Oliver Knott parametry wody - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Oliver Knott parametry wody

Liczba wyświetleń: 467·Brak odpowiedzi
Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
rmj6 Tczew

28 gru 2011, 20:45 Oliver Knott parametry wody  (#1)  

Witam

Czy ktoś z posiadających to podłoże ma problemy z parametrami wody np NH3 NO3?

rmj6
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Tczew

Powrót do Podłoże

Powiązane tematy

20230924_124336.jpg

Master soil powder - pH wody

brunonatura w Podłoże · Odpowiedzi: 57 · Wyświetlenia: 21063
Cześć, Założyłem akwarium w stylu Iwagumi na podłożu aktywnym Master Soil w gramaturze powder. Posadziłem rośliny trawnikowe Eleocharis Parvula i Micranthemum Monte Carlo. Akwarium prowadzę na wodzie ...

Tetra ActiveSubstrate a twardość / odczyn wody

Niepohamowany w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1082
Czy podłoże Tetra ActiveSubstrate może zmieniać twardość i odczyn wody? W moim „świeżym” akwarium 54l zastosowałem ten substrat jako samodzielne podłoże. Akwarium wypełniłem wodą RO . Po kilku dniach...

Samoczynne obniżanie pH wody

brunonatura w Podłoże · Odpowiedzi: 28 · Wyświetlenia: 16953
Cześć od marca 2021 mam w akwarium podłoże aktywne JBL Aquabasis Plus. Do moje 54 podaje CO2, na komputerze mam ustawione 6,7 pH. Od jakiegoś czasu pH wody zaczęło po wyłączeniu świecenia się znacznie...

Podloze aktywne ile czasu do zalania wody

dancio w Podłoże · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3061
Witam ile czasu może być podloze aktywne w akwarium beż zalania wodą ? Chodzi mi o czas jaki mam do ułożenia aranżacji Czy dwa dni może tak leżeć w akwarium?

Podłoże Oliver Knott

Anonim 60130 w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1663
Witam mam pytanie odnośnie dwóch substratów Oliver Knott Nature Soil i contro Soil Podoże aktywne czy to są te same podłoża tylko te drugie jest sprzedawane w Japonii pod inną nazwą.

Testowanie wody w podłożach aktywnych

Berlioz w Podłoże · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 5165
Wiem, że temat testowania wody w podłożach aktywnych był już niejednokrotnie omawiany, ale chciałbym się upewnić co do jednej sprawy. Czy konieczność pobierania próbki wody igłą i strzykawką z podłoża...

Restart na ziemi ogrodowej 240L parametry wody,oświetlenie

AU_Robert w Podłoże · Odpowiedzi: 33 · Wyświetlenia: 25850
Witam Na skutek zmiany mieszkania musiałem restartować zbiornik I zaczęło się od błędu. Wyczyszczeniu filtra. I zmiany wkładów. Nowe podłoże i oświetlenie. No i o wiele gorsza woda. Zmiany wyczówalne ...

Amazonia - podmiany wody i nawożenie Estimative Index

AQwa MANIAK w Podłoże · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 5543
Niedługo wystartuje z kawarium 40l z podłożem ada amazoni, mam pytanie ile wody podmieniać na początku i od kiedy zacząć nawożenie estimative index :P

ADA Amazonia - podmiany wody na starcie

jankes82 w Podłoże · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1807
Witam, ostatnio postawiłem w piątek zbiornik 55 l przy użyciu Amazonii której około 3 kg znalazłem w piwnicy (nieużywane) Jako głównego podłoża użyłem 2,5 kg jbl aquabasis na to 5 kg piasku bazaltowe...

Ocet test, twadość wody i ADA Amazonia

MrCzen w Podłoże · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 4155
Ocet test i twadość wody i ADA Amazonia Witajcie Mieszkam zagranicą. Tutaj są mało popularne akwaria roślinne. Powolutku krok po kroku w wolnym czasie robię moje pierwsze akwarium roślinne. Niedawno ...

Statystyki

Ten temat przegląda 300 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570949
 •  Liczba wątków: 48798
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 300 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.