Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
nie działa to jest możliwe? 40ml na 136 litrowe akwarium?
-

Litor
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Rzeszów
U mnie dopiero po 2-3 turach odślimaczania był widoczny efekt. Po pierwszej serii mało co zginęło.
-
kaboom
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
Odnośnie Femanga
Pytanie przy okazji tego tematu, mam takie
Czy femanga zaszkodzi również Helenkom? mam 2 wrzucone do akwa i zastanawiam się czy je wyłowić przed wlaniem femangi?
-
wojtb4
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Piekary Śląskie
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
a Helenki to nie slimaki? to ze zjadaja inne to nie znaczy ze Femanga je nie ruszy  . Wylow do sloika na czas stosowania preparatu. Ja mialem plage slimakow i Helenki z czasem daly im rade. na 100l mialem ok 5 Helenek 
-
berdysz
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Druga tura po 3 tygodnioach przyniosła widoczny efekt.
-
Darekk
●
- Ranga: Początkujący
Też tak uczyniłem i na czas kuracji wylądowały w słoiku, w przypadku braku poprawy podobnie jak koledzy będę powtarzać kurację:)
-
wojtb4
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Piekary Śląskie
-
Dla mnie lepiej sie oplaca kupno Helenek niz Femangi  Kupisz Helenki, dasz im mieisac i nie macie sladu po slimakach. Bezpiecznie i zdrowo 
-
berdysz
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Powiązane tematy
Screenshot_3.jpg
Możliwe, że część z Was zauważyła różnice w kolorze preparatu FEMANGA Algen Stopp General i Algen Stopp Spezial. Nie ma jednak powodu do obaw, poniżej informacja uzyskana od produce...
Witam. Czy ktoś może napisać jaka jest szkodliwość Femangi Vurzel Aktiv dla ryb szczególnie dla Zbrojników. Ktoś ma doświadczenie z tym preparatem?
Femanga Algen Stop! General preparat przeciwko glonom, czy ktoś to stosował na nitki
Chcę użyć na ślimaki Femanga Wurzel Aktiv. Czy w czasie stosowanie tego preparatu mogę normalnie nawozić akwarium ?
Witam serdecznie.
Mam plagę zatoczków i glonów w jednym czasie (restart i przyniesienie ślimaków z zoologicznego). Czy stosował ktoś te dwa środki jednocześnie?
Witam, mam zamiar zakupić Femanga AlgenStop! General na glony, tylko pytanie czy się sprawdza? Osoby, które używały tego środka proszę o opinie czy warto kupić ten oto produkt.
Witam,
niestety po raz drugi pojawiły się u mnie glony typu spirogyra, być może panikuję bo znalazłem tylko 2 ogniska tego scier....
Wolę zapobiec temu od zalążka niż zareagować jak rozhulają się na d...
Czy na glony zielone na ozdobach i liściach roślin FEMANGA ALGEN STOPP GENERAL pomoże?
Czy są jakieś skutki uboczne?
Używa ktoś tych bakterii ?
Możecie polecić ?
Polski dystrybutor marek Easy-Life, Femanga i Aquatic-Nature zapowiedział podwyżkę cen o 10%.
Zmiana obowiązuje od 10 maja.
|
|