę z własnym oświetleniem LED (DIY). Na razie nie chcę rozmawiać o doborze diod / dr...

Problem z oswietleniem

fokusduszek w Oświetlenie · Odpowiedzi: 33 · Wyświetlenia: 7448
Witam. Borykam się z jedna sprawa odnośnie oświetlenia w dużym akwarium. Może opisze trochę akwarium. Akwarium 160 l 80x40x50 data założenia 14.02.20 Podłoże (ok 5cm) ziemia ogrodowa z dodatkami (gn...

Nietypowe sterowanie oświetleniem akwarium (LED)

wykaratka w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 812
Zainspirowany Waszymi pomysłami ze strony i forum postanowiłem postawić iwagumi. Do sterowania oświetleniem skusiła mnie okazyjna cena bezprzewodowego (działa bez zasilania wewnętrznego) przełącznika ...

Napowietrzanie z oświetleniem nocnym

Krol Jan w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 675
Lampka Led 3 wat podłączona do napowietrzacza na filmie wygląda to o wiele lepiej lampka podłączona do timera i o drugiej w nocy gaśnie.... 20171230_000703.jpg 20171230_000656.jpg 20171229_232916.jpg...

Proszę o porade czy dobrze zrobiłem z oświetleniem

kalambury11 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 4258
Proszę o poradę na temat mojego oświetlenia czy dobrze zrobiłem zminiajac 3 diody power led o łącznej mocy 9 w i barwie 6500k i zmieniłem na 8 diod power led 1 watowych o barwie 2x full spectrum 3x 85...

Problem z oswietleniem

grzesio0106 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 833
W itam , prosze bardzo o pomoc , mam oswietlenie 2x54w t5 statecznik firmy tridon 2x54w t5. P rzestalo mi dzialac oswietlenie , nagle zgaslo. R ozebralem statecznik , ale wielka magia. Z acz ą lem rus...

Problem z oświetleniem

Adrian Anioł w Oświetlenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 783
Witam. Mam problem ponieważ w tej chwili na moje 72 roślinne posiadam 1x 15W i 1x 24W co daje 0,5,4W/L. I myślałem nad dołożeniem światła. Czy dokupić jeszcze 24W i ciągnąć na samych 24 bez 15? Cz...

Problem z oświetleniem 72l

Paulaa w Oświetlenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1088
Witam. Posiadam akwarium 72l, w nim trochę roślin typu hygrophila corymbosa, anubias nano, moczarka i jakieś mchy. Do niedawna (ok pół roku temu) miałam tylko świetlówkę standardową z pokrywy, 15W. Ro...

Pomocy z oświetleniem!!!!

aron87 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 2974
Witam Od jakiegoś czasu mam problem z roślinami w akwarium, a mianowicie z ich wzrostem. Obserwuję, że rośliny nie rosną za bardzo w górę a zaczynają się strasznie płożyć i puszczać korzenie boczne n...

Statystyki

Ten temat przegląda 434 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571600
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 434 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.