co zrobić z używaną Amazonią?
Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
Witam,
Z przyczyn niezależnych ode mnie zbieram się do likwidacji zbiornika. Zastanawiam się nad jednym... Czy istnieje możliwość utrzymania jakiejś wartości używanej Amazonii przez dłuższy czas po likwidacji zbiornika (po wyjęciu jej z wody) Jeśli tak to jak to zrobić? Ewentualnie czy jeśli nie da się z tym nic ugrać, to czy komuś ewentualnie zakładającemu mogłoby się to na coś jeszcze przydać... za jakaś niewygórowana kwotę sprzedałbym to wówczas.
-

piotrale
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Gdynia
Jak coś to ile togo masz ile używane, bo bym chętnie kupił
-
Datex
●
Będzie to dobre podłoże . Na to można świeżą warstwę położyć.
-

Godween
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
-
Powiązane tematy
Kiedyś Amazonia, potem Amazonia II, Amazonia Light a teraz PRO czyli nowość w portfolio firmy ADA.
56068-1203316759.jpg
Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane podłoże krócej...
Często padają pytanie o różnice między tymi podłożami, powyższy film fajnie to wyjaśnia.
Witam, załączyłem 3 dni temu 12 l akwarium typowo roślinne w którym będę trzymał 6 rybek bystrzyk amandy i krewetki redki. Napędza go filtr kaskadowy HBL-701 600 L/H a oświetla 3 halogeny Led razem 27...
Czy stare podłoże aktywne należy wyrzucić? Mam podłoże Amazonia, które ma prawie dwa lata. Czy przy restarcie powinienem zakupić nowe, a obecne skierować na zasłużony odpoczynek do osiedlowego kubła n...
Witam, mam problem z amazonia ver2.
Akwarium ma 17 dni nic nie rośnie rośliny się rozpadaja.
Zbiornik 300l oświetlenie led 153w
Filtracja 2 filtry Jbl 901
Co2 z butli 24h kolor wskaźnika zielony.
...
Cześć,
Patrząc na opis Aqua Soil Amazonia, która ma w moje małej kostce, można wyczytać o jej własnościach zmiekczajacych.
Przez to, że posiadam male akwarium i dostęp do twardej i bardzo miękkiej wod...
Witam zamierzam założyć akwarium na podłożu aktywnym. Chcę wybrać pomiędzy Amazonią i dark soil. Akwarium 150 x 60 x 50. Na razie mam 10 litrów call green base xr. Co jeszcze proponujecie pod podłoże ...
Mam problem ponieważ rośliny które kupiłem nie rosną. Odpadają im listki jeden po drugim. Chcę dokupić takie rośliny z tej oferty: https://allegro.pl/oferta/1-zestaw-latwych-roslin-do-akwarium-gratis-...
Witam zakupiłem dzisiaj w sklepie ogrodniczym keramzyt. Moje przypuszczenia się sprawdziły i keramzyt zwyczajnie nie tonie. Po jakimś czasie moczenia w wodzie on zatonie czy nie ma opcji?
A może są ja...
|