|
|
Utrzymanie czystości i opieka nad akwarium. Rutynowe czynności serwisowe i sposoby radzenia sobie z nimi.
Witam
Chciałem założyć krewetkarium i mam problem bo nie wiem jakie rośliny kupić jestem początkujący i za bardzo się nie znam posiadam akwarium 30l, oświetlenie oświetlenie DECOLIGHT 11W. Proszę o rady jakie rośliny mógłbym kupić żeby też były łatwe w uprawie. 
Ostatnio edytowano 04 sty 2012, 18:56 przez Hajmer, łącznie edytowano 1 raz
-
Hajmer
●
- Ranga: Początkujący
Wybiesz te ktore ci sie podobaja i nie sa za bardzo wymagajace no i najlepiej cos malego o drobnych liscia. krewcie lubia mchy jest ich pare gatunkow. Wpisz w google rosliny do krewetkarium i wyskoczy pare stronek lub kliknij w ten link i poczytaj
http://www.google.co.uk/search?hl=en&q= ... rium&meta=
pozdrawiam.
-

wmmisiek666
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Londek.UK
mogli byście doradzić jakie rośliny nadawały by się do mojego zbiornika, żeby były też łatwe w hodowli. posiadam podłoże Aqua Art Aqua Substrate II+.
-
Hajmer
●
- Ranga: Początkujący
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Witaj co do roslin do takiego baniaczka z takim oświetleniem ja bym wybrał:
- bolbitis heteroclita compacta
- microsorum thin leaf
- anubias nana
- różnego rodzaju mchy;christmas,phoenix,weeping,taiwan,peacock
-wątrobowce:pelia ,subwasertang
Także widzisz wybór jest duży,od Ciebie zależy na co się zdecydujesz
-
pablo77
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Raj
Powiązane tematy
Wygląda na to że jestem manualnie upośledzony bo przywiązywanie anubiasów lub bucephalandr do lawy lub lignit stanowi dla mnie podobny problem jak haftowanie obrus. Pomyślałem sobie, że zamiast zabawy...
Witam,
mam akwarium 126L około 4 miesięcy na ziemi ogrodowej. Akwarium jest zarośnięte różnymi roślinami, wszytko raczej dobrze rośnie nawożone CO2 z butli, rybek nie za wiele (4 skalary, 12 neonek, 2...
Witam, po podmianie wody, zrobiła się mętna woda. czy da się jakoś wrócić do czystej krystalicznej wody ??
Witam jestem początkującym akwarysta akwarium 54 l założone 13.06.18 podłoże kulki gliniano torfowe podłoże advance d soil + piasek akwarystyczny + żwirek kwarcowy parametry jakie mam to kranuwka prze...
Obajw jest taki: microsorium zaczyna marniec, liscie robia sie brazowe, dziurawe, potem odpadaja, pierwszy taki objaw zauwazylem w juz ustabilizowanym zbiorniku ale na roslinie ktora miala rozcinane k...
Witam mam pytanie w sobotę wystartowałem z akwarium
Wymiary akwarium: 50 x 25 x 30
Moc i rodzaj oświetlenia: energooszczędną świetlówkę o mocy 11W ( w tygodniu zmienię na led i wiekszą)
Rodzaj podło...
ak1.jpg Witam,
Jestem akwarystą od pewnego czasu i nie bardzo ogarniam wszystkie skróty przeliczenia obliczenia odnośnie nawożenia akwarium, ale zaopatrzyłem się w większość testów i innych gadżetów....
Kupiłem tydzień temu heńka w żelu,i posadziłem.Na początku wydawało się że wszystko jest ok,że się przyjął,ale potem nagle zaczął brązowieć.Nawożę linią blue line Macro jedno pstryknięcie Micro jedno ...
Witam,
Przepraszam z góry za błędy, jestem od niedawna na forum.
Mam problem od kilku dni z roślinkami. Rosły ładnie jednak od 3-4 dni pojawiły mi się po pierwsze krasnorosty a po drugie końcówki liś...
Witam. Jestem tu nowy i piszę do Was pierwszy raz , więc na samym początku chciałbym przeprosić za jakiekolwiek niedociągnięcia i przywitać się . Z tej strony Wojtek i mam taki o to problem . Zakupiłe...
|
|