|
|
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Mam pytanie odnośnie wgłębki, co zrobić aby rosła w kulach na powierzchni wody?
I czy da się ją utrzymać w zbiorniku ze skalarami? Poniewaz wydaje mi sie ze ja podjadaja.
Dodatkowo mam problem z ruchem wody w zbiorniku, chce napowietrzac wode wiec deszczownie (czy zmienic ja na fabryczny wylot fluval?) filtra mam skierowana ku gorze aby wywolywac ruch tafli, co niestety powoduje mieszanie wglebki wodnej ktora lata mi po calym akwarium.
Prosze o pomoc
-
mlkodysproket
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Piła
Proszę informacje. http://akwarystyczne.info/viewtopic.php?t=515
Jeżeli filtr Ci "rozwiewa" wgłębkę po akwarium, no to trzeba ruszyć głową i coś z nim zrobić, skieruj na szybę wylot, wymyśl coś, a wgłębka utworzy pływającą kulę. Jeżeli na prawdę potrzebujesz napowietrzać, podłącz byle jaki brzęczyk. Jak wgłębka podrośnie, stworzy kulę, połączy się, to falowanie jej nie zaszkodzi.
"Czego twój wróg nie powinien wiedzieć, nie mów przyjacielowi." - Arthur Schopenhauer
-

Szczero
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Warszawa
Aha, i jak skalar podjada rośliny, to wypadało by zadbać o dobre jedzonko dla niego  Skalar wszystkożerca, kiedyś też miałem ten problem, ale zacząłem mu dogadzać, nie tylko suche żarcie, częściej karmiłem, podziałało. I tak w końcu się pozabijały 
"Czego twój wróg nie powinien wiedzieć, nie mów przyjacielowi." - Arthur Schopenhauer
-

Szczero
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Warszawa
Powiązane tematy
Cześć!
Kombinowałem na sucho z różnym ustawieniem kamieni, no i ostatecznie nie wiem co wybrać ... :? Proszę was więc o pomoc.
Nie ma co tu dużo mówić, zdjęcia załączam .
Sorry, że nie w akwariu...
Witam akwarium zalałem kilka dni temu w poniedziałek, woda była szaro/biaława wydaje mi się że to od ADA Amazonia, wode podmieniłem we wtorek 40% bo woda była strasznie mętna, środę ok 20% i wczoraj j...
Witajcie.
W moje rączki wpadł zbiornik 72l, 60x40x30 OW.
Jako, że jestem zielony w temacie aquascapingu proszę was o pomoc.
Mam korzeń, który jest niestety niewielkich rozmiarów, bo mieścił się na sty...
Witam! Jakieś 1,5 roku temu postanowiłam, że w moim domu musi pojawić się akwarium :) Noi w końcu jest. Kupiłam parę roślinek do niego (nie ma o czym mówić) ale ostatnio stwierdziłam, że to jeszcze ni...
Cześć...
Jakiś czas temu pisałem o tym, że nowy wkład do filtra EX600 zatkał mi przepływ. Nie było to prawdą, jak się okazało. Po prostu węże i rurki szklane (głównie wlotowa) zarośnięte były dziwnym...
Mam niezłą zagryche mianowicie czy da się jakoś przyciąć ECHINODORUS RUBIN do takich rozmiarów by nie chciał mi "ucieć" z akwarium??? I jak z niego robić sadzonki bo jest naprawdę piękny i o...
Witam,
Tak na wstępie jestem Adrian i mieszkam w Bydgoszczy. zakładam Akwarium trochę o sprzęcie który już mam.
Akwarium 60 na 35 na 35
Filtr Cristal Profil e900
Oświetlenie hagen glo 2x24 ...
Witam mam problem z doborem roślin do nowego akwarium, chciałem was prosić o dobranie roślin które są łatwe w uprawie i nadawały by się do mojego akwarium.
Wymiary: długość 76 szer 40 wys 42
Oświe...
Objętość 54L
Wymiary: 60x30x35
Oświetlenie: 2x24W Sylvania Grolux + Sylvania 865
Nawożenie: Sera Florena 2ml dziennie
CO2 (czekam na butle w nastepnym tygodniu)
Podłoże : żwirek +...
Jaki korzeń wybrać ?
RED WOOD MORR
czy
SPIDER WOOD
Który ładniej wygląda w akwarium i nie barwi wody i nie zmienia jej parametrów
Pomocy
z góry dziękuje
|
|