Mini S Mizube - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Mini S Mizube

Liczba wyświetleń: 710·Odpowiedzi: 1
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Wygląd listy:
Szyszak Podkarpacie, Tarnobrzeg

24 sty 2012, 21:35 Mini S Mizube  (#1)  

Witam
Chętnie czytam artykuły na stronie RA, czasem po kilka razy jeden i sam nie wiem dlaczego nigdy wcześniej nie zainteresowałem się roślinniaczkiem w stylu Mizube ( https://roslinyakwariowe.pl/artykuly ... izube.html ).
Narodził się w mojej głowie plan stworzenia takiego akwarium tylko że w wersji mini aby cieszyło oko w czasie pracy przy biurku. Szukałem troszkę na różnych forach ale nie znalazłem aż takiej drobinki w tym stylu (jest co prawda jedno nawet na tym forum ale nie do końca spełnia moje oczekiwania). Być może za słabo szukałem.
Rzecz w tym że trapi mnie jedna sprawa: Czy typowe roślinki do mizube (Jak proponowane w w/w artykule: Bolbitis heudelotii, Microsorium pteropus Narrow) nie będą zbyt duże do tego litrażu? I czy są ewentualnie jakieś wersje mini które by pasowały i nie przytłaczały rozmiarem całego akwarium?

Pozdrawiam

PS
Wzorem jest dla mnie akwarium w akapicie Jak mocować rośliny?

Szyszak
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Podkarpacie, Tarnobrzeg

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Dzejson90 Gogolin

24 sty 2012, 21:56   (#2)  

bolbitis jest w formie nana czy tam mini ale co z resztą
to sam sie zastanawiam co by dopasować do bolbitisa
pawelrygol90@wp.pl

Dzejson90
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Gogolin

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

Aquael SELVA - mini terrarium ze sterowanym oświetleniem WRGB

Piotr Baszucki · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/aquael-selva-mini-terrarium-ze-sterowanym-oswietleniem-wrgb_1_intro.jpg Polski producent rozszerza ofertę o terrarystykę. Marka Aquael wprowadziła...
RSX-F50_IMG_7284.jpg

Maxspect RSX-F 50 (R5F-50) – mini test

das w Oświetlenie · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 13031
Od jakiegoś czasu użytkuję tę lampkę. Dla swoich potrzeb zrobiłem trochę testowych zdjęć. Na stronach producentów czy sklepów często są tylko lakoniczne informacje na temat danego produktu. Trzeba dz...
447239467_852960813532361_417564011395037238_n.jpg

ADA Mini Nature Aquarium

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1272
ADA zaczyna promować małe zbiorniczki roślinne.
coin5.jpg

Anubias barteri Mini Coin

Piotr Baszucki w Mchy / wątrobowce / epifity · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2944
coin5.jpg Anubias barteri Mini Coin to kompaktowa odmiana popularnej rośliny akwariowej Anubias barteri, znana ze swoich małych, zaokrąglonych liści przypominających monety. Roślina ta jest ceniona ...
aquael-turbo-mini-news.jpg

Aquael Turbo Mini - nowy filtr wewnętrzny Aquaela

Piotr Baszucki w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1650
aquael-turbo-mini-news.jpg Zapraszam do zapoznania się z opisem nowości Aquaela: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/aquael-turbo-mini-320l/h-filtr-wewnetrzny-akwarium-1080l-p-49327.html
YouTube

Jak skleić aranżację księżycową - mini moon gate

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 4382
Zapraszam do obejrzenia.
Zrzut ekranu 2023-08-10 213524.png

Rotala colorata i Ludwigia sp. mini

lukaszcirut w Nawożenie · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 5324
Nie chce zawracać głowy, ale może ktoś znalazł by chwile, podrzucił mi jakiś pomysł co zrobić ze stożkami u rotali coloraty i rotali vietnam. Na Ludwigi sp. mini pojawiły się zółte kropki, być może ki...
IMG_8331.jpeg

Który filtr do Mini M ?

Piotr Baszucki w Filtracja · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2036
IMG_8331.jpeg Pomóżcie w wyborze :)

Ludwigia mini super red na dragonie

hyniks w Rośliny · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1586
Słuchajcie, Widuje w sieci zdjęcia Ludwigi na korzeniu. Moje pytanie - czy da się np: klejem, przymocować Ludwigie do dragonów i będzie ona żyła?

aqua nova nsf-120l+ pat mini

daniel kruk w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 925
Chce zastosować u krewetek Filtr gąbkowy aqua nova nsf-120l czy po zdjęciu górnej końcówki bez przejściówek zamontuje filt pat mini?

Statystyki

Ten temat przegląda 370 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571616
 •  Liczba wątków: 49482
 •  Użytkownicy: 36916

•  Najnowszy użytkownik: kamil podgorny

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 369 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.