Programator czasowy lektroniczny probelm. - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Programator czasowy lektroniczny probelm.

Liczba wyświetleń: 774·Odpowiedzi: 2
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Damian92 Wyszków
Witam mam problem z programatorem czasowym elektronicznym takim

- http://sklep.amical.pl/index.php?produc ... od_id=2202

i mam problem jak go ustawie to zaczyn po jakimś czasie się spieszyć nawet do chodzi do godziny jak jest 11 to po 2 tyg 12 i za każdym razem jest jakaś rada jakoś naprawić czy wyrzucić do śmieci?

Damian92
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Wyszków

don_Vall Warszawa

20 lut 2012, 22:15   (#2)  

z opisu wynika, ze powinien o 1 min na miesiąc się zmienić czas
prawdopodobnie kwarc się sp...
próbowałeś go resetować. U mnie gubiły ustawienia i po kilku resetach się naprawiło

don_Vall

Miasto: Warszawa

Damian92 Wyszków

20 lut 2012, 22:22   (#3)  

don_Vall napisał(a):z opisu wynika, ze powinien o 1 min na miesiąc się zmienić czas
prawdopodobnie kwarc się sp...
próbowałeś go resetować. U mnie gubiły ustawienia i po kilku resetach się naprawiło

O właśnie spróbuje go parę razy zresetować może mu pomoże :shock:

Damian92

Miasto: Wyszków

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

YouTube

Programator czasowy

andrzejkowac w Oświetlenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4839
Mam pytanie do bardziej obeznanych kolegów .Potrzebuje układa na płytce działający jak zwykły programator czasowy taki jak na fotce najlepiej na 230v ewentualnie 24 12v .Do umieszczenia w skrzyneczce ...
YouTube

Programator czasowy do akwarium

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 7358
Zapraszam do kolejnego odcinka AkwaGadki Rafała Kozery. Tym razem omawia on zalety analogowych programatorów czasowych. Zapraszamy do dyskusji.
rev..jpg

Polećcie dobry wyłącznik czasowy...

akwafun w Oświetlenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 7034
Witajcie, zwracam się do Was z prośbą o polecenie naprawdę dobrego i sprawdzonego wyłącznika czasowego. Obecnie używam takich wyłączników elektronicznych za ok. 20 zł jak w załączniku. Niestety dziś p...
tablica.JPG

[DIY] Programator czasowy do świetlówek i CO2

qqrq w Oświetlenie · Odpowiedzi: 29 · Wyświetlenia: 18123
Proszę o wyrozumiałość bo w sprawach konstrukcyjno-majsterkowych jestem cienki bolek :) Mam teraz światło w pokrywie, włącza się je i wyłącza przyciskiem on/off znajdującym się na kablu zasilającym o...

Wlacznik czasowy do akwarium na Arduino

szpilaos w Oświetlenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1922
Witam mam problem z napisaniem programu na wlacznik czasowy. Wlaczanie przekaznika musi byc przez wyswietlacz LCD 2x16 z magistrala i zegarem Ds1307. Pomoze ktos w napisaniu programu??

Programator czasowy, przechodzenie między programami

marlowe w Oświetlenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 6744
Programator czasowy taki jak na rysunku poniżej. Ustawiłem w nim 3 programy, całotygodniowe. 1. ON 7:00 OFF 15:00 i tak przez 7 dni w tygodniu 2. ON 9:00 OFF 17:00 i tak przez 7 dni w tygodniu 3. ON ...

Programator do akwarium.

diego7504 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 32 · Wyświetlenia: 6478
Witam . To kolejny mój pomysł na programator do akwarium. Wszystko w jednym miejscu.

programator mechaniczny

xdnikoxd w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1108
Mam takie pytanie czy programator mechaniczny raz ustawiony np. na 5h świeci 365 dni w roku to czy np. po 5 dniach da się zmienić go żeby świecił 6h czy już nie?

Programator czasowy (Cyfrowy) na 4 wtyczki (źródła)

spec8320 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 4725
Witam. Z góry przepraszam ale nie wiedziałem gdzie ten temat stworzyć a jako, że programatory są często używane do oświetlenia stąd ten wybór. Sprawa jest prosta obecnie posiadam 4 analogowe programa...

Sterownik czasowy trzech urządzeń

piotrek_pajak w Oświetlenie · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 3129
Znalazłem dziś na Alledrogo ofertę sterownika dla trzech urządzeń za - wydaje mi się - rozsądną cenę. Nie chcę tu uprawiać jakiejkolwiek reklamy, ale wiem, że wielu z nas poszukiwało/poszukuje takieg...

Statystyki

Ten temat przegląda 214 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570974
 •  Liczba wątków: 48801
 •  Użytkownicy: 36929

•  Najnowszy użytkownik: maciej_domaszka

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 214 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.