Witam mam akwarium z pokrywą 240l przerobiłem pokrywe na 4x54w.Troche denerwuje mnie bardzo jaskrawe swiatło i chciałem podwiesic pokrywe ,moze ktos z was to zrobił czy to sie sprawdza
Piotr Baszucki w Oświetlenie· Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 3967
Linki do karnisza na stronie IKEA:
https://www.ikea.com/de/de/p/vidga-gardinenschiene-1-laeufig-weiss-70299153/
https://www.ikea.com/de/de/p/vidga-deckenbefestigung-weiss-90299091/
maateusz w Szkło i meble· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1996
Zakładam akwarium - 170 cm na 60 cm na 50 cm h
Do tego chciałbym zbudować samodzielnie szafkę i pokrywę - dla satysfakcji
Szafkę nie zdecydowałem jeszcze tylko czy ze sklejki czy z płyty jednak.
Ma...
Łoś w Oświetlenie· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3302
Witam
Posiadam akwarium 300 litrów(120x50) z pokrywą Aquastel z dwiema tubami led 30 watt więc mam w sumie 60 watt led. Czyli bardzo mało. Chciałbym celować w kierunku roślin bardziej wymagających. T...
kajper w Oświetlenie· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3261
Witam szanone towarzystwo.
Chiałbym żoneczce zrobić prezent i zakupić nową pokrywę aluminiwą 80x35 albo Diversa albo AQUASTEL.
Proszę o pomoc czy z oświetleniem dedykowanym czy bez.
Jeżeli bez to ja...
kajorek w Oświetlenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1509
Dzień dobry,
czy ktoś mógłby mi pomóc i napisać, czy można łatwo przerobić pokrywę Tetra (akwarium 30l) z świetlówki T5 8W (trochę mało tego światła) na LED? i jak to zrobić?
Z góry dzięki za odpowi...
bpjl w Oświetlenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1762
Witajcie,
Po zrobieniu porządku z temperaturą wody w zbiorniku chciałbym doprowadzić do ładu stan roślin i oświetlenia. Moje akwarium to 105l zbiornik nakryty pokrywą Aquael Leddy 75. Zamontowana jes...
cyberain w Oświetlenie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1748
Cześć, aktualnie w pokrywie 120x40 mam 2xAquael retro Fit Plant pokrywa została przerobiona i w środku są zaczepy jak w zestawach glossy. Mam jeszcze miejsce na dwa retrofity lub coś podobnego. Kiedyś...
On1223 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1521
Witam
Zakupiłem akwarium o pojemności 240l i oświetleniu ledowym 20 W o barwie 6500 K i 1500 lm.
Uważam że jest to za mało i mam pytanie ile muszę dodać led i jakich aby rosły tam roślinny (średnio w...
Dorotek w Oświetlenie· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2176
Witam,
Zamierzam zakupić pokrywę aluminiową AquaStel 100x50, 4x39 W. Pytanie moje jest trochę może dziwne. Mam kota który uwielbia akwarium, rybki i wodę, ale lubi też przesiadywać i grzać się na pokr...
marlowe w Oświetlenie· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 5087
Taka banalna sprawa, widziałem u znajomego, który ma 240 L baniak że jego pokrywa ma takie nóżki do jej podpierania. Opiera o nie pokrywę i wygodnie może "dłubać" w baniaku. Pokrywa jest wte...
Statystyki
Ten temat przegląda 376 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571609
• Liczba wątków: 49480
• Użytkownicy: 36914
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 376 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej