CSM+B gotowy koncentrat za 3,50 ??
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
co sądzicie o tym koncentracie , zamiast CSM+B ?? na pewno jest o wiele bardziej wydajniejszy
http://allegro.pl/nawoz-mikro-100-ml-ko ... ?source=oo
dawki w sumie są około 2 razy większe niż w zwykłym CSM+B , czyli można by stosować tylko poł dawki - 0,25 fe ppm a reszta uzupełniać samym fe
-
StefanTG
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Tarnowskie Góry
Poszukaj postów o mikro Intermagu. Między innymi w wątku o EI.
Było dużo na ten temat na forum.
-

Seth67
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Gdańsk
Powiązane tematy
Cześć! W sieci można znaleźć wiele różnego rodzaju gotowych projektów na dozowniki nawozów, jednak w mojej ocenie albo są one niedokończone mało praktyczne. Zrobiłem swój projekt, który może komuś się...
Witam temat pewnie z 1000000 albo i więcej przerobiony ale jak czytam to mętlik mam w tych wyliczeniach pewnie na forum są tacy co z akwarium nie mają problemów więc proszę o prostą pomoc z konkretnym...
Witam,
Mam prośbę o ocenę dawki nawozu CSM+B, który kupiłem na portalu aukcyjnym.
Wg kalkulatora EI wychodzi mi, że powinienem podawać nawóz 2 razy w tygodniu po 10 ml na moje 200 litrów akwa.
Tymcz...
Witam. Zastanawiam się nad użyciem mieszanki Csm+b jako nawozu mikro w moim akwarium.
Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat ww. Mieszanki, a może jakieś inne sugestie?!
Akwarium nawożone metoda EI....
Witajcie bd zakładał akwarium,krewetkarium 30x30x30.
Oświetlenie bd zrobiona belka led około 18W sterowane mocą.Około 10cm nad tafla wody.
CO2 24/7
Żwir raczej bazalt a pod to nutriplant (zostało mi z...
Witam.
Mam pytanie jak dozować mikro z gotowego zestawu do metody EI sprzedawanego w sklepie RA?
Na pojemniku nie ma żadnych informacji dotyczących składu oraz dozowania.
Witam,
kompletuję sole i chealty do nawożenia metodą EI. Jeśli chodzi o makro to sprawa jest banalna, ale problem zaczyna sie z mikro... Co kupić?
CSM+B w którym jak podaje sprzedawca na allegro...
Jakiś czas temu kupiłem suchą mieszankę chelatynowych mikro elementów, zostawiłem ją w szafce i nie otwierałem przez jakiś czas, dzisiaj chciałem zrobić nawóz i widzę że ta mieszanka jest jakby brązow...
Na razie raczkuje jeśli chodzi o nawożenie... Poczytałem trochę o EI i znalazłem taki przepis:
Makro:
KNO3: 2 i 1/4 łyżeczki
KH2PO4: 3/4 łyżeczki
MgSO4x7H2O: 6 łyżeczek MgSO4x7H2O
Dodaj to wsz...
Witam,
Jakiś czas używałem własny TMG like z mikro o takim składzie:
Bor1.06%
Miedź 0.23%
Żelazo 8.2%
Mangan 1.82%
Molimbden 0.15%
Cynk 1.16%
TMG like, podawany w dawkach dziennych. Ak...
|
|