reaktor czy dyfuzor szklany
Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
Witam,
Proszę o poradę co lepiej zakupić do baniaka 120l reaktor CO2 czy dyfuzor szklany CO2.
W sklepach uzyskałem informacje iż w dyfuzorze następuje 100% rozpuszczenie CO2, ale przeglądając zdjęcia można znaleźć bardzo często dyfuzor szklany.
Pozdrawiam,
Marcin
-
mdk3000
●
- Ranga: Początkujący
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
dla mnie raeaktor 100% rozpuszczalności i brak bąbli w akwa
"Jeśli obserwując wasze akwarium robicie się senni do tego stopnia,że zasypiacie to znak,że macie piękne akwarium, a jeśli nie to znaczy,że trzeba jeszcze sporo popracować!"
autor: Takashi Amano
-
andrzej123
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Rzeszów
Nie wiem czy mogę tego linka wkleić ale proponowałbym ci coś takiego
http://allegro.pl/rewolucyjny-dyfuzor-a ... 79433.html
osobiście posiadam reaktor boyu jest ok ale bąbelki są tak czy tak wiec sam musisz zdecydować pozdrawiam
-
maciejturski
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: siedlce
Zrób sobie reaktor.
Rozpuszczalność 100%.
-
k2krzych
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: U.K.
Ja stosuję dyfuzory szklane. Moim zdaniem bardzo ładnie wyglądają w otwartym OW, szczególnie ostatnio zakupiony w RA dyfuzor ZEN.
Wielkość bąbelków jest odpowiednia, bardzo drobne wcale nie są dobre, bo potem fruwają one po całym akwarium. Najlepiej wyglądają jak są lekko porywane przez prąd wody.
Skuteczność rozpuszczania - w zupełności wystarczająca, z kalkulatora wynika iż jest ponad 30ppm.
Napełnienie butli nie jest drogie, 35zł za butlę 6 kg, więc oszczędność niewielka.
A mam dodatkowo stałą kontrolę ilości podawanego CO2 - wystarczy spojżeć na dyfuzor 
-

kichnu
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Mosina
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
zrób sobie reaktor z filtra narurowego - polecam ! zero strat co2 
-
cezar d
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: kołobrzeg
-
Powiązane tematy
Witam
Ktoś używa tego reaktora ?
Obejrzałem kilka filmów na YT i wygląda to solidnie i spełnia swoje zadanie ,ale cena zabija .
Jednak poszukałem ,poszperałem i zakupiłem na chinskim portalu za po...
Witam, do tej pory używałem reaktora z filtra narurowego, ale chciał bym spróbować dyfuzora przepływowego, może ktoś używa, albo mogli byście coś polecić ? Dyfuzor na wąż 16/22.
Witam drodzy forumowicze.
Zakupiłem właśnie multi reaktor NCO2-3
Prosty jak budowa cepa.
Problem polega na tym że ani w opakowaniu ani na stronie producenta, ani w głębinach internetów nie znalazłem ...
dyf1.jpg
JBL przygotował kolejną nowość dedykowaną dla akwarystów roślinnych. Tym razem będzie to dyfuzor przepływowy (z wymiennym spiekiem) dostępny na 3 różne średnice węży filtracyjnych...
Czyt...
Hi pierwszy post
piszę w sprawie mojego zestawu CO2 mam pytanie czy to już moment aby zabrać butle i ją nabić ? sprawdzałem teraz poziom gazu na skali i wskazówka zbliża się do wartości 0 zrobiłem ...
Cześć
Od razu pisze aby się nie śmiać. Mam 300 litrowe akwarium i mam dozowanie co2 z sodastream. Jest butla sodastream, reduktor aquaartu, licznik bąbelków aqua artu, elektrozawór też aquaartu. Dzia...
Witam serdecznie,
Akwarium wystartowałem 3 tygodnie temu. Podmiankę robię co tydzień 50% kranówka (dodaje Denitrol lub Nitrivec). Po podmiance następnego dnia rano woda prawie kryształ. W ciągu 2 d...
Witam wszystkich mam takie zapytanie do was czy mieliście taki przypadek, a może to normalne:
Otóż wczoraj ze względu na irytującą mnie mgiełka w akwarium wczoraj zmieniłem mój zewnętrzny atomizer co2...
Cześć, przymierzam się do zakupienia jakiegoś reaktora CO2(chyba padnie na qualdropa).
Zastanawiam się czy są jakieś przeciwwskazania do tego, aby do takiego reaktora w razie potrzeby pakować media d...
Witam
Od razu domyślam się jakie będą komentarze że ładuje silnik Ferrari do malucha ale no nie mam gdzie nabić butli takiej z prawdziwego zdarzenia gazem co2 więc musze korzystać z bio co2. Mam taki...
|
|