Ważność nawozu INTERMAG - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Ważność nawozu INTERMAG

Liczba wyświetleń: 373·Brak odpowiedzi
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
josom Rybnik

25 gru 2011, 13:49 Ważność nawozu INTERMAG  (#1)  

Mam od listopada na parapecie przy oknie (gdzie jest chłodno) w 500ml butelce nierozpuszczony nawóz mikro elementowy INTERMAG około 30ml.

Czy mogę go tak jeszcze przechowywać zanim go rozpuszczę? Bo mam jeszcze inny nawóz mikro, który teraz leję do akwarium.

josom
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Rybnik

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

IMG_20220126_174207.jpg

Intermag

QUCHASZ w Nawożenie · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 9412
Witam, pytanie do bardziej doświadczonych akwarystów, ile chelatu żelaza 13% dodać do Intermag mikro plus żeby proporcje się zgadzały?

Ujawniono skład nawozu Easy-Life Profito!

roslinyakwariowe.pl w Podłoże · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 8593
http://www.roslinyakwariowe.pl/sklep/thumbnails.php?sizeX=300&sizeY=300&img=images/easy-life/nawozy-akwariowe-easy-life/easy-life-pro-fito.jpg Skład Profito:  Fe(2+): 0,12%  K: 0,7%  Mg: 0,0...
YouTube

Pomoc w wyborze nawozu do roślin .

kustoo w Nawożenie · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 6738
Witam. Posiadam system co2 czy poleci ktoś nawóz ogólny który mógłbym stosować do wszystkich roślin ? Czy samo co2 wystarczy ?

Dawki codzienne nawozu a ilość w słupie wody

Robcio12 w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1494
Witam mam takie pytanie podaje dawki dzienne nawozu aquaforest makro i mikro I to jest ok azotu 0.6 A dlaczego po zmierzeniu w słupie wody pokazuje 0 mierząc testem kropelkowym Dodam że posiadam akwa...

Potas z KH Buildera czy z nawozu?

Ciechan w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2022
Wystartowałem nowe akwarium na podłożu Tropica. Korzenie plus lawa więc nic nie podnosi Kh. Zawsze sugerujecie, żeby na początku nawozić potasem i tu moje pytanie. Czy może zamiast nawozić potasem, le...

Mikro - ilości nawozu

Sola13pl w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2708
Witajcie! Zasadniczo od startu w listopadzie 2020 przeszedłem w moim baniaku 200l spora drogę (szczególnie jeśli chodzi o wiedzę i świadomość). Dużo się też zmieniło i przeszedłem z LT na HT, chociaż ...

Intermag

QUCHASZ w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3091
Witam, przerzucam się z gotowych nawozów na sole, i takie pytanie ile chelatu żelaza 13% dodać do "intermag mikro plus" żeby nawóz mikro miał dobre proporcje? na YT na jednym z kanałów widzi...

Intermag plus, problem!

wojtekszuminski w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2077
Otóż mam taki problem z nawożenia, po paru dniach od rozcieńczenia na dnie pojemnika tworzy się zawiesina po wymieszaniu jest ok ale znowu dzieje się to samo..... Dozuje poprzez dozownik więc nie ma k...

Mieszanka chemiczna - skład nawozu

Edgar w Nawożenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3391
Od znajomego otrzymałem taki przepis na nawóz ... jeszcze nie próbowałem Prosze o Waszą opinie czy ta "receptura" może zadziałać ?? 1 litr destylowanej wody 59 gramow K2SO4 65 gramow KNO...

Intermag mikro plus i Intermag Fe mieszanka

domenicos w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1071
Witajcie. Znalazłem wiele wątków odnośnie stosowania Mikro Plus z Intermagu. Niektórzy uważają, że ilość żelaza jest wystarczająca, tyle samo innych uznaje, że trzeba dodatkowo dodać żelazo. Tyle że w...

Statystyki

Ten temat przegląda 1196 użytkowników w tym 2 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571600
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1194 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.