Gupiki skubią helenki - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Gupiki skubią helenki

Liczba wyświetleń: 1157·Odpowiedzi: 3
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok

13 gru 2011, 17:23 Gupiki skubią helenki  (#1)  

Witam,
czy ktoś zauważył żeby gupiki podgryzały mu ślimaki anentome helena?
Osobiście zauważyłem od niedawna taką tendencję i nie wiem czy jest to dla helenek niebezpieczne. Przeważnie ślimaki chowają się podczas "ataków" gupików ale czy aby nie zostaną zamęczone przez nie w ten sposób?
Z góry dzięki za podzielenie się doświadczeniami w tej sferze.

APAK

maciek0304 Pasłek

13 gru 2011, 18:44   (#2)  

Ja mam helenki jaki i gupiki , lecz takiej sytuacji nigdy nie spotkałem, no prawie nigdy tylko wtedy jak gupiki wyjadają pokarm szybko opadający z podłoża , ale wtedy to tylko przypadkiem "ugryzie" ślimaka.

maciek0304
Ranga: Początkujący

Miasto: Pasłek

13 gru 2011, 21:24   (#3)  

u mnie podjadają helenki wyłącznie kiedy paradują po szybie... nie głodzę rybek:P

APAK

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Darek eM Gorzyce (Małopolska)

13 gru 2011, 22:36   (#4)  

U mnie kosiarki podgryzają helenki a raz to nawet krewetka jechała na skorupie ślimaka (dziwny widok!!!) :D a tak na poważnie to nic im nie będzie

Darek eM
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Gorzyce (Małopolska)

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

20240127_195404.jpg

Gupiki ciągle chorują...

aureum w Zwierzęta · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 4727
Witam, Czy ktoś kto zajmuje się guppikami moglby pokierować co źle robię, że chorują mi gupiki? Dopiero co skończyłem leczyć CFMem martwicę pletw u dwóch gupikow a dziś kolejny ma poszarpana pletwe ...
IMG_0862.JPG

Małe gupiki, czym karmić?

Juta w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4293
Witam Złapaliśmy małe 3 gupiki , jedna rybka urodziła . Czym je karmić ? I czy mogą być same w kotniku? Jak postępować z malutkimi ? Proszę o porady To nasze pierwsze akwarium ,mamy od 2miesiecy , dz...
IMG_20210930_202720684.jpg

Gupiki-ciąża

Filip1298 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3208
Witam. Pytanie mam, kiedy wiadomo, że gupika należy dać do kotnika przed porodem? Stan obecnej samiczki w zdjęciach.

Czy helenki mogą zjadać krewetki RC

rybykrewetki_i_inne w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2380
mam pytanie, czy helenki mogą zjadać krewetki red cherry?

Gupiki pod powierzchnią

bohen22 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 29073
W itam mam pytanko co wg was może być przyczyną że gupiki pływają prawie cały czas pod powierzchnią wody?? spływają niżej tylko po jedzenie zbiornik 500L ph 6,8 na chwile obecną pokazuje komputer i ...

Helenki na zatoczki

pawelch912 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 12200
Witam, z jakąś roślina przynioslem do akwarium zatoczki i tak się rozplenily że nie mogę sobie z nimi poradzić i czytałem że dobrym sposobem są ślimaki helenki tylko mam takie pytanie czy helenki nie ...

Gupiki

adamsuchanecki52 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1760
Witam Was serdecznie. Ponieważ tam gdzie mieszkam w pobliżu nigdzie nie ma sklepu zoologicznego z prawdziwego zdarzenia zwracam się z prośbą do kolegów hodowców gupików.Chciałbym kupić trzy parki tych...

Pytanie o obsadę akwarium (tetry vs gupiki)

agawa2 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3406
Witajcie Mam w akwarium 7 tetr cesarskich (4 samce, 3 samice) i planuję zakup gupików. Na co dzień widzę jak samce tetr strasznie się ganiają (wygląda to dość agresywnie). Czy Waszym zdaniem tetry bę...

Ślimaki helenki.

MisterVento3 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2629
Witam, wpuściłem jakiś czas temu do mojego 240 litrowego akwarium helenki ponieważ chciałem pozbyć się trochę ślimaków, sprzedawca był przekonany że nie powinny zrobić krzywdy innym rybom i krewetkom....

Czy te gupiki są w ciąży?

tadeoovip w Zwierzęta · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 5422
Tak jak w temacie czy te moje gupiki są w ciąży? DSC_0592.JPG DSC_0591.JPG

Statystyki

Ten temat przegląda 173 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570975
 •  Liczba wątków: 48801
 •  Użytkownicy: 36929

•  Najnowszy użytkownik: maciej_domaszka

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 173 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.