Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Witam,
Panowie i Panie ostatnio kupiłem filtr RO. Uruchomiłem go zgodnie z instrukcją i przystąpiłem to pierwszej podmiany wody z filtra RO. Po zalaniu wody z fitra RO jakaś 1/4 akwarium. Nagle pojawiła się biała mąź. Prezentuje ją na zdjęciach. Przy klejnych podmianach zjawisko znikło ale wczoraj ponownie podmianke robiłem i znowu to się pojawiło. Czy ktoś może spotkał się z podobnym zjawiskiem ?
-
Piotr998
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Ufff dzięki wielkie bo już myślałem, że coś jest nie tak z filtrem RO.
-
Piotr998
●
TAKOWY BIALY NAMOT BYL I U MNIE , ALE OTOSKI PIEKNIE POSPRZATALY . POLECAM TE RYBKI 
-
KEFAS
●
Rozumiem że to w miarę świeże akwarium? Jeżeli tak to jest to normalny objaw zanim akwarium dojrzeje , po paru tygodniach nie będzie po tej białej mazi śladu
Miej świadomość ...
-

yrc
●
- Ranga: Początkujący
Powiązane tematy
Witam akwarium zalałem kilka dni temu w poniedziałek, woda była szaro/biaława wydaje mi się że to od ADA Amazonia, wode podmieniłem we wtorek 40% bo woda była strasznie mętna, środę ok 20% i wczoraj j...
Na wstępie witam wszystkich serdecznie!
Od ok 2 miesięcy mam krewetkarium. Znajduje się w nim korzeń a właściwie konar własnoręcznie preparowany i wydawało się, że wszystko jest ok aż tu nagle ok tyd...
Witam.
Temat pleśni na korzeniu jest mi doskonale znany, nie pytam o to co to jest, jak się to zwalcza etc. Interesuje mnie tylko jedno. Czy u któregokolwiek z was nalot ten zwany pleśnią/białym czymś...
Cześć...
Jakiś czas temu pisałem o tym, że nowy wkład do filtra EX600 zatkał mi przepływ. Nie było to prawdą, jak się okazało. Po prostu węże i rurki szklane (głównie wlotowa) zarośnięte były dziwnym...
Witam w jakiej kolejności sadzić mchy na korzeniu ? Zakupiłem 6 rodzajów mchu i zastanawiam się jak nimi obsadzić korzeń aby jeden drugiemu nie zasłaniał światła.Mchy które kupiłem to :
Christmas Mos...
Witam,
Zakwitł mi pomysł na emersyjne ryuboku. No i podstawowa sprawa to obsadzenie korzeni małym heńkiem. Hodował go ktoś właśnie na korzeniach ponad wodą? Podczas spryskiwania korzenie chłoną wil...
Korzeń wymoczyłem, na tym etapie nie było żadnych problemów.
Obsadziłem mchem, dziś patrze a na korzeniu dziwny śluz. Jeszcze raz wygotować korzeń?
przywiozlem z riwiery morza martwego pokryte kora korzenie. jak najlepiej usunac kore? (tylko nie piszcie mi, ze przydatny jest scyzoryk - probowalem)
|
|