Nieszczelny elektrozawór ? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Nieszczelny elektrozawór ?

Liczba wyświetleń: 597·Odpowiedzi: 1
Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.

12 lut 2012, 01:31 Nieszczelny elektrozawór ?  (#1)  

Ostatnio zakupiłem elektrozawór firmy Q pneumatic i mam kilka pytań. Czy jest możliwe ,że elektrozawór przepuszcza gaz?nie chodzi mi o to, że po odłączeniu leci przez noc 1 bąbalek na pięć sekund, tylko czy możliwe,że w miejscu gdzie u góry zaworu wystaje ten trzpień na który nakłada się cewkę , i po zdjęciu cewki i odkręceniu metalowej płytki ten trzpień się zaczyna luźno kręcić, jak by był nieumocowany .W jakiś sposób w jedną noc poszłą mi butla 0.6 kg cały czas spadało ciśnienie, podkręcałem na precyzyjnym co pół godziny na więcej a ciśnienie malało, nie pomyślałem , że gdzieś przepuszcza wiec zwiększałam i zwiększałem a rano już nie było nic.
I jeszcze jedno pytanie, czy teflon nadaje się do uszczelniania połączeń ? :?: a jak nie to co innego.

suchy652
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
wrona56 Raszyn

12 lut 2012, 11:37   (#2)  

teflon się nadaje do uszczelnienia a jeśli chodzi o elektrozawór to jesteś kolejnym z uszkodzonym właśnie w miejscu trzpienia , musisz go reklamować a tak w ogóle to elektrozawory qpneumatik to wielkie gówno , kup sobie ACL i będziesz miał spokój , ja tak zrobiłem , mi akurat się w qpneumatik gwint przekręcił(plasitowy). :oops:

wrona56
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Raszyn

Powrót do Technika CO2

Powiązane tematy

1739971651131.png

Gorący elektrozawór CO2

Bekon w Technika CO2 · Odpowiedzi: 24 · Wyświetlenia: 15641
Dzień dobry, Na początku dodam, że nigdy mi nie przeszkadzał gorący zawór CO2 do momentu aż się wczoraj nie oparzyłem.... Moja szafka akwariowa jest z tych bardzo ciasnych gdzie całość jest upchana r...
elektrozawor1.jpg

Elektrozawór 230V przepuszcza CO2

vasteq w Technika CO2 · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3166
Elektrozawór bez oznaczeń jaka to firma, na 230V. Przepuszcza CO2 na odciętym zasilaniu. Po rozebraniu mam takie coś. Czytałem że takie zawory można naprawiać poprzez: - wymianę uszczelki - tutaj jej...

Czy mój system co2 jest nieszczelny?

Łoś w Technika CO2 · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2277
Cześć Od razu pisze aby się nie śmiać. Mam 300 litrowe akwarium i mam dozowanie co2 z sodastream. Jest butla sodastream, reduktor aquaartu, licznik bąbelków aqua artu, elektrozawór też aquaartu. Dzia...

Nieszczelny reduktor Chihiros - 2 manometry

bkoz w Technika CO2 · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 11591
Witam Mam reduktor Chihiros - 2 manometry, który przepuszcza gaz spod nakrętki mocującej do butli. Reduktor pracował prawie rok, potem butla była zakręcona na trzy miesiące i po ponownym odkręceniu po...

Elektrozawór Aquario

Lechpl w Technika CO2 · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 7311
Posiadam zestaw co2 Aquario i od początku problemy z elektrozaworem, niekiedy poprostu nie odcina gazu. Potrafi chodzic tydzień bez problemu a nagle nie wyłącza butli, teraz nie mam pewności co do jeg...

Elektrozawór przepuszcza gaz

piotr0234 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2386
Cześć Mam świeżo kupiony zestaw co2 z elektrozaworem. Zaworek popuszcza co2 w nocy - około 1 bąbel na 10 sekund. Akwarium ma 49l. Przejmować się tym? Jest jakiś sposób żeby poprawić jego szczelność? ...

Jak podłączyć komputer PH pod elektrozawór?

Kredu w Technika CO2 · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 5114
Zakupiłem, a właściwie dostałem w prezencie komputer PH firmy JBL, tylko mam pytanie o podłączenie wtyczki pod elektrozawór, czy to musi byc jakis specjalny? bo ja pod swój nie widzę miejsca gdzie mia...

Elektrozawór Aqua Art

Marcin_M_1977 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 7885
Cześć, Dzisiaj odebrałem zestaw CO2 i nasunęła mi się taka wątpliwość. Otóż, zamawiając zestaw CO2 jako jeden z komponentów był wyszczególniony elektrozawór CO2 Progrow, natomiast w zestawie został za...

Elektrozawór Progrow niedługo w nowej wersji

Piotr Baszucki w Technika CO2 · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2874
ProGrow Elektrozawór będzie dostępny w nowej wersji zawierającą w komplecie zasilacz 230V. Cewka elektrozaworu będzie zasilanania prądem 12V, pobór mocy pozostanie na niezmiennie niskim poziomie. Zas...

Kolejność montażu – reduktor, elektrozawór, zaw. precyzyjny

das w Technika CO2 · Odpowiedzi: 34 · Wyświetlenia: 16050
Jak to często bywa, i tu są dwie szkoły: 1. Butla / reduktor / elektrozawór / zaworek precyzyjny; 2. Butla / reduktor / zaworek precyzyjny / elektrozawór. Pomińmy montaż na wężykach, zostawmy na szty...

Statystyki

Ten temat przegląda 1324 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571603
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1324 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.