UWAGA NA SPRZEDAWCE Z ALLEGRO jacekwrot - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

UWAGA NA SPRZEDAWCE Z ALLEGRO jacekwrot

Liczba wyświetleń: 3065·Odpowiedzi: 10
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów. Utwórz nowy wątek
malinzg Zielona Góra

29 gru 2011, 17:48 UWAGA NA SPRZEDAWCE Z ALLEGRO jacekwrot  (#1)  

Jak w tytule uwaga na sprzedawcę jacekwrot http://allegro.pl/ada-amazonia-new-9l-kurier-gratis-i1989612026.html który sprzedaje Amazonię NEW pomimo że za towar zapłaciłem to do dzisiaj go nie otrzymałem. Brak kontaktu telefonicznego oraz e-mail.

Dane sprzedającego:

Jacek W.
Wola Mieczysławska 33
21-100 Lubartów
886355257
jacekagd@gazeta.pl

OSZUST OSZUST OSZUST OSZUST :twisted:
Ostatnio edytowano 29 gru 2011, 18:26 przez malinzg, łącznie edytowano 1 raz

malinzg
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Zielona Góra

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

29 gru 2011, 18:03   (#2)  

Ej kolego od tego jest centrum sporów allegro- nie sądzę że ktoś kto ma zarejestrowany sklep na allegro chce zepsuć sobie opinię za 129PLN Pewnie zamawiałeś przed świętami i paczuszka idzie sobie pocztą- a Ty postanowiłeś narobić syfu sprzedającemu- nieładnie. Jak chcesz mieć gwarancję że Cię ktoś nie oszuka to kupuj za pobraniem.

moonrider
Ranga: Znający temat

TomaszK Wrocław

29 gru 2011, 18:07   (#3)  

Bez względu na słuszność tego co napisałeś, dodam to co zwykle. Pod takim wątkiem wypada podpisać się imieniem i nazwiskiem, z zarazem umieszczanie danych osobowych może nie być najlepszym pomysłem.

trzy uwagi:
1. sprzedawca zastrzegł wysłanie do 8 dni roboczych (prawie dwa tygodnie),
2. nie czytałeś komentarzy? 75 negatywów...
3. mamy koniec roku, ludziska wyjeżdżają na sylwestra etc

Mam nadzieję, że dostaniesz towar, ale... załóż "spór" na allegro, a do gościa napisz, że w przypadku braku towaru bądź zwrotu 100% wpłaty np do 6 stycznia zgłaszasz sprawę na policję. Przygotuj wszystkie maile, wydruk z konta etc i 9 stycznia śmigaj na komisariat. Stracisz parę godzin, ale warto... Już dwóch takich zdopingowałem do zwrotu kasy... Allegro tak naprawdę nic nie zrobi bez dokumentacji z policji.

moonrider - "sklep" ma, działalności nie ma... Jak będzie uparty, to jeszcze info o urzędzie skarbowym do wykorzystania...
Pozdrawiam, Tomasz

TomaszK
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Wrocław

malinzg Zielona Góra

29 gru 2011, 18:16   (#4)  

Powiem tak!! W du.... to mam co sobie ktoś pomyśli ja chcę tylko ostrzec kupujących. Jestem na maxaa wkurrrr..... nie mam 20 lat tylko 3....... kilka. Spór założony na allegro, napisałem chyba z 10 e-mail do sprzedawcy brak odpowiedzi, telefonicznie nie odbiera telefonu. Nic null zero.... Wydrukowałem już wszystkie e-maile jutro idę na policję. Po za tym zapłaciłem za KURIERA a towar zakupiłem 20.12.2011 oraz otrzymałem jednego e-maila w dniu zakupu że towar został wysłany, jak prosiłem o nr listu przewozowego to do dzisiaj ciszaaaaa i nadal ciszaaa więc ?????

P.S. Sam jestem sprzedającym na allegro mam sklep oraz działalność i nie sprzedaje pompek albo noży ..... http://allegro.pl/my_page.php?uid=648840

malinzg

OjGeN Gliwice

29 gru 2011, 18:26   (#5)  

Jak masz blisko to najlepiej skutkuje odbior osobisty :D wez kilku kumpli i zalatwione :P

OjGeN

Miasto: Gliwice

TomaszK Wrocław

29 gru 2011, 18:29   (#6)  

Możesz zgłosić, ale moim zdaniem zaczekaj jeszcze parę dni. Nie minęło 8 dni roboczych od 20 grudnia, nie masz nr listu przewozowego, z maila o wysyłce wykpią się że np pomylili z inną aukcją. Napisz krótkiego maila z podaniem terminu zgłoszenia na policję i chwilę zaczekaj. Mam nadzieję, że odzyskasz kasę.

malinzg napisał(a):
P.S. Sam jestem sprzedającym na allegro mam sklep oraz działalność i nie sprzedaje pompek albo noży ..... http://allegro.pl/my_page.php?uid=648840

Jak widać Ty masz "teczkę" firmową, on nie. US ucieszy się bardzo ze zgłoszenia... :twisted:
Pozdrawiam, Tomasz

TomaszK

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
malinzg Zielona Góra

29 gru 2011, 18:29   (#7)  

OjGeN napisał(a):Jak masz blisko to najlepiej skutkuje odbior osobisty :D wez kilku kumpli i zalatwione :P

jak miałbym blisko to wiesz...... co bym z nim zrobił 8) :twisted:

malinzg

malinzg Zielona Góra

29 gru 2011, 18:30   (#8)  

TomaszK napisał(a):Możesz zgłosić, ale moim zdaniem zaczekaj jeszcze parę dni. Nie minęło 8 dni roboczych od 20 grudnia, nie masz nr listu przewozowego, z maila o wysyłce wykpią się że np pomylili z inną aukcją. Napisz krótkiego maila z podaniem terminu zgłoszenia na policję i chwilę zaczekaj. Mam nadzieję, że odzyskasz kasę.

malinzg napisał(a):

Jak widać Ty masz "teczkę" firmową, on nie. US ucieszy się bardzo ze zgłoszenia... :twisted:

TomaszK już pisałem i niccccccc :evil:

malinzg

TomaszK Wrocław

29 gru 2011, 18:42   (#9)  

malinzg napisał(a): TomaszK już pisałem i niccccccc :evil:

Staropolskim zwyczajem, za jaja, w dyby i do lochu :)

Odczekaj do poniedziałku, albo wtorku aż na 100% ludzie powracają po sylwestrze i zgłoś. Trochę czasu zajmą procedury, w skrajnym wypadku dostaniesz zwrot z ubezpieczenia allegro.
Pozdrawiam, Tomasz

TomaszK

malinzg Zielona Góra

29 gru 2011, 18:50   (#10)  

Napisałem do niego ostatniego e-maila zobaczymy czy będzie odzew.:

'jacekagd@gazeta.pl'
RE: Sprzedający jacekwrot otrzymał Twoją wpłatę
Nie wiem czy dobra strategia handlu na allegro. Urząd Skarbowy ucieszy się ze zgłoszenia na Policję o handlu przez allegro bez zgłoszenia działalności.

Oto e-mail wysłany przez Ciebie do Użytkownika jacekwrot (777)
Data wysłania e-maila: śro 28 gru 2011 11:15:34 CET
Strona z przedmiotem: ADA AMAZONIA NEW 9L KURIER GRATIS
nr. aukcji 1989612026. jeżeli nie otrzymam dzisiaj żadnej odpowiedzi na e-mail czy przesyłka została wysłana lub nie to czekam na zwrot wpłaconej kwoty(z potwierdzeniem) Sprawę kieruje na Policję oraz na allegro. Brak jakiejkolwiek odpowiedzi w dniu dzisiejszym wiąże się z przeprowadzenie sprawy od dnia jutrzejszego przez moją kancelarię adwokacką.

Oto e-mail wysłany przez Ciebie do Użytkownika jacekwrot (768)
Data wysłania e-maila: wto 27 gru 2011 16:32:01 CET
Strona z przedmiotem: ADA AMAZONIA NEW 9L KURIER GRATIS

malinzg

cezar d kołobrzeg

29 gru 2011, 19:58   (#11)  

może gość nie żyje , albo co ! kiedys kupilem na allegro rosliny i...........długo czekalem. okazało sie , że sprzedawca znalazł się w szpitalu dlatego nie mógł wysłac zamówionego towaru. A PRZED ZAKUPEM TO SIĘ CZYTA KOMENTARZE :!:

cezar d

Miasto: kołobrzeg

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.
Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

YouTube

Film o nawożeniu (uwaga na alergeny)

Totik w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3564
Ciekawy filmik - o nawożeniu roślin opowiada Adam twórca nawozów GT Aqua. Wiem że niektórzy na tym forum mają alergię na ten kanał, więc zalecam ostrożność :)
YouTube

Rośliny akwariowe z nasion (nasiona z Chiny i Allegro)

bendek1x w Rośliny · Odpowiedzi: 41 · Wyświetlenia: 27986
Witajcie czy ktoś miał styczność z roślinami z nasion zamówionych w chinach? Najbardziej mi chodzi o czy ktoś je sadził w zbiorniku gdzie jest już życie ryby i inne rośliny. Oglądałem filmiki to sadz...
YouTube

Uwaga !!! Wybuchła butla z co2

norbii w Technika CO2 · Odpowiedzi: 83 · Wyświetlenia: 79127
Witam Inspiracją do napisania tego posta było wydarzenie, które przyprawiło mi trochę siwych włosów. I poza dobrą zabawą przy czytaniu tego, traktujcie to jako przestrogę. Pasjonaci akwarystyki czyta...

Uwaga na podróbki OptiWhite®

roslinyakwariowe.pl w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1988
Otrzymujemy zapytania od akwarystów na temat akwariów naszej produkcji z "drugiej ręki". Niestety w dużej części przypadków po weryfikacji okazuje się, że te zbiorniki nie były produkowane p...

Krewetki padły, uwaga na świeże warzywa.

zygmuntpompa w Zwierzęta · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 4362
Witam wszystkich. Wczoraj tj. 19.04 kupiłem jak zawsze w Biedronce świeży Brokuł zapakowany w folię. Podgotowałem jak zwykle i siup do akwarium. Dzisiaj rano wchodzę do pokoju gdzie znajduje się akwa...

Aqua Art - Pro Macro Red - uwaga!!

macius26 w Nawożenie · Odpowiedzi: 30 · Wyświetlenia: 8884
Witam, mam nowy baniak HT, założyłem że będę go nawoził PG i Intermagiem. Kupiłem przez internet w zaufanym sklepie PG macro Red. CAły czas mierzyłem NO3 - i z początku był 5, potem 1, wtedy lałem p...

Rośliny z allegro z glonem, co zrobić?

evalor w Glony · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 3310
Witajcie kupiłem blyxe japońską na allegro. Całkiem spora kępa za 20zł z przesyłką. Problem w tym że są na niej gdzieniegdzie glony. Zgniłozielony nalot po brzeżkach i delikatne włoski wychodzące z ty...

Jaki zestaw Co2 wybrać - Allegro.

StefanTG w Technika CO2 · Odpowiedzi: 56 · Wyświetlenia: 16235
Koledzy doradźcie mi jaki zestaw Co2 z elektrozaworem wybrać ?? chciałem kupic ten http://allegro.pl/zestaw-co2-professional-sztywno-i1999276199.html ale na forum była rozmowa ze zawory qpneumatic s...

Co sądzicie o Kulkach z allegro pomoc!:)

endriu32131 w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1079
witam czy ktoś z was może stosuje te kulki http://allegro.pl/listing.php/search?string=kulki&category=28049 jeżeli tak to jakie są efekty..... pozdrawiam:)

Tanie nawozy z allegro? Warto?

Legons w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1260
http://allegro.pl/nawoz-dla-roslin-k2s04-fe-co2-kulki-dyfuzor-i1760092175.html http://allegro.pl/nawoz-dla-roslin-akwaryjnych-mega-gratisy-i1755092116.html Czy to sa dobre nawozy czy badziew?

Statystyki

Ten temat przegląda 508 użytkowników w tym 2 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571616
 •  Liczba wątków: 49482
 •  Użytkownicy: 36915

•  Najnowszy użytkownik: lupus1

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 506 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.