FLUVAL 103 vs. EHEIM 2213 vs.AQUAEL multik - który wybrać? - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

FLUVAL 103 vs. EHEIM 2213 vs.AQUAEL multik - który wybrać?

Liczba wyświetleń: 742·Brak odpowiedzi
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Witam,
obecnie mam Aquael fan mini czyli filtr wewn. i myślę o zmianie na jakiś zewnętrzny filtr typu kanister. Stoję przed dylematem który z filtrów jak w temacie byłby dla mnie lepszy -teraz akwa 25 litrów , ale możliwe ,że za np. kilka miesięcy będzie zmiana na większe max. 60 - 80 litrów, al to jak na razie koncepcja.
Akwarium stoi teraz na komodzie dlatego zależy mi na tym, aby filtr był jak najmniejszy, ponieważ przez te kilka miesięcy będzie steł za baniakiem lub może na ziemi obok , ale też aby nie było problemu z dostępnością części czy akcesoriów filtracyjnych oraz bezawaryjność czy jeszcze inne aspekty z Waszego doświadczenia.
Chyba najlepszym rozwiązaniem dla mnie będzie Aquael Multikani, lub Fluval , ale ten drugi to "leciwy" model i obawiam się o serwis.
Poniżej ciekawe/dobre oferty, więc proszę o Wasze zdanie.

http://allegro.pl/filtr-zewnetrzny-fluv ... 00585.html

http://allegro.pl/filtr-zewnetrzny-ehei ... 80755.html

http://allegro.pl/aquael-filtr-zewnetrz ... 14332.html

http://allegro.pl/filtr-zewnetrzny-do-a ... 44704.html

p.s.
cena i jak najbardziej cicha praca jest dla mnie też ważna.
Czy dobrze kombinuję, że układ typu wlew i wylew do i z filtra dobrze aby był u góry ponieważ wpływa to na łatwiejsze czyszczenie?

oceanus
Ranga: Początkujący

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

YouTube

Aquael Hypermax BT Thermo - pierwsze wrażenia

Piotr Baszucki w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 693
aquael-bt.jpeg

Aquael Filtr Ultramax BT

Jacek Pawłowski w Filtracja · Odpowiedzi: 80 · Wyświetlenia: 38867
Hej Film Szopena o najnowszych filtrze Aquael. ?si=gcUSCUMpNdiAPdlJ
1989621318449463499_0_011_dystrybucja_-1631278597.jpg

Aquael Multikani 1000 - modułowy filtr kanistrowy do 400 l

Piotr Baszucki w Filtracja · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 2833
1989621318449463499_0_011_dystrybucja_-1631278597.jpg Modułowy filtr kanistrowy nowej generacji. Marka Aquael wprowadziła do oferty filtr Multikani 1000, kanistrowy filtr zewnętrzny o nietypowej, mo...

Aquael SELVA - mini terrarium ze sterowanym oświetleniem WRGB

Piotr Baszucki · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/aquael-selva-mini-terrarium-ze-sterowanym-oswietleniem-wrgb_1_intro.jpg Polski producent rozszerza ofertę o terrarystykę. Marka Aquael wprowadziła...
DSC_0199.JPG

Fluval 307. Wymiary.

woronov w Filtracja · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 8328
Cześć. Chciałem zapytać się wszystkich posiadaczy filtra o to czy wymiar podawany przez producenta jest taki sam dla całej wysokości filtra? Fluval podaje że filtr ma szerokość 18 centymetrów. Ale z t...

Eheim Professional 4+ 600 i kwestia bezpieczeństwa

Łoś w Filtracja · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 4946
Witam Mam akwarium i do niego filtr kubełkowy Eheim Professional 4+ 600. Filtr chodzi od niedawna. Ogólnie jestem zadowolony tylko jedna rzecz mnie martwi. Chodzi mi o mocowanie węży na króćcach przy...

Aquael ULTRAMAX BT - Bardzo słaby przepływ

miszelhdr w Filtracja · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 1133
Witam, od 1,5 mies posiadam w/w filtr. Na początku pięknie pracował, jednak po pewnym czasie przepływ drastycznie spadł. Wyczyściłem prefiltr, gąbki (o dziwo nie były jakoś za specjalnie zawalone, co ...

Eheim 2424 zmiana zaworu

rawracer w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 506
Witam. Czy przerabiał ktoś temat ze zmianą zaworów w Eheim experience 250 na zawory z 350 ? Czy wielkosciowo to to samo ? Czy cala głowica jest większa ? W środku średnice ładne jednak dusi go pewni...

EHEIM PROFESSIONEL 4+ 250 - smarowanie na rozruch

pk77 w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1670
U mnie przygotowania do usprawnienia akwarium ruszyły pełną parą. Właśnie rozpakowałem Eheima (model w temacie), i planuję go jutro podłączyć pod moje akwarium "z robakami" :D Jest jeden pr...

Aquael Ultramax 1500 - stara czy nowa wersja?

Badman w Filtracja · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 8195
Od czwartku mam filtr Aquael Ultramax 1500 kupiony w pewnym sklepie za okazyjną cenę 594 zł. Niby to miała być nowa wersja lecz z tego co wyczytałem kosz zasysający powinien być innego kształtu. Jak ...

Statystyki

Ten temat przegląda 165 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571011
 •  Liczba wątków: 48808
 •  Użytkownicy: 36936

•  Najnowszy użytkownik: m_d

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 165 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.