Ej kolego od tego jest centrum sporów allegro- nie sądzę że ktoś kto ma zarejestrowany sklep na allegro chce zepsuć sobie opinię za 129PLN Pewnie zamawiałeś przed świętami i paczuszka idzie sobie pocztą- a Ty postanowiłeś narobić syfu sprzedającemu- nieładnie. Jak chcesz mieć gwarancję że Cię ktoś nie oszuka to kupuj za pobraniem.
Bez względu na słuszność tego co napisałeś, dodam to co zwykle. Pod takim wątkiem wypada podpisać się imieniem i nazwiskiem, z zarazem umieszczanie danych osobowych może nie być najlepszym pomysłem.
trzy uwagi:
1. sprzedawca zastrzegł wysłanie do 8 dni roboczych (prawie dwa tygodnie),
2. nie czytałeś komentarzy? 75 negatywów...
3. mamy koniec roku, ludziska wyjeżdżają na sylwestra etc
Mam nadzieję, że dostaniesz towar, ale... załóż "spór" na allegro, a do gościa napisz, że w przypadku braku towaru bądź zwrotu 100% wpłaty np do 6 stycznia zgłaszasz sprawę na policję. Przygotuj wszystkie maile, wydruk z konta etc i 9 stycznia śmigaj na komisariat. Stracisz parę godzin, ale warto... Już dwóch takich zdopingowałem do zwrotu kasy... Allegro tak naprawdę nic nie zrobi bez dokumentacji z policji.
moonrider - "sklep" ma, działalności nie ma... Jak będzie uparty, to jeszcze info o urzędzie skarbowym do wykorzystania...
Powiem tak!! W du.... to mam co sobie ktoś pomyśli ja chcę tylko ostrzec kupujących. Jestem na maxaa wkurrrr..... nie mam 20 lat tylko 3....... kilka. Spór założony na allegro, napisałem chyba z 10 e-mail do sprzedawcy brak odpowiedzi, telefonicznie nie odbiera telefonu. Nic null zero.... Wydrukowałem już wszystkie e-maile jutro idę na policję. Po za tym zapłaciłem za KURIERA a towar zakupiłem 20.12.2011 oraz otrzymałem jednego e-maila w dniu zakupu że towar został wysłany, jak prosiłem o nr listu przewozowego to do dzisiaj ciszaaaaa i nadal ciszaaa więc ?????
Możesz zgłosić, ale moim zdaniem zaczekaj jeszcze parę dni. Nie minęło 8 dni roboczych od 20 grudnia, nie masz nr listu przewozowego, z maila o wysyłce wykpią się że np pomylili z inną aukcją. Napisz krótkiego maila z podaniem terminu zgłoszenia na policję i chwilę zaczekaj. Mam nadzieję, że odzyskasz kasę.
malinzg napisał(a): P.S. Sam jestem sprzedającym na allegro mam sklep oraz działalność i nie sprzedaje pompek albo noży ..... http://allegro.pl/my_page.php?uid=648840
Jak widać Ty masz "teczkę" firmową, on nie. US ucieszy się bardzo ze zgłoszenia...
TomaszK napisał(a):Możesz zgłosić, ale moim zdaniem zaczekaj jeszcze parę dni. Nie minęło 8 dni roboczych od 20 grudnia, nie masz nr listu przewozowego, z maila o wysyłce wykpią się że np pomylili z inną aukcją. Napisz krótkiego maila z podaniem terminu zgłoszenia na policję i chwilę zaczekaj. Mam nadzieję, że odzyskasz kasę.
malinzg napisał(a): P.S. Sam jestem sprzedającym na allegro mam sklep oraz działalność i nie sprzedaje pompek albo noży ..... http://allegro.pl/my_page.php?uid=648840
Jak widać Ty masz "teczkę" firmową, on nie. US ucieszy się bardzo ze zgłoszenia...
malinzg napisał(a): TomaszK już pisałem i niccccccc
Staropolskim zwyczajem, za jaja, w dyby i do lochu
Odczekaj do poniedziałku, albo wtorku aż na 100% ludzie powracają po sylwestrze i zgłoś. Trochę czasu zajmą procedury, w skrajnym wypadku dostaniesz zwrot z ubezpieczenia allegro.
Napisałem do niego ostatniego e-maila zobaczymy czy będzie odzew.:
'jacekagd@gazeta.pl'
RE: Sprzedający jacekwrot otrzymał Twoją wpłatę
Nie wiem czy dobra strategia handlu na allegro. Urząd Skarbowy ucieszy się ze zgłoszenia na Policję o handlu przez allegro bez zgłoszenia działalności.
Oto e-mail wysłany przez Ciebie do Użytkownika jacekwrot (777)
Data wysłania e-maila: śro 28 gru 2011 11:15:34 CET
Strona z przedmiotem: ADA AMAZONIA NEW 9L KURIER GRATIS
nr. aukcji 1989612026. jeżeli nie otrzymam dzisiaj żadnej odpowiedzi na e-mail czy przesyłka została wysłana lub nie to czekam na zwrot wpłaconej kwoty(z potwierdzeniem) Sprawę kieruje na Policję oraz na allegro. Brak jakiejkolwiek odpowiedzi w dniu dzisiejszym wiąże się z przeprowadzenie sprawy od dnia jutrzejszego przez moją kancelarię adwokacką.
Oto e-mail wysłany przez Ciebie do Użytkownika jacekwrot (768)
Data wysłania e-maila: wto 27 gru 2011 16:32:01 CET
Strona z przedmiotem: ADA AMAZONIA NEW 9L KURIER GRATIS
może gość nie żyje , albo co ! kiedys kupilem na allegro rosliny i...........długo czekalem. okazało sie , że sprzedawca znalazł się w szpitalu dlatego nie mógł wysłac zamówionego towaru. A PRZED ZAKUPEM TO SIĘ CZYTA KOMENTARZE
Totik w Nawożenie· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3564
Ciekawy filmik - o nawożeniu roślin opowiada Adam twórca nawozów GT Aqua.
Wiem że niektórzy na tym forum mają alergię na ten kanał, więc zalecam ostrożność :)
bendek1x w Rośliny· Odpowiedzi: 41 · Wyświetlenia: 27986
Witajcie czy ktoś miał styczność z roślinami z nasion zamówionych w chinach?
Najbardziej mi chodzi o czy ktoś je sadził w zbiorniku gdzie jest już życie ryby i inne rośliny.
Oglądałem filmiki to sadz...
norbii w Technika CO2· Odpowiedzi: 83 · Wyświetlenia: 79127
Witam
Inspiracją do napisania tego posta było wydarzenie, które przyprawiło mi trochę siwych włosów. I poza dobrą zabawą przy czytaniu tego, traktujcie to jako przestrogę. Pasjonaci akwarystyki czyta...
roslinyakwariowe.pl w Podłoże· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1988
Otrzymujemy zapytania od akwarystów na temat akwariów naszej produkcji z "drugiej ręki".
Niestety w dużej części przypadków po weryfikacji okazuje się, że te zbiorniki nie były produkowane p...
zygmuntpompa w Zwierzęta· Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 4362
Witam wszystkich.
Wczoraj tj. 19.04 kupiłem jak zawsze w Biedronce świeży Brokuł zapakowany w folię.
Podgotowałem jak zwykle i siup do akwarium. Dzisiaj rano wchodzę do pokoju gdzie znajduje się akwa...
macius26 w Nawożenie· Odpowiedzi: 30 · Wyświetlenia: 8884
Witam, mam nowy baniak HT, założyłem że będę go nawoził PG i Intermagiem.
Kupiłem przez internet w zaufanym sklepie PG macro Red. CAły czas mierzyłem NO3 - i z początku był 5, potem 1, wtedy lałem p...
evalor w Glony· Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 3310
Witajcie kupiłem blyxe japońską na allegro. Całkiem spora kępa za 20zł z przesyłką. Problem w tym że są na niej gdzieniegdzie glony. Zgniłozielony nalot po brzeżkach i delikatne włoski wychodzące z ty...
StefanTG w Technika CO2· Odpowiedzi: 56 · Wyświetlenia: 16235
Koledzy doradźcie mi jaki zestaw Co2 z elektrozaworem wybrać ??
chciałem kupic ten http://allegro.pl/zestaw-co2-professional-sztywno-i1999276199.html ale na forum była rozmowa ze zawory qpneumatic s...
endriu32131 w Nawożenie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1079
witam czy ktoś z was może stosuje te kulki http://allegro.pl/listing.php/search?string=kulki&category=28049
jeżeli tak to jakie są efekty..... pozdrawiam:)
Legons w Nawożenie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1260
http://allegro.pl/nawoz-dla-roslin-k2s04-fe-co2-kulki-dyfuzor-i1760092175.html
http://allegro.pl/nawoz-dla-roslin-akwaryjnych-mega-gratisy-i1755092116.html
Czy to sa dobre nawozy czy badziew?
Statystyki
Ten temat przegląda 508 użytkowników w tym 2 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571616
• Liczba wątków: 49482
• Użytkownicy: 36915
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 506 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej