|
|
[60l] Panoramiczne - Sybilla
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
"Akwarium 60l Panoramiczne - Sybilla"
Akwa: ok 60l (nie mam ochoty liczyc pojemności tej nieforemnej bryły  )
Oświetlenie: 2x 18W Zwykły OSRAM T8 + OSRAM FLUORA (10h dziennie)
Filtacja: AQUAEL FAN 2 Plus
Grzałka: brak
Temperatura: 25-27C
Nawozy: Symfonia złota + K2SO4 (nawożę gdy widoczne niedobory)
Co2: "Bimbrowania"
Podloze: "Ziemianka" + drobny żwir + JBL manado.
Flora: cabomba, hygrophila polysperma,Hygrophila difformis, christmas moss, Hemianthus Callitrichoides, Rotala Indica,Heteranthera zosterifolia, Egeria densa, Hygrophila corymbosa 'Siamensis', nurzaniec, pelia
Fauna: red cherry x13, parka pielęgniczek Ramireza (niedobrana :/), x25+ razbora galaxy, x1 samiec gupika.
Testy: brak
Podmiana wody: 10l co tydzień.
Zbiornik istnieje już rok w domu mojej dziewczyny. Dość często przesadzam rośliny szukając zadowalającej aranżacji.
-

suchenz
●
- Ranga: Początkujący
Usunięto użytkownika 14432
plusik za dobrą kondycję roślin. przyjemny dla oka zbiornik.
-
Usunięto użytkownika 14432
●
Fajna soczysta zieleń.
Pomyśl o czym zrdzawo-czerwonym. Może fajnie wyjść.
-

Seth67
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Gdańsk
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
No tak, kondycja roślin jest nadzwyczaj dobra jak na ciągłe zaniedbywanie dostaw co2 oraz nawozów, skutkowało to sporą ilością glonów nitkowych szczególnie na Heterantheri zosterifoli oraz Hemianthusie, jednak dwa tygodnie temu zastosowałem Tropical ALGIN Pond w dawkach 2,5ml codziennie przez trzy dni i poskutkowało. Glonów brak.
Co do czerwieni to pewnie masz rację, jak natrafi mi się jakaś okazja na czerwone roślinki to obsadzę trzecie plan po lewej stronie.
Zdaję sobie sprawę, że trochę przesadziłem z 'trawnikiem" na pierwszym planie, optycznie przez swoją grubość pomniejsza akwarium, jednak potrzebuje trochę ścinki do obsadzeni 30l kostki dlatego pozwolę mu jeszcze rosnąć przez 2-3 dni, a potem już będę przycinał regularnie.
Jako ciekawostka, przykład tego co może się wydarzyć w akwarium gdy wyjedziemy na 10 tygodni powierzając zbiornik pod opiekę "domowników"
(zdjęcie zrobione 3 miesiące temu )
-

suchenz
●
-

Andr Linoge
●
- Ranga: Stały bywalec
Galaxy jak zwykle w zaroślach, czasami podejrzewam że prowadzą wieczorny tryb życia bo wtedy najchętniej wychodzą buszować przy przedniej szybie 
-

suchenz
●
Fotka z połowy maja, nie robiłem jej z myślą o prezentacji ale myślę, że wyszła nie najgorzej dlatego się pochwalę. Za jakiś czas zaprezentuje obecny stan po konkretnej przycince, wykarczowałem ok 1,5kg roślin (niech żałują ci co nie skorzystali z ogłoszenia w dziale Giełda  )
-

suchenz
●
no bardzo ładnie i te galaxy jakie wypasione  :D:D
-

Andr Linoge
●
- Ranga: Stały bywalec
no proszę symfonia bimbrownia ziemia i tak też można trzymać rośliny, gratulacje i powodzenia
-

stthoro
●
- Miasto: łódź
Powiązane tematy
Witam was.
Szukam pomysłu na akwarium HEXA SET II 60L. Już tyle razy w ciągu 20 lat go aranżowałam i zawsze po roku okazywało się, że nie wygląda to tak jak planowałam
Akwarium specyficzne: węższe niż...
1-270122.jpeg
Zapraszamy do obejrzenia akwarium o pojemności 60l z aranżacją autorstwa Jamesa Starr-Marshalla wykonaną dla firmy Tropica Aquarium Plants...
Czytaj więcej: https://roslinyakwariowe.p...
1-100122.jpeg
Zapraszamy do obejrzenia akwarium o pojemności 60l z aranżacją autorstwa Marka Evansa wykonaną dla firmy Tropica Aquarium Plants...
Czytaj więcej: https://roslinyakwariowe.pl/galerie/...
Ostatnio zapanowała moda na ''las w szkle'', nie powiem tez trochę na to zachorowałem a mając pęknięte akwarium. No przecież nie wyrzucę :)
Naczynie- akwarium 60x30x36
Oświetlenie- stara lampa
Rośli...
W itam.Biore sie za zakladanie akwarium 60l dla mojej chrześnicy. Maja byc rosliny cienio lubne i jakies mchy. Narazie walcze nad aranżem.Mam kilka ukladów korzeni.Podpowiedzcie na których sie skupić....
20.03 założyłem moje pierwsze typowo roślinne akwa 85l. Posadziłem rośliny i pozostał mi dylemat - Jaką trawkę posadzić?
Małego heńka czy ELEOCHARIS PARVULA w lekkim połączeniu z ECHINODORUS TENELLUS...
Witam, szukam roślinki na trzeci plan, w lewy róg akwarium o wym. 60x30x30 o niezbyt dobrym oświetleniu 1x15w. 6500k (ale może jeszcze w tym miesiącu dołożę) coś jak Ludwigia Repens, jakieś typy? z gó...
|
|