Witam wszystkich miłośników podwodnego świata
Jestem tu nowy więc się przedstawię. Jestem Patryk lat 21.
A teraz do rzeczy, potrzebuje fachowej pomocy. Roślinne akwaria zawsze mi się podobały, lecz ograniczały mnie fundusze. Teraz jest lepiej i mam dylemat odnośnie
podłoża.
Spędziłem mnóstwo godzin na forach między innymi tutaj i dalej brak mi zdecydowania...
Nie chce wydawać mnóstwa pieniędzy bo jestem dopiero się uczę.
Posiadam 112l akwarium i z niego planuje zostawić tylko oświetlenie, filtr,
grzałkę, część roślin i 3 kamienie. W akwarium posiadam Co2 (bimbrownia przy pomocy filtra)
Na początek chciałbym zająć się podłożem, tutaj mam do wyboru
1.Tetra SUBSTRATE COMPLETE
2.SUBSTRAT AQUACLAY GROUND
Co bardziej polecacie? Będę do tego jeszcze coś potrzebował czy w zupełności wystarczy?
Do tego myślałem nad dodaniem NITRATE MINUS.
Wszystko zasypane żwirkiem 1-3mm, tylko że najbardziej mi się podobają takie brązowe drobniutkie kamyczki w akwariach (na tym forum jest ich dużo) i tutaj kolejne pytanie gdzie to można kupić? Na allegro są ale to jest żwirek rzeczny i nie jest jednolicie brązowy..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Co do
korzeni już mam upatrzony
rodzaj teraz tyko ruszyć glową i wyrbać najodpowiedniejszy. Rośliny dobiorę z pomocą
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/roslin ... e-c-1.html.
Powinienem używać jakiś wkładów do filtra typu jakiś tabletek(bactozym,Zoolek Aquafix NH3)? Nie che stosować chemii, wole mu poświęcić więcej czasu niż wlewać jakieś specyfiki których jest mnóstwo i nie są również tanie.
Mi love reggae music, reggae music keep me awake.