wkłady do filtra fluval 305 - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

wkłady do filtra fluval 305

Liczba wyświetleń: 621·Odpowiedzi: 1
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok
dorota2204 Wejherowo pomorskie

31 gru 2011, 13:55 wkłady do filtra fluval 305  (#1)  

Witam wlaśnie zakupiłam filtr fluval 305 ma on 6 koszyczkow na wklady i z boku jedną duża gąbkę. W koszyczkach jest carbon i ceramika. Mam zostawić jak jest czy wymienić? Jeśli tak to na jakie i bardzo proszę podać kolejność ułożenia wkladów w koszyczkach.Dodam że akwarium będzie nowe dopiero zakladane

dorota2204
Ranga: Początkujący

Miasto: Wejherowo pomorskie

03 sty 2012, 21:28   (#2)  

Na start akwarium możesz wykorzystać te które były w komplecie (w tych samych koszyczkach w których były włożone) Pamiętaj, żeby wkłady wyjąć z foliowych torebek!

Węgiel aktywny należy wyjąć po ok. 2 tygodniach. Nie należy o tym zapomnieć, gdyż węgiel po pewnym czasie oddaje to co przyjął.

W miejsce węgla możesz później włożyć żwirek amonowy.

Brachus
Ranga: Poznaje temat

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

DSC_0199.JPG

Fluval 307. Wymiary.

woronov w Filtracja · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 8216
Cześć. Chciałem zapytać się wszystkich posiadaczy filtra o to czy wymiar podawany przez producenta jest taki sam dla całej wysokości filtra? Fluval podaje że filtr ma szerokość 18 centymetrów. Ale z t...
YouTube

Film Masz starszą (1) wersję filtra OASE - obejrzyj!

Jacek Pawłowski w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2287
Hej Film jak w prosty sposób 1 wersję filtrów OASE przerobić (tuning), aby działały jak wersja 2. Film po niemiecku. &t=?si=B9Qhdg7q8R1DB2Sn
52-200323.jpeg

Wkłady ceramiczne Neo Media

roslinyakwariowe.pl w Filtracja · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 5407
52-200323.jpeg Poszerzyliśmy naszą ofertę o nowe wkłady ceramiczne Neo Media. Są one dostępne w trzech odmianach: PURE, SOFT i HARD a ich cechą charakterystyczną jest opcja korekty pH i twardości wo...

Fluval 307

lamdre w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4502
Cześć, może komuś się przyda. Mam obecnie Fluvala 307, trochę głośno pracował. Mam tendencję do wypełniania koszyków na maxa, mediami. Dzisiaj je odchudziłem i jakie było moje zdziwienie, zrobił się b...

Wibracje szkła od filtra wewnętrznego

Valeska w Filtracja · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2565
Hej, może wpadam w lekką paranoję XD, ale czy to normalne, że filtry wewnętrzne (tu akurat Pat Mini) zamocowane do szyb na przyssawkach powodują lekkie, ale wyczuwalne drgania szyb w akwarium? Jak prz...

Fluval FX 6?

kubal w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2067
Czy ktoś posiada i może miałby ochotę podzielić się opinią na temat tego filtra?

Fluval vs JBL? Priming

pk77 w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1709
Cześć. Przyszedł czas, gdy ponownie zdecydowalem się na zakup kubełka do mojego akwarium 72L. Wstepnie chciałem kupić jakiegoś solidnego Eheima, ale niestety mam bardzo mało miejsca wokół akwarium i p...

Zatyczka w głowicy filtra Eheim 2228

GP w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1213
Może ktoś podpowie, po co jest ta zatyczka oraz czy musi być włożona? https://sklep.roslinyakwariowe.pl/filtracja/czesci-zamienne/glowice-pompy-pokrywy/zatyczka-wewntrzna-glowice-eheim-professionel-2...

Fluval

Niko79 w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 836
Witam mam problem z starterem w filtrze fluval bo tamtędy przecieka mi woda już nie wiem co mam robić i jaka może być tego przyczyn. Prosiłbym o podpowiedź dodam że uszczelki nowe nasmarowane i starte...

Wyłączanie drugiego filtra

piotrjaniszek w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3071
Witam, W akwarium mam dwa filtry zewnętrzne. Co by się stało gdybym jeden (mniejszy) podłączył pod zegar czasowy z oświetleniem. Star o 12, stop 21.

Statystyki

Ten temat przegląda 343 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571618
 •  Liczba wątków: 49483
 •  Użytkownicy: 36920

•  Najnowszy użytkownik: jakub_olczyk

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 343 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.