Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Co sądzicie o tym module oświetleniowym: http://allegro.pl/modul-oswietleniowy-a ... 73512.html
Chciałbym go mieć w 12L akwarium z rośliną hemianthus micranthemoides.
Jak myślicie sprawdzi sie w uprawie tej rośliny?
Wymiary akwa: 32,5x15,5x22,5 (dłxszerxwys)
-

josom
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Rybnik
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Sprawdzi się o ile mu obudowę zrobisz albo o ile już masz. To co jest w aukcji to jest świetlówka z elektronika i kablem zasilającym, ale bez oprawy. Poza tym decolighty przez taka konstrukcje w wypadku awarii wymienia się całe a nie tylko świetlówkę. Ja mam właśnie decolighta sunny 11w w krewetkarium i mały heniek sobie dobrze radzi, podobnie jak duży heniek.
112l arka noego czyli towarzyskie i 15l krewetkarium nano kostka. W przygotowaniu 30l dla stadka Boraras Brigittae.
-

derfalon
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Konin
Dodam tylko że te moduły przepalają się co 6 miesięcy. Na szczęście serwis bardzo sprawnie je wymienia.
-
Stiep
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Komorniki
Stiep napisał(a):Dodam tylko że te moduły przepalają się co 6 miesięcy. Na szczęście serwis bardzo sprawnie je wymienia.
I tu się nie zgodzę. Sunny 11W pracuje u mnie bezproblemowo od ponad roku. U znajomego Sunny 11W tez ponad rok a Plant 9W około 10 miesięcy. Żadnych problemów, ale być może mam szczęście 
112l arka noego czyli towarzyskie i 15l krewetkarium nano kostka. W przygotowaniu 30l dla stadka Boraras Brigittae.
-

derfalon
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Konin
Ja mam 2szt 11W i kazda wymienialem juz 2 razy. Teraz powinien byc spokoj bo producent wymienil na jakies nowy rodzaj elektroniki. Ogolnie to firma przyznaje sie do zrobienia bubla i szybko i bez zbednego gadania dokonuje wymian niedzialajacych lamp
-
rapier
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Kraków
-
Mi w ostatnim tygodniu przepaliły się dwie, ale 2 dni i mam nowe  Oba moduły przysłali jakieś inne z dopiskiem v2. Jestem z nich bardzo zadowolony, barwa światła odpowiada mi i rośliną. Mam nadzieje że poświecą kolejne 10 miesięcy...
-

lorise
●
- Ranga: Poznaje temat
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Powiązane tematy
Witam wszystkich serdecznie. :D Jestem tutaj nowy i to mój pierwszy temat :lol:
http://www.stigmapro-shop.com/modul-osw-ecolight-24w-plant-%288000k%29-cat-38-id-169.aspx
moje ...
Posiadam zwykłą lampę led 60cm chihiros. Czy istnieje do niej moduł zmierzchu?
Jak gaśnie światło a w pokoju jest ciemno ryby lądują na panelach.
Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka...
Kompletuje akwarium. Sześciokątne akwarium 30l. Czy lampa zawarta w temacie wątku będzie optymalna do roślin średnio wymagających?? Podłoże zakładam aktywne. Filtr to jeneca xp-07 filtr kaskadowy 500l...
Mój pierwszy post - dzień dobry wszystkim - czuję, że się zadomowię na tym forum :-)
Planuję wystartowanie nowego mocno roślinnego akwarium dla bojownika. Będzie to kostka 40 x 40 x 40 cm (nominalnie...
Nie było tematu, można usunąć
Witam i bardzo proszę o poradę. Wymieniłam pokrywę w moim 200-litrowym akwarium. Kupiłam nowoczesną firmy Aquael, w której są 2 moduły ledowe "Sunny" po 16W i jest możliwość dołożenia jeszcz...
Witam chciałem przedstawić banalny sposób na bardzo mocne światło a przy tym oszczędne.
Do tego celu użyłem Lampkę econoline 11wat aquael a raczej jego obudowę.
Światła DRL do jazdy dziennej 2szt 1...
Siemanko :D
Spaliła mi się dzisiaj żarówka econoline 11W od Aquaela..
Czy leddy tube będzie pasować?
witam
całkiem przypadkiem stałem sie posiadaczem zbiornika 450 l
i mam problem z doborem oświetlenia
znalazłem cos takiego na allegro, ale nie jestem pewny tych świetlówek
http://allegro...
Czy istnieje możliwość wymiany żarówki w Aquael Econoline 9w? Czy konieczny jest zakup całego modułu? Chodzi już koło roku, więc żarówka miała chyba prawo się przepalić, a raczej nie znajdę paragonu z...
|
|