Narazie tak . [20L] - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Narazie tak . [20L]

Liczba wyświetleń: 1735·Odpowiedzi: 5
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Tomanek Tczew

19 sty 2012, 21:08 Narazie tak . [20L]  (#1)  

Witam . Dziś dostałem meszek Spiky moss , od razu zabrałem się do roboty. Narazie jest tak ale chciał bym i tu też pytanko do was czy ładnie by wyglądało :
po lewej w te puste miejsce gałęzatkę . Na tył po środku duży heniek albo rotala . I zostaje prawa strona na dnie co tam wcisnąć? . Zakupiłem węgiel w płynie EasyCarbo life 100mil czy to wystarczy dla roślinek czy nawozić jeszcze czymś jak tak to czym?Chciał bym otrzymać zdrowe i zielone roślinki . Proszę o odpowiedzi na te pytania.
Parę zdjęć mojego baniaczka (20L) :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Z góry dziękuję . Tomanek

Tomanek
Ranga: Początkujący

Miasto: Tczew

OjGeN Gliwice

19 sty 2012, 21:20   (#2)  

Na samym piasku nie urośnie Ci rotala ani heniek, bedziesz lał nawozy jak oszalały a i tak będzie Ci ciężko utrzymać je w kondycji, puki akwarium nie jest jeszcze w zaawansowanym stopniu kup ze 3l amazoni albo prosoila i wysyp to na tył akwarium, na pewno wyjdziesz z tym na +

OjGeN
Ranga: Znający temat

Miasto: Gliwice

Tomanek Tczew

19 sty 2012, 21:28   (#3)  

No ok zobaczę co się da zrobić . A może powiesz mi coś o tych nawozach czy kupić jakieś ,chciał bym osiągnąć przede wszystkim piękny zielony mech .

Tomanek

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Usunięto użytkownika 15150

19 sty 2012, 21:41   (#4)  

Prawda jest jedna i wcale nie chodzi o to, że nie chcę Ci pomóc, musisz przeczytać cały dział z artykułami jak chcesz mieć fajne akwarium.
Nawet jak bym Ci napisał ile czego masz lać jakie podłoże, jakie światło itp.. nie masz szans na poprowadzenie zdrowego zbiornika bez podstawowej wiedzy.

Usunięto użytkownika 15150

Tomanek Tczew

22 sty 2012, 01:45   (#5)  

Witam . Miałem mały problem z akwarium , pojawiły mi się białe robaczki ( wypławki) na szczęście zauważyłem to w porę jak ich nie było dużo (dosłownie parę) . I był mały restarcik całego baniaka . Najwidoczniej pomogło ponieważ nie widzę jak na razie żadnej wypławki . Zbiorniczek wygląda teraz tak . (Dojdzie tylko pelia na pustą prawą stronę . Zrezygnowałem z rotali i z heńka na razie ,wyższa szkoła jazdy hehe )
Obrazek
Obrazek

Tomanek

sly75 Zgierz/Dublin

22 sty 2012, 11:03   (#6)  

Jeśli chciałbyś nawóz to myślę że to byłoby dla ciebie idealne:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/nawoze ... 11229.html

sly75
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Zgierz/Dublin

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

20250820_225846.jpg

Nowa aranżacja narazie na sucho

Kzielinski88 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3515
Witam, jutro będę robił restart. Całkowicie inny styl. Użyje pokruszonej ławy na wzniesienia a jako substrat pójdzie tropica soil czarna. Jezeli chodzi omateriały to tylko dragon rock i korzenie do te...
minim..jpg

Mini M - czyli co możemy upchać do 20l :)

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2563
mini3.jpg Lotos tylko do dużych akwariów przestrzegali...Aponogeton madagaskarski to minimum 50cm mowili.... a tymczasem w 20 litrach :) p.s. bulwa lotosa odpaliła się dopiero po 3 miesiącach - to...
IMG_2158.JPG

20l - Krewetkarium - Baartuss

Baartuss w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 349 · Wyświetlenia: 87083
Cześć :) Założyłem wyczekiwane przeze mnie krewetkarium 20l .. Zbiornik na wodzie kranowej. Dodałem bakterie Tropical BactoActive na początek. Woda trochę mętna bo wczoraj zalane samo podłoże, a dzisi...
YouTube

A może by tak płycizny?

Tomasz w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1383
Może kogoś to zainspiruje do upiększenia szarego jesiennego wnętrza :)

Tak, kula może być pięknym akwarium roślinnym

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 13563
cory.jpg Zapraszam do obejrzenia kuli Cory'ego Hopkinsa.

Początek przygody, krewetkarium 20l. Czekam na sugestie.

Istotka95 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1406
Witam wszystkich którzy postanowili zerknąć na mój wątek. Obecnie jest w trakcie tworzenia drugiego krewetkarium, pierwsze raczej założyłam bez zastanowienia i czytania o tym. Te małe urocze skorupiak...

Low tech 20l

seicodriver w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2156
Akwarium 30X25X19 nietypowe od kolegi z piwnicy:) Podłoże ziemia+filtus Tlen filterek PRL zasilany brzęczkiem co2- z butli Oświetlenie LED COB 10W naświetlacz 4000K Rośliny trawka, mech christmass, s...

20l- biurkowe redki

rastek^^ w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1882
Kostka 20l dennerle: Oświetlenie: Moduły Aquael zastanawiam sie czy swiecic 11W czy 22W Nawożenie Aqua Art K+, Carbo ,PMDD oraz bimbrownia Podłoże Aqua Substrate II+ Filtracja Jakaś kaskad...

20L - "Colours of the tropics"

MikołajW w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 29 · Wyświetlenia: 11723
"Colours of the tropics" Wymiary [cm]: 36x26x22 (20L) Oświetlenie: Solar mini M 27W Filtracja: Eheim Classic 2213+ Podłoże: Power Sand DIY + dodatki, ADA Amazonia New, piasek kwarcowy Dekor...

Tło strukturalne? Tak czy nie? Ankieta.

Sayan w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3756
Witam. Posiadam akwarium profilowane 120x40(30)x50. Proszę nie zwracać uwagi na aranż ponieważ wszystko co tam jest wraz z obsadą w najbliższym tygodniu ulegnie drastycznym zmianą. Mam zamiar w tym...

Statystyki

Ten temat przegląda 212 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570996
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36934

•  Najnowszy użytkownik: Laura

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 212 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.