filtracja: redukcja węży akwariowych
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Witam,
noszę się z zamiarem zakupu filtra kanistrowego
(np. minikani 80) do akwarium 25l.
Do filtracji wody chciałbym użyć rurek szklanych ADA (albo zamienniki),
czyli wlot i wylot.
Oglądając zdjęcia w sieci widzę że do w/w 'rureczek' chyba pasują
wężyki standardowe czyli 4/6mm - a filtr ma grube węże - stawiam
że około 12mm średnicy.
Jak bezproblemowo przeprowadzić ich redukcję?
-

thaz
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Białystok
-
w/w nie ma napewno 4/6mm
"Kto pyta, nie błądzi"...
<a href="/dyskusje/topic.html?t=41094&highlight=">Kliknij aby zobaczyć!</a>
-

Mortis
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
minikani 80 ma węże o przekroju 20mm :/
jak zrobić redukcję do standardowego akwariowego - ma ktoś koncept?
-

thaz
●
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
No nic, w Białymstoku tego nie ma.
Sprawdziłem 2 ogrodnicze, w 3 sklepach byłem - bez efektu.
Szukam w sieci, bez rezultatu.
-

thaz
●
-
dziękuję - wątpliwości rozwiane 
-

thaz
●
-
Powiązane tematy
Cześć. W akwarium posiadam Fluvala 207. Chciałbym zamienić wlot i wylot na Neo Flow M Premium v2. Te wloty mają pasują do węży 12/16 a do Fluvala pasują 16/22. Czy jeśli zrobię redukcję z 16/22 na 12/...
Siemanko, ostatnio oglądałem film na YT o serwisie dużych akwarium, co zauważyłem, dość często stosowane jest tam UV, jakie jest wasze zdanie na ten temat w akwarium z Paletami, roślinami?
Pomyślałem...
Czołem. Mam problem z filtracją do miniaturowej kosteczki 20X20X20. Przez jakiś czas chodziła tam kaskada FZN-mini. Niestety albo mój egzemplarz jest wadliwy, albo robię coś nie tak, bo filtr wpada w ...
Czy systemy high tech potrzebują innej filtracji niż low tech przy tych samych wymiarach akwarium? Moje pytanie wynika stąd, że widziałem wiele zbiorników low tech, które były prowadzone niemal bez fi...
Witam,
Po 10.latach przyszedł czas na upgrade mojego 240l zbiornika. Padlo na 450 l. Obecnie posiadam ehaim 2275 i ten filtr bedzie przenośony do nowego zbiornika. Szukam 2 filtra i zastanawiam sie n...
Witam,
po zlikwidowaniu ostatniego akwarium o pojemności 630L przymierzam się do projektu akwarium około 900L. Dokładne wymiary nie są jeszcze znane ale na pewno będzie to około 900L i mam pytanie odn...
Dzisiaj doszedł do mnie Eheim 2011. Kupiłem używanego za małe pieniądze, niestety bez węży. Węże planowałem dać z tetry ex600 bo akurat mam w szafce, ale niestety nie bardzo pasują, tzn wlotowy może b...
hej,
zakładam akwarium 120x50x50, szukam filtra zewnętrznego i mam absolutny mętlik w głowie, za duży wybór ;)
Do tej pory w 200 miałem Tetrę 700, ale jest teraz tyle nowości, że nie wiem sam. Z recen...
Cześć posiadam akwarium ok 200L wymiary 100x 50x40 w panoramie. Niestety przegiąłem z karmieniem , dodatkowo ściągnąłem sobie chore ryby bez kwarantanny co spowodowałem armagedon w akwarium . Obsada d...
Witam,
Z góry sorki jeżeli jest taki temat a go nie widziałem.
Pytanko mam, czy jest sens zrobic fiktracje w taki sposób:
Prefiktr jako fiktr narurowy a następnie pompa co a za pompa przejście równ...
|
|