CSM+B gotowy koncentrat za 3,50 ?? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

CSM+B gotowy koncentrat za 3,50 ??

Liczba wyświetleń: 654·Odpowiedzi: 1
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zaloguj się, aby zmienić widok
StefanTG Tarnowskie Góry
co sądzicie o tym koncentracie , zamiast CSM+B ?? na pewno jest o wiele bardziej wydajniejszy
http://allegro.pl/nawoz-mikro-100-ml-ko ... ?source=oo

dawki w sumie są około 2 razy większe niż w zwykłym CSM+B , czyli można by stosować tylko poł dawki - 0,25 fe ppm a reszta uzupełniać samym fe

StefanTG
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Tarnowskie Góry

Seth67 Gdańsk

10 mar 2012, 12:01   (#2)  

Poszukaj postów o mikro Intermagu. Między innymi w wątku o EI.
Było dużo na ten temat na forum.
Obrazek

Seth67
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Gdańsk

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

YouTube

Dozownik nawozów - gotowy projekt dla każdego

szwojtyla w Nawożenie · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 7397
Cześć! W sieci można znaleźć wiele różnego rodzaju gotowych projektów na dozowniki nawozów, jednak w mojej ocenie albo są one niedokończone mało praktyczne. Zrobiłem swój projekt, który może komuś się...

CSM+B i K2SO4 na 30l

guzi75 w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1207
Witam temat pewnie z 1000000 albo i więcej przerobiony ale jak czytam to mętlik mam w tych wyliczeniach pewnie na forum są tacy co z akwarium nie mają problemów więc proszę o prostą pomoc z konkretnym...

Nawożenie CSM+B - ogromna dawka?

kaceks w Nawożenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5115
Witam, Mam prośbę o ocenę dawki nawozu CSM+B, który kupiłem na portalu aukcyjnym. Wg kalkulatora EI wychodzi mi, że powinienem podawać nawóz 2 razy w tygodniu po 10 ml na moje 200 litrów akwa. Tymcz...

Nawóz do akwarium: Csm+b

Anonim 57626 w Nawożenie · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 3145
Witam. Zastanawiam się nad użyciem mieszanki Csm+b jako nawozu mikro w moim akwarium. Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat ww. Mieszanki, a może jakieś inne sugestie?! Akwarium nawożone metoda EI....

Gotowy nawóz do 30l

bendek1x w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3763
Witajcie bd zakładał akwarium,krewetkarium 30x30x30. Oświetlenie bd zrobiona belka led około 18W sterowane mocą.Około 10cm nad tafla wody. CO2 24/7 Żwir raczej bazalt a pod to nutriplant (zostało mi z...

Gotowy zestaw EI w sklepie RA

Artur85 w Nawożenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 1838
Witam. Mam pytanie jak dozować mikro z gotowego zestawu do metody EI sprzedawanego w sklepie RA? Na pojemniku nie ma żadnych informacji dotyczących składu oraz dozowania.

EI CSM+B czy Chelat żelaza FORTE 8%

b7649738 w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2921
Witam, kompletuję sole i chealty do nawożenia metodą EI. Jeśli chodzi o makro to sprawa jest banalna, ale problem zaczyna sie z mikro... Co kupić? CSM+B w którym jak podaje sprzedawca na allegro...

CSM+B Mikro

Krzysztofus23 w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 841
Jakiś czas temu kupiłem suchą mieszankę chelatynowych mikro elementów, zostawiłem ją w szafce i nie otwierałem przez jakiś czas, dzisiaj chciałem zrobić nawóz i widzę że ta mieszanka jest jakby brązow...

Co lepsze? Nawóz własnej roboty czy gotowy?

cruel0808 w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1176
Na razie raczkuje jeśli chodzi o nawożenie... Poczytałem trochę o EI i znalazłem taki przepis: Makro: KNO3: 2 i 1/4 łyżeczki KH2PO4: 3/4 łyżeczki MgSO4x7H2O: 6 łyżeczek MgSO4x7H2O Dodaj to wsz...

Trace Elements Mix vs Plantex CSM+B

zvirus w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2549
Witam, Jakiś czas używałem własny TMG like z mikro o takim składzie: Bor1.06% Miedź 0.23% Żelazo 8.2% Mangan 1.82% Molimbden 0.15% Cynk 1.16% TMG like, podawany w dawkach dziennych. Ak...

Statystyki

Ten temat przegląda 459 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570947
 •  Liczba wątków: 48798
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 459 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.