Co sądzicie o nawozach Tropical ? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Co sądzicie o nawozach Tropical ?

Liczba wyświetleń: 869·Odpowiedzi: 1
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Witam. Co sądzicie o nawozach i preparatach przeciw glonom wirmy Tropical? Dostałem serie nawozów Algin, Aqua Plant, Ferro Aktiv, Kobaltoson, Multimineral. Czy dobrze się one sprawują warto startować na nich akwarium ??

Datex

derfalon Konin

18 gru 2011, 22:40   (#2)  

Ogólnie Tropical jest ok. Używałem kiedyś Algin i jakoś tam radę dawał. Oczywiście jeśli glonów nie ma to nie podawać a jak są to i tak w ostateczności bo chemia czasem więcej napsuje niż pomoże. Używałem też Ferro i Kobaltu Tropicala i mam pozytywne odczucia. Aktualnie przeszedłem na moim zdaniem czytelniejszy system nawożenia produktami AquaArtu.
112l arka noego czyli towarzyskie i 15l krewetkarium nano kostka. W przygotowaniu 30l dla stadka Boraras Brigittae.

derfalon
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Konin

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

YouTube

Film O nawozach

Jacek Pawłowski w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1461
Hej Krótko i treściwie. Film po angielsku. ?si=-i-Kr9K99X_yiKxY

Różnica w nawozach - rośliny łodygowe

bast w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3572
Wita, czy ktoś potrafi mi wytłumaczyć czym różnia sie te dwa nawozy firmy zoolek i który wybrac? Zoolek Aquaflora Basic wg producenta zawiera: K, Mg, Fe, Cu, Co, Zn, B, V, Mn, F, Se, Ni, Mo. Zoolek ...

Tropical Sanital

slawekmokwa1 w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3641
Witam Czy dodatek soli Aloe Vera w ilości 4 płaskie łyżeczki na 100l wody rybom zaszkodzi Obsada w akwarium: Glonojad pospolity Otocinclus Krewetka amano Kirysek sterby Brzanka sumatrzańska Racze...

Opinie o nawozach EasyLife

dawid112 w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1578
Czy używa ktoś nawozów firmy EasyLife prosze o jakiś kontakt to bardzo pilne

Testy tropical

BlitzTroll w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1949
Witam czy ktos posiada testy paskowe tropical i mógł by wstawic zdjęcia instrukcji chodzi mi o odczytanie wyników

Co sądzicie o tym nawozie?

awatar555 w Nawożenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 5638
Co sądzicie o nawozie symfonia złota + K + Fe ? Skład: K,Mg,N,S,C,O,B,Co,Fe,Mn,Mo,Zn,Cu,Fe,E202,E300. Dawkowanie: 1ml/60l dziennie Przygotowanie: zawartość torebki (75g) rozpuścić w 600ml wody ...

Co sadzicie o tych ilosciach EI

greystok w Nawożenie · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 4392
Jak w temacie co o tym sadzicie Ilosci dosyc konkretne ( to moje osobiste zdanie) http://www.aquariumplantfood.co.uk/fertilisers/dry-chemicals/starter-kits/ei-starter-kit.html Chodzi oczywiscie o do...

O nawozach mikro

Max1541 w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1600
Od dłuższego czasu jadę na EI, butli CO2, miękkiej wodzie z RO i swoich mineralizatorach, ale za nic w świcie nie mogę ustawić micro :/ Proszę nie piszcie, żebym spróbował gotowego micro, nie o to ch...

Tropical Aqua Care z Grupy Zielonej

roslinyakwariowe.pl w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 765
http://www.roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-fp-tropical-aqua-care-a989aa14780d029abbdab955e12e6301.jpg Tropical Aqua Care to linia specjalistycznych produktów, dzięki któ...

Jak nawozić nawozami Tropical'a i nie tylko

Przemo80 w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 701
Może to dziwne pytanie, ale mnie nurtuje właśnie ta kwestia. Konkretnie chodzi mi o nawozy Aqua plant i Aquaflorin.[mikro również] Producent zaleca dodawać określoną dawkę co tydzień przy podmianie. M...

Statystyki

Ten temat przegląda 395 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571000
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36935

•  Najnowszy użytkownik: marcin stuglik

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 395 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.