Witam po przerwie Postanowiłem napełnić wodą moje 3 stojące od pół roku puste akwaria. Zaczynam od najmniejszego (: w najbliższym czasie będą następne. Zatem: Start akwarium 23 lutego 2012 (wczoraj) Szkło: 25x25x30h Filtracja: chińska kaskada Podłoże: Aqua substrate II+ Nawożenie: Na razie sam potas Oświetlenie: 11w 6500k moduł Aquaela
Rośliny: -Microsorium -eleocharis parvula -W najbliższym czasie dojdzie coś łodygowego na tylną prawa stronę.
a jednak i w takim małym zbiorniczku można wykombinować coś fajnego...połączenie korzonka z microsorium zawsze mi się podoba! zobaczymy so będzie dalej
mgiecek w Akwaria· Odpowiedzi: 72 · Wyświetlenia: 33245
Witajcie,
Po spadku otrzymałem akwarium i postanowiłem to wykorzystać... Zbiornik zalany w czwartek cieszyńską kranówką + Azoo supreme guard + Azoo aquaguard plus.
Podmiana wody codziennie ok. 10L.
...
Łukasz w Akwaria· Odpowiedzi: 44 · Wyświetlenia: 23747
Hej, chciałem zaprezentować swój zbiornik, któremu stuknęły już 4 tygodnie. A więc :
Akwarium: 60x30x35 full opti
Podłoże : H.E.L.P Advanced soil plant, piasek
Podsypka: Ada Power Sand Advanced S
Dek...
Cro w Akwaria· Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 9144
Witam,
Akwarystyką zajmuję się od kilkudziesięciu lat ale dopiero przez ostatnie lata zgłębiam szczegóły związane z profesjonalną akwarystyką czyli aranżacje, nawożenie, pielęgnacja roślin itp. dlate...
Witam,
Chciałbym z wami podzielić się moim nowym zbiornikiem. Został on wymieniony z OW 60x30x36 (65l).
DSC_2490.JPG
Kilka informacji na początek:
Zbiornik: 90x45x45 OptiWhite 10mm by roslinyak...
lukasek w Akwaria· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3547
Po długiej przerwie wracam do akwarystyki i przedstawiam pierwszy zbiornik. Woda cały czas mętna nie chce się wyklarować i zdjęcia słabej jakości, za co przepraszam, będą lepsze, jak się wyklariuje.
S...
ThankUveryMuch w Akwaria· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1472
Witajcie!
Zakladam temat by otrzymac sugestie odnosnie prowadzenia mojego akwarium.
Akwarium posiadam od kilku lat, w tym czasie byly dwa "przemeblowania". Nie bede sie w tym watku o nich wy...
grlskce w Akwaria· Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 3949
To i ja wrzucę moje dzieło, które rozświetla biurko, kostkę mam od około 1,5 roku, poniżej najnowsze zdęjcia, docelowo wymiana na OW 35x35x40 + kubełek, a obecnie:
Zbiornik: 30x25x25
Filtracja: Fil...
haldokholk w Akwaria· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3174
Witam,
kolejny baniak u mnie w domu.
40x25x18 + mały sump
Akwa ma kilka tygodni wiec jeszcze mu sporo brakuje pozatym troche bałaganu,
obiecuje następne zdjecia w lepszej jakości i bez substratu na ...
Statystyki
Ten temat przegląda 278 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571007
• Liczba wątków: 48808
• Użytkownicy: 36935
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 278 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej