Witam. Posiadam belkę oświetleniową 2x24W T5 gdzie świecą 2 sylvanie luxine plus, zastanawiam się nad dokupieniem 2 modułów aquael'a 11 W (tych do kostek) Zainspirowało mnie dzisiejsze doświadczenie. Zakładam 2 akwarium i dziś przyszła paczka ze żarówką philips tornado 6500K, 20W, z ciekawości podłączyłem ją i umieściłem nad rotalą, efekt taki że aż gały wychodzą z orbit. Link do akwarium pod postem, jestem ciekaw czy dałbym sobie rade z takim oświetleniem
W sumie puki co nie muszę, rotala rośnie ładnie i się wybarwia, glony odpuszczają, czekam jeszcze na EC i rośliny, a potem jeśli będzie mało to dojdą 2 moduły aquaela. W dalekiej przyszłości skuszę się na całą linię ADY na krocie
Aurok w Oświetlenie· Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 4200
Witajcie. Chciałbym dzisiaj kupić lepsze oświetlenie do mojej belki Juwela T5 HiLite, która ma miejsce na dwie świetlówki. Biorąc pod uwagę, że akwarium ma koło 200L wchodzą do niej świetlówki o długo...
djsiny w Oświetlenie· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2712
Akwarium mam o pojemności 112 l i wymiarach 80x35x40
oświetlenie LED Aquael Leddy Tube Retro Fit 16 W Sunny temperatura barwowa 6500 K
Skład roślin.
Utricularia graminifolia
Alternanthera reinecki...
KamilH w Oświetlenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1386
Witam, moje akwarium 128l ma ponad miesiąc, do tej pory oświetlałem go 2x24 (10000k i PLANT). Masa roślinna jest raczej średniej wielkości, praktycznie same gatunki epifityczne, cryptocoryny i mchy. C...
H2athor w Oświetlenie· Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 4733
Witam Wszystkich
Po długich negocjacjach z moją drugą połową udało mi się przewalczyć temat eksmisji komody, w związku z czym zrobiła się pusta ściana na której chcę postawić nowy zbiornik 160 - 180 ...
Sebastian1977 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 748
Posiadam w tej chwili nad swoim akwarium o rozmiarze 60x40x40 belkę Hagen Glo 2x24w.Jest to świetna belka która bardzo mi "zapasowała".Problem jest taki że aktualnie posiadam światło w przel...
P1wel w Oświetlenie· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 1099
Dzień dobry,
restartowałem niedawno akwa i obecnie wygląda jak na fotce. Generlanie jest świeże, ma miesiąc i jest obecnie po przycince, głównie rotala indica, pozostałe rośliny to Ludwigia repens ...
Tomkiewicz89 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 499
Witam . Wczoraj dołożyłem koleiną i chyba ostatnia świetlówkę . Na dzień dzisiejszy sytuacja z oświetleniem u mnie jest następująca : 0.76w/l
- 2x24w philips 965
- 1x 18W briliand dayligh 6000K
- ...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 302 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej