Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Polecam używam od około 2miesięcy i jest świetna sprawa. Rozpuszcza Co2 w 100% i jest przy tym cichy.
Pozdrawiam
-
Pepesza
●
- Ranga: Początkujący
Pepesza napisał(a):Polecam używam od około 2miesięcy i jest świetna sprawa. Rozpuszcza Co2 w 100% i jest przy tym cichy.
Używasz 500 czy 1000? Do jakiego filtra masz podłączony?
Pi silnia równa się przeciwprostokątnej promienia czuj duch, Paweł
-

abstract
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: middle of nowhere
Witam ja tez uzywam Sera 500 podlaczonego mam do filtra Fluval 305. Jestem z niego zadowolony 
-
Danio86
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Gorlice
Reactor 1000 a filtr to JBL1501 przepływ otworzony do połowy rozpuszcza tak, że przy 3b/s jest znikła ilość gazu w reaktorze.
-
Pepesza
●
- Ranga: Początkujący
polakko 78
Pilaszków, okolice Ożarowa Mazowieckiego
czy spadły wydajności filtrów w Waszych przypadkach?
-
polakko 78
●
- Miasto: Pilaszków, okolice Ożarowa Mazowieckiego
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Moim zdaniem aby te reaktory były w 100% wydaje to muszą być podłączone do filtra o odpowiedniej mocy.
Powiem szczerze że swojego czasu zakupiłem taki reaktor 500 i nie byłe z niego zadowolony.
Łopatki w środku ciągle się zatrzymywały bo poziom gazu był wewnątrz reaktora za wysoki,uważam że była to wina zbyt słabego filtra.
Przepływ wody był zbyt niski do ilości rozpuszczanego gazu.
-

Piopio21
●
- Miasto: Łódź
w moim nie i jest ustawiony do polowy mocy
-
Danio86
●
- Miasto: Gorlice
Powiązane tematy
Witam
Ktoś używa tego reaktora ?
Obejrzałem kilka filmów na YT i wygląda to solidnie i spełnia swoje zadanie ,ale cena zabija .
Jednak poszukałem ,poszperałem i zakupiłem na chinskim portalu za po...
Witam drodzy forumowicze.
Zakupiłem właśnie multi reaktor NCO2-3
Prosty jak budowa cepa.
Problem polega na tym że ani w opakowaniu ani na stronie producenta, ani w głębinach internetów nie znalazłem ...
Hi pierwszy post
piszę w sprawie mojego zestawu CO2 mam pytanie czy to już moment aby zabrać butle i ją nabić ? sprawdzałem teraz poziom gazu na skali i wskazówka zbliża się do wartości 0 zrobiłem ...
Witam
Jakie macie sposoby na sprawdzenie szczelności instalacji CO2? Wczoraj nabiłem butlę a dzisiaj jest pusta. Zastanawiam jak sprawdzić reduktor bo mam podejrzenia że to na nim się ulatnia gaz. Jes...
Cześć
Od razu pisze aby się nie śmiać. Mam 300 litrowe akwarium i mam dozowanie co2 z sodastream. Jest butla sodastream, reduktor aquaartu, licznik bąbelków aqua artu, elektrozawór też aquaartu. Dzia...
Witam serdecznie,
Akwarium wystartowałem 3 tygodnie temu. Podmiankę robię co tydzień 50% kranówka (dodaje Denitrol lub Nitrivec). Po podmiance następnego dnia rano woda prawie kryształ. W ciągu 2 d...
Witam wszystkich mam takie zapytanie do was czy mieliście taki przypadek, a może to normalne:
Otóż wczoraj ze względu na irytującą mnie mgiełka w akwarium wczoraj zmieniłem mój zewnętrzny atomizer co2...
Cześć, przymierzam się do zakupienia jakiegoś reaktora CO2(chyba padnie na qualdropa).
Zastanawiam się czy są jakieś przeciwwskazania do tego, aby do takiego reaktora w razie potrzeby pakować media d...
Witam
Od razu domyślam się jakie będą komentarze że ładuje silnik Ferrari do malucha ale no nie mam gdzie nabić butli takiej z prawdziwego zdarzenia gazem co2 więc musze korzystać z bio co2. Mam taki...
Witam, zawsze miałem butle poniżej akwarium ale teraz brak miejsca, czy butla może stać powyżej akwarium?
|
|