Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Witam,
czy ktoś zauważył żeby gupiki podgryzały mu ślimaki anentome helena?
Osobiście zauważyłem od niedawna taką tendencję i nie wiem czy jest to dla helenek niebezpieczne. Przeważnie ślimaki chowają się podczas "ataków" gupików ale czy aby nie zostaną zamęczone przez nie w ten sposób?
Z góry dzięki za podzielenie się doświadczeniami w tej sferze.
-
APAK
●
Ja mam helenki jaki i gupiki , lecz takiej sytuacji nigdy nie spotkałem, no prawie nigdy tylko wtedy jak gupiki wyjadają pokarm szybko opadający z podłoża , ale wtedy to tylko przypadkiem "ugryzie" ślimaka.
-
maciek0304
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Pasłek
u mnie podjadają helenki wyłącznie kiedy paradują po szybie... nie głodzę rybek:P
-
APAK
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
U mnie kosiarki podgryzają helenki a raz to nawet krewetka jechała na skorupie ślimaka (dziwny widok!!!)  a tak na poważnie to nic im nie będzie
-

Darek eM
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Gorzyce (Małopolska)
Powiązane tematy
Witam,
Czy ktoś kto zajmuje się guppikami moglby pokierować co źle robię, że chorują mi gupiki?
Dopiero co skończyłem leczyć CFMem martwicę pletw u dwóch gupikow a dziś kolejny ma poszarpana pletwe ...
Witam
Złapaliśmy małe 3 gupiki , jedna rybka urodziła . Czym je karmić ? I czy mogą być same w kotniku? Jak postępować z malutkimi ? Proszę o porady
To nasze pierwsze akwarium ,mamy od 2miesiecy , dz...
Witam. Pytanie mam, kiedy wiadomo, że gupika należy dać do kotnika przed porodem? Stan obecnej samiczki w zdjęciach.
mam pytanie, czy helenki mogą zjadać krewetki red cherry?
W itam mam pytanko co wg was może być przyczyną że gupiki pływają prawie cały czas pod powierzchnią wody?? spływają niżej tylko po jedzenie
zbiornik 500L
ph 6,8 na chwile obecną pokazuje komputer i ...
Witam, z jakąś roślina przynioslem do akwarium zatoczki i tak się rozplenily że nie mogę sobie z nimi poradzić i czytałem że dobrym sposobem są ślimaki helenki tylko mam takie pytanie czy helenki nie ...
Witam Was serdecznie.
Ponieważ tam gdzie mieszkam w pobliżu nigdzie nie ma sklepu zoologicznego z prawdziwego zdarzenia zwracam się z prośbą do kolegów hodowców gupików.Chciałbym kupić trzy parki tych...
Witajcie
Mam w akwarium 7 tetr cesarskich (4 samce, 3 samice) i planuję zakup gupików. Na co dzień widzę jak samce tetr strasznie się ganiają (wygląda to dość agresywnie).
Czy Waszym zdaniem tetry bę...
Witam,
wpuściłem jakiś czas temu do mojego 240 litrowego akwarium helenki ponieważ chciałem pozbyć się trochę ślimaków, sprzedawca był przekonany że nie powinny zrobić krzywdy innym rybom i krewetkom....
Tak jak w temacie czy te moje gupiki są w ciąży? DSC_0592.JPG DSC_0591.JPG
|