Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Usunięto użytkownika 22973
Koniecznie 2.
Jeśli będziesz miał jeden będzie wskazywał tylko ciśnienie w reduktorze.
Więc jeśli będziesz podawał co2 przez spiek to nic nie będzie wskazywał, na atomizerze już wskaże
Drugi będzie ci pokazywał ciśnienie w butli, wiec będziesz wiedział kiedy co2 ma się ku końcowi.
-
Usunięto użytkownika 22973
●
Tutaj masz zestaw z porządnym dyfuzorem i lepszym zaworkiem:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/techni ... -5605.html
Tekma? :-/ Poszukaj o nim na forum, nie cieszy się zbyt dobrymi opiniami.
Kiepski dyfuzor nada się do kosza, będziesz musiał dopłacić do nowego.
Dyfuzor professional posiada bardzo drobny spiek (sprowadzamy go z niemiec) i to niebo a ziemia w porównaniu do chińszczyzny.
--
Tomek
-
Tomasz
●
- Ranga: Konto firmowe (sponsor forum)
- Miasto: Opolskie
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Z tego co pisze w opisie pod drugim linkiem reduktor na tej aukcji pokazuje ciśnienie w butli.  Jednak myślę, że 2 manometry mi się przydają, więc biorę zestaw z pierwszego linku.
Dzięki wielkie.
Pozdrawiam, Michał!
-

misiek9613
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
faktycznie, jakoś nie zajrzałem do Waszego sklepu. Przyzwyczaiłem się do allegro... i wszytko co szukam, to szukam tam.
Biorę niedługo zestaw z linku co podałeś.
Dzięki.
-

misiek9613
●
A ja mogę ci doradzić tyle żebyś brał wszystko oprócz dyfuzora.
I tak wszyscy pod koniec robia albo termoreaktor albo atomizer.
Z dyfuzorem jest ciężko trzeba myć co tydzień,bo puszcza duże bąble ja już bym nie wzioł na następny raz dyfuzora.
-
skate2255
●
misiek9613 napisał(a):faktycznie, jakoś nie zajrzałem do Waszego sklepu. Przyzwyczaiłem się do allegro... i wszytko co szukam, to szukam tam. Biorę niedługo zestaw z linku co podałeś.  Dzięki.
Rzuć okiem na opis zegarów - na pewno się przyda:
https://roslinyakwariowe.pl/artykuly ... ktora.html
A tutaj masz filmik pokazujący co po kolei odkręcać (sprzedawcy zwykle tego nie mówią a potem zarabiają na nowym reduktorze) - kolejność jest ważna aby nie uszkodzić manometrów:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/poradn ... warium.php
--
Tomek
-
Tomasz
●
- Ranga: Konto firmowe (sponsor forum)
- Miasto: Opolskie
-
Witam
A ja Ci polece cos takiego:
http://www.fotosik.pl/u/bebecebula
poszukaj goscia o nicku bebecelua na forach albo na allegro. Facet sprzedaje butle Co2 i zawory. Butle sa po azocie, z nowa legalizacja, zaworek GCE ale zawory facet ma uzywane tyle, ze oryginalne niemieckie, ja kupielem Dennerle, z dwoma zegarami i zaworem precyzyjnym juz zbudowanym. Wiele osob na forach, miedzy innymi RA poleca tego sprzedawce i dlatego sie skusilem. Twoja decyzja.
Pozdrawiam
Xiant
-
Xiant
●
dzięki. Teraz właśnie kupiłem zestaw PRO z tego serwisu, ten co polecił Pan Tomasz  Teraz lecę kupić na allegro filtr HW-302.
PS. Tymczasem zapraszam do działu aranżacje, gdzie już dłuższy czas czekam na odpowiedzi, której jak na razie brak. Panie Tomku, film już oglądałem dawno z 3 razy. Artykuł przeczytam zaraz.  Dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
-

misiek9613
●
Witam !
Podłączę się do tematu, jestem zainteresowny tym zestawikiem, ale proszę mi polecić jaki dyfuzor do akwarium 450 l. bo raczej ten będzie za mały ?
450 L
-
bary110
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Jelenia Góra
3 odkopany temat, 3 post, 3 reklama pewnego sklepu. Że też ktoś płaci Wam za taką amatorszczyznę.
-

szarlej
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Tarnów
@szarlej Niezłe oko, faktycznie kolega początkujący w branży reklamowej również;)
-
kretos
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
Powiązane tematy
Hej
Film po niemiecku.
Miłego oglądania. ?si=14HIDJMgvglFjRGl
Chciałam kupić sobie wszytko do zestawu co2 tylko wystąpił problem nie doczytałam i kupiłam reduktor firmy magnum z zaworkiem precyzyjnym i licznik bąbelków i aqua Nova. I czy jeśli odkręciłam tą końc...
Cześć wszystkim,
czy wszystkie białe krewetki karłowate z rodziny Neocaridina to N. palmata, czy istnieje biała odmiana N. davidii? W internecie figuruje odmiana o nazwie White Pearl/Snowball, ale nie...
Ciekawy zestaw do podmiany wody w akwarium: ?si=WtkflMN7GHTq5o2A
Witam wszystkich.
Chciałbym po zlikwidowanym akwarium malawi założyć zbiornik ogólny.
Będzie do akwarium Aquael Glossy 260 l.Na dno chcę dać ziemi ogrodowej i na to czarny żwirek kwarcowy.
Robię to p...
Kupiłem ostatnio zestaw linek dedykowany do mojego Chihirosa i okazało się, że nie pasuje zbyt dobrze. Muszę skrócić śruby dociskowe dołączone do zestawu. Wygląda na to, że otwory w obudowie lampy nie...
Tych konkursów z nami już nie ma.: IIAC, AGA, EAPLC...
szkoda, budziły swego czasu wiele emocji...chyba czas rozruszać towarzystwo i podziałać z czymś na lokalnym podwórku ;)
Dzień dobry,
Przymierzam się do zakupu kontrolera pH do akwarium (komputera pH) w przedziale cenowym do 700 zł.
Wstępnie wybrałem sobie 3 kontrolery, ale mam trudności z podjęciem ostatecznej decy...
Wystartowałem akwarium 112l dla odmiany nie będzie to typowy roślinniak, choc roślin będzie dość dużo, ale tych łatwiejszych, planuję tam dać grupkę Neonów (15-20), myślałem o Neonie zielonym (simulan...
Witam!
We wrześniu założyłem swoje pierwsze akwarium. Juwel Rio 180 z wbudowanym filtrem.
Posiadam w nim ślimaki, ryby oraz rośliny.
Akwarium funkcjonuje, ryby i ślimaki żyją a rośliny przycinam 😊...
|