brunonatura w Podłoże· Odpowiedzi: 57 · Wyświetlenia: 21063
Cześć,
Założyłem akwarium w stylu Iwagumi na podłożu aktywnym Master Soil w gramaturze powder.
Posadziłem rośliny trawnikowe Eleocharis Parvula i Micranthemum Monte Carlo. Akwarium prowadzę na wodzie ...
Niepohamowany w Podłoże· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1082
Czy podłoże Tetra ActiveSubstrate może zmieniać twardość i odczyn wody?
W moim „świeżym” akwarium 54l zastosowałem ten substrat jako samodzielne podłoże. Akwarium wypełniłem wodą RO . Po kilku dniach...
brunonatura w Podłoże· Odpowiedzi: 28 · Wyświetlenia: 16953
Cześć od marca 2021 mam w akwarium podłoże aktywne JBL Aquabasis Plus. Do moje 54 podaje CO2, na komputerze mam ustawione 6,7 pH. Od jakiegoś czasu pH wody zaczęło po wyłączeniu świecenia się znacznie...
dancio w Podłoże· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3061
Witam ile czasu może być podloze aktywne w akwarium beż zalania wodą ?
Chodzi mi o czas jaki mam do ułożenia aranżacji
Czy dwa dni może tak leżeć w akwarium?
Anonim 60130 w Podłoże· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1663
Witam mam pytanie odnośnie dwóch substratów Oliver Knott Nature Soil i contro Soil Podoże aktywne czy to są te same podłoża tylko te drugie jest sprzedawane w Japonii pod inną nazwą.
Berlioz w Podłoże· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 5165
Wiem, że temat testowania wody w podłożach aktywnych był już niejednokrotnie omawiany, ale chciałbym się upewnić co do jednej sprawy. Czy konieczność pobierania próbki wody igłą i strzykawką z podłoża...
AU_Robert w Podłoże· Odpowiedzi: 33 · Wyświetlenia: 25850
Witam
Na skutek zmiany mieszkania musiałem restartować zbiornik
I zaczęło się od błędu. Wyczyszczeniu filtra. I zmiany wkładów. Nowe podłoże i oświetlenie. No i o wiele gorsza woda. Zmiany wyczówalne ...
jankes82 w Podłoże· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1807
Witam, ostatnio postawiłem w piątek zbiornik 55 l przy użyciu Amazonii której około 3 kg znalazłem w piwnicy (nieużywane)
Jako głównego podłoża użyłem 2,5 kg jbl aquabasis na to 5 kg piasku bazaltowe...
MrCzen w Podłoże· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 4155
Ocet test i twadość wody i ADA Amazonia
Witajcie
Mieszkam zagranicą. Tutaj są mało popularne akwaria roślinne. Powolutku krok po kroku w wolnym czasie robię moje pierwsze akwarium roślinne. Niedawno ...
Statystyki
Ten temat przegląda 300 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570949
• Liczba wątków: 48798
• Użytkownicy: 36926
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 300 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej