|
|
Galeria naszych akwariów. Tu prezentujemy nasze akwaria.
Kostka 30 x 30 x 30 cm Nawożenie: Zbiornik: Kostka Opti White 30 x 30 x 30 cm - 27 litrów Oswietlenie: Lampa AquaelEconoline 11 W - ( nie polecam 2 x już się spaliła w przeciągu 10 miesięcy używania) Nawozenie: Easy Carbo Sporadycznie CO2: brak Podloze: Amazonia II Powder Filtracja: Filtr kaskada VERSAMAX FZN-2 wypełniona całkowicie ceramiką + dodatkowo prefiltr na wlocie filtra w celu ochrony krewetek. Ogrzewanie: Grzałka z termoregulatorem. Kamienie: Skały smocze Flora: Eleocharis parvula Hemianthus micranthemoides Alternanthera reineckii Fauna: Krewetki Red cherry w ilości ponad 100 szt. Edlerki - 4 szt. Akwarium działa od stycznia 2011 r. Sporadycznie prowadzone są przycinki, woda wymieniana 1 raz w tygodniu lub 1raz na 2 tygodnie (kranówka).
-
xls
●
- Ranga: Początkujący
tak łądnie ci parvula rośnie bez co2 i ze światłem 11w/27l?? Jak nawozisz??. 
-
inspire
●
inspire napisał(a):tak łądnie ci parvula rośnie bez co2 i ze światłem 11w/27l?? Jak nawozisz??. 
Niczym nie nawożę... a Easy Carbo zaaplikowałem z miesiąc temu ostatni raz.
Staram się nie stosować nawozów jak nie potrzeba.
-
xls
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
podłoże kolego "inspire"  (ada amazonia powderII)
wszystko fajnie i przemyślanie, ale ma pytanie co do filtracji.
czemu padł wybór na fzn2 a nie fzn1.
ja mam fzn 1 w 25l i spokoinie sobie radzi
prawdę mówiąc gdybym mógł to bym rozmyślał pomiędzy nimi
naprawdę fajne akwarium
niedużym wkładem pieniędzy można stworzyć niezłe akwarium
(moje brawa).
-

michal322
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Wrocław
michal322 napisał(a):podłoże kolego "inspire"  (ada amazonia powderII) wszystko fajnie i przemyślanie, ale ma pytanie co do filtracji. czemu padł wybór na fzn2 a nie fzn1. ja mam fzn 1 w 25l i spokoinie sobie radzi prawdę mówiąc gdybym mógł to bym rozmyślał pomiędzy nimi naprawdę fajne akwarium niedużym wkładem pieniędzy można stworzyć niezłe akwarium (moje brawa).
O tak  podłoże robi swoje.... zastanawiam się tylko jak długo to potrwa
W kwestii filtra to sprawa wygląda tak, że na podstawie kilkuletniego doświadczenia należy stwierdzić, że zawsze lepiej mieć więcej filtracji niż mniej. A w wypadku tak małego akwarium nadfiltracja zapewnia większą stabilność akwarium.
Poza tym w moich filtrach zazwyczaj jest tylko gąbka i ceramika ( w tym wypadku sama ceramika) i taki zestaw mnie jeszcze nigdy nie zawiódł.
-
xls
●
Z tej wglebki bedziesz cos robil czy w planach jest jej swobodne plywanie?
Akwarium schludne i ma duzy potencjal skoro wszystko ladnie rosnie i samo w sobie jest stabilne. Sproboj wyciagnac z niego jeszcze wiecej zblizajac sie do natury.
-
rem3dy
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Wroclaw
dokładnie ceramika i fabryczna gąbka ucięta trzy czwarte.
powodzenia przy akwarium
trzy mam kciuki 
-

michal322
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Wrocław
Używam tych lamp. Mam trzy w różnych barwach, jedną naturalną, drugą "zieloną" a trzecią czerwoną... działają od ponad roku bez żadnego problemu. Aż dziw bierze, że na tej jednej lampeczce tak dobrze rośnie Ci parvulka... Gratki! 
-

antipathiQue
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Rybnik
Powiązane tematy
Cześć,
to mój pierwszy post, więc po pierwsze cześć wszystkim! :)
Od paru lat nosiłem się z zamiarem i w końcu na koniec zeszłego roku postanowiłem założyć swoje pierwsze nano akwarium roślinne, któr...
Akwarium 30x30x35
Oświetlenie Aquael smart sunny
Podłoże yokuchi jiban soil
Nawożenie Blue line mikro makrio carbo
Woda kran
Filtr aquael FZN1
Rośliny Hydrocotyle japan
Ludwigua mini super Red, ...
Akwarium: 25x25x30
Oświetlenie: Chihiros C2 RGB
Filtracja: Oase Biostyle 75
Co2: Zestaw RA 2KG + dyfuzor Neo S
Podłoże: Chihiros Aqua Soil
Rośliny:
Glossostigma Elotinaides
Alternathera Ronanervig
Rot...
60l – Kostka – TenOdtego
Wymiary - 40x40x40 60l
Oświetlenie - Jeneca LDJ-400 15W
Nawożenie – 1 ml carbo dziennie, 1 ml potasu dziennie, 2 ml micro i 2 ml makro przy podmianie
CO2 – bimbrownia na żelat...
Hejka
Przedstawiam wam moje świeżo co zalane akwarium, na początku chciałbym zaznaczyć, że nie jestem "szpecem" w tej dziedzinie 😎
Coś o samym akwarium --->
WYMIARY:45X45X45 fulloptiwhi...
Witam wszystkich. Z racji takiej, iż niedługo będę zmieniał aranżację w mojej kostce, postanowiłem podzielić się kilkoma zdjęciami tego mikroskopijnego baniaczka, który funkcjonuje sobie już prawie ro...
1.jpg Witajcie. Chcicałbym zaprezentować Wam swoje akwarium. Jest to powrót do akwarystyki po 3 latach przerwy. Jednocześnie jest to mój pierwszy zbiornik na niejałowym podłożu z roślinami wymagającym...
Start nowego akwarium:
30x30x30 Optiwhite
Podłoże: od spodu: Trochę węgla aktywnego z drobną lawą (głównie na tył), na to: Tropica substrat podżwirowy, ControSoil, Tropica Aquarium Soil
Światło: Chih...
30x30x30 Optiwhite 4mm
Podłoże: Platinum Soil
Światło: Chihiros WRGB 30 SLIM
Filtr: Sunsun HBl-803 (MAtrix i mata filtracyjna)
Co2 z butli
Woda RO+Mineralizator Yokuchi do 120TDS
Nawozy: Linia Yokuchi...
Witam mam do przedstawienia wam nowy baniak 30L na Piasku i ziemi ogrodowej. Został on założony około 2 miesiące temu. I póki co sobie żyje. Co tydzień czyszczę szyby i robię podmianki.
Szkło : 30*3...
|
|