BRĄZOWIENIE NURZAŃCA - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

BRĄZOWIENIE NURZAŃCA

Liczba wyświetleń: 968·Odpowiedzi: 1
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.

11 sty 2012, 20:52 BRĄZOWIENIE NURZAŃCA  (#1)  

Witam wszystkich serdecznie .Mam mały problem z nurzańcem . Rośnie mi bardzo szybko i po ostatniej przycince niektóre z liści zaczęły brązowieć. Zwłaszcza przy miejscu cięcia.
Pytałem gościa w sklepie ,to mówi że za dużo żelaza inny mówi że za mało żelaza.Może to wynik tego że jest w jednym miejscu spora kępa tej rośliny.Po prostu nie wiem.

Dodaje nawozy w płynie makro/żelazo+mikro/carbo/
Zbiornik świeży 3 miechy
Mam na razie słabe oświetlenie ok.0,3w/l
Temp. 26stopni
Parametry są ok.
Akwa 112l

JACOR11221122
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

11 sty 2012, 22:05   (#2)  

Mnie nurzaniec zaczął marnieć, jak stosowałem Easy Carbo. Wszystkie inne rośliny były ok, glonów się pozbyłem, tylko nurzaniec nie dawał rady. Wcześniej pięknie rósł. Zresztą jest trochę w necie na ten temat.

_esox_
Ranga: Poznaje temat

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

Jak ciac nurzanca ?

Xiant w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 3652
Witam Mozna po prostu przyciac liscie ? Troche zaczyna mi zarastac i kilka listkow plozy sie juz po lustrze wody. Czytalem rozne opinie, ciac przy korzonku, ciac gdziekolwiek ... Co poradzicie ? ...

Prośba o pomoc - Rośliny !!!!!! Brązowienie liści , glony

greger w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 32256
Zbiornik 240l (120x40x50) Oświetlenie : 2 x 30w ( Flora glo Aqua glo) temperatura ok 25 stopni PH 7.0 nawożenie co2 - 1 bąbel na sekunde nawoz do roślin - zakupiony na allegro - http://www.alleg...

Statystyki

Ten temat przegląda 326 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571609
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 326 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.