Ciemna lawa wulkaniczna - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Ciemna lawa wulkaniczna

Liczba wyświetleń: 925·Odpowiedzi: 1
Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok

16 lut 2012, 23:24 Ciemna lawa wulkaniczna  (#1)  

Poszukuję na terenie Krakowa i okolic ciemnej lawy wulkanicznej. Czy ktoś wie gdzie można ja kupić? Może na składzie budowlanym z kamieniami ozdobnymi (ogrodowymi). :?:

robsons
Ranga: Poznaje temat

04 lip 2012, 22:05   (#2)  

Borg359

Powrót do Podłoże

Powiązane tematy

YouTube

Ceramika czy lawa pod podłoże

Adagrande w Podłoże · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 8953
Zakładam akwarium w stylu iwagumi. Będę używał podłoża aktywnego. Chcę miejscami podnieść podłoże używając innego materiału żeby oszczędzić podłoże aktywne. Tak jak na filmiku Tylko jako wypełnienie ...
Zdjęcie0307.jpg

Czarna lawa wulkaniczna

konowalczyk w Podłoże · Odpowiedzi: 25 · Wyświetlenia: 15893
Witam! Na znanym wszystkim portalu (A...O) istnieje aukcja ,która dotyczy podłoża wulkanicznego (niby z Włoch) Opisywany jest przez sprzedającego w samych superlatywach,ale wiadomo..... Czy ktoś z Sza...

Ziemia i lawa wulkaniczna

Mleko88 w Podłoże · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 11896
Czesc, Planuje postawic zbiornik na nowo, jako podloze chce dac od dolu lawa wulkaniczna, potem ziemia do kaktusow wymieszana z roztartymi kulkami gt i perlitem ogrodowym, i przykrywam to piaskiem. P...

Czy czarna lawa może w akwarium rdzewieć?

Szatan w Podłoże · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2545
Witam, kupiłem czarną lawę i zbadałem magnesem neodymowym, okazuje się że lekko przyciąga magnes, brązowa lawa też bardzo delikatnie miejscami przyciąga magnes, czy taka lawa może zacząć rdzewieć po c...

Lawa wulkaniczna

wololow w Podłoże · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 6667
Witam, mam pytanie do osób mających większe doświadczenie z lawą wulkaniczną. Czy faktycznie nie wpływa ona na parametry wody? Sprzedawcy podają takie informacje w swoich ofertach. Nie miałem jeszcze ...

Lawa wulkańiczna - czy warto ?

Badman w Podłoże · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3811
Wygląda na to, że kończy się walka ze ślimakami więc niedługo zamierzam wykonać restart akwarium. Dotąd używałem podłoża NutriPlant Mariana Wojtaszka, przysypane warstwą żwiru rzecznego. Restart miał ...

Platinum soil i lawa wulkaniczn

Cinek_m w Podłoże · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2132
Witam Mam pytanie. Ponieważ zostało mi sporo lawy wulkanicznej czy mogę ją zastosować jako pierwsza warstwa podłoża a na nią dopiero warstwę platinum soil? Nie bedzie to mialo wpływ na późniejsze para...

Lawa wulkaniczna jako podłoże?

klasyk211 w Podłoże · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 28014
Chcę zapytac o lawe wulkaniczna. Czy mozna stosowac ja na podłoze na spod i na to dac bazalt? Granulacja takiej lawy jest od 2do 5mm kolor czarny. Jest stosowana do drzewek bonsai. Czytałem na kilku f...

Podłoże aktywne i lawa

Michal_Pl w Podłoże · Odpowiedzi: 32 · Wyświetlenia: 10528
Nurtuje mnie pytanie , czy ma sens np ze względów ekonomicznych pod podłoże aktywne wysypać np. lawę w frakcji 2-3mm. Będzie taka mieszanina kolidować z sobą. Może ktoś ma sprawdzony inny substrat pod...

Lawa wulkaniczna podloże

Robert1977W w Podłoże · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 9734
Mam pytanie jak zrobic podloze. Zwir czarny i na to lawa wulkaniczna, czy lawa a na to zwir?

Statystyki

Ten temat przegląda 511 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570993
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36934

•  Najnowszy użytkownik: Laura

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 511 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.