Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
witam przeszukując strony internetowe natknąłem się na coś atrakcyjnego z wyglądu ale czy warto w to zainwestować, posiada ktoś ?
http://allegro.pl/akwarium-optiwhite-ko ... 90926.html
-
Wawzy
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
co chcesz w niej zrobić  nano iwagumi? mini krewetkarium?
-
Gimbo
●
- Ranga: Poznaje temat
Akwaria tej firmy to tak na prawdę nie OptiWhite ale Saint Gobain Glass Diamant, moje subiektywne odczucia są takie że rożnicy nie ma, a jeśli jest to na korzyść SGG Diamant. Dodatkowo akwaria tej firmy nie mają polerowanych krawędzi, są tylko fazowane. Są bardzo dobrze sklejone i nie posiadają nawet najmniejszego wałka. Uważam że jeśli to Twoje pierwsze szkło tego typu to jak najbadziej można kupić, są bardzo starannie sklejone i jedynym mankamentem jest brak poleru.
-

maslo_82
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Poznań
To niekoniecznie musi być 8l chodzi mi o samo szkło i to jak bardzo jest optiwhite.
maslo_82 a skąd wiesz ze to takie szkło? brak polerowanych krawędzi to chyba minus?
-
Wawzy
●
wiem bo rozmawiałem ze sprzedawcą,brak poleru powiem szczerze że mnie to specjalnie nei przeszkadza.
-

maslo_82
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Poznań
rozumiem ze posiadasz to akwarium? a może ktoś jeszcze się wypowie
cena bardzo atrakcyjna wiec możne warto się skusić
-
Wawzy
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Wawzy napisał(a):To niekoniecznie musi być 8l chodzi mi o samo szkło i to jak bardzo jest optiwhite. maslo_82 a skąd wiesz ze to takie szkło? brak polerowanych krawędzi to chyba minus?
Optiwhite- to nie cecha szkła ani jego kolor tylko TM szkła o zwiększonej przejrzystości Firmy Piklington i należy do grupy szkieł odżelazionych. co firma to inaczej się to nazywa w Lacobelu chyba Clearvision. Przy czym te szkła przejrzystość mają różną. Reasumując szkło nie może być bardziej lub mniej Optiwhite
-

moonrider
●
- Ranga: Znający temat
Powiązane tematy
hygrophila-lancea-chai-in-vitro-aqua-art-i-46914-5-2000-665da2af40a83.jpg
Klienci zgłaszają nam problem z przyjmowaniem się Hygrophila lancea Chai z Aqua-Artu.
Nam również nie udało się jej utrzymać,...
Witam szanowne grono po latach :) Musiałem utworzyć nowe konto, poprzednie "zgubiłem"
Przy remoncie, podczas czyszczenia baniaka na działce potłukłem swoje 12sto letnie 240 L :(
Jak to re...
Glass bent tube set fluid 1080x1080.jpg
Qualdrop rozszerza linię akcesoriów CO2. Polska marka Qualdrop wprowadza do oferty serię nowych indykatorów dwutlenku węgla przeznaczonych do akwariów roślinn...
Był restart akwarium jakieś 3 tyg. temu, korzeń był w poprzedniej aranżacji. Aktualnie "coś" rośnie na korzeniu i się rozprzestrzenia.
Czy to jest śluzowiec czy może jakaś odmiana grzyba ? T...
Witam zacząłem się interesować fotometrami . Który fotometr pokazuję dokładniejsze wyniki exaqua czy tak zwana mała hanna ? https://trzmiel.com.pl/akwarystyka-slodkowodna/hanna-instruments-hi-781-test...
Czy systemy high tech potrzebują innej filtracji niż low tech przy tych samych wymiarach akwarium? Moje pytanie wynika stąd, że widziałem wiele zbiorników low tech, które były prowadzone niemal bez fi...
Od czwartku mam filtr Aquael Ultramax 1500 kupiony w pewnym sklepie za okazyjną cenę 594 zł. Niby to miała być nowa wersja lecz z tego co wyczytałem kosz zasysający powinien być innego kształtu.
Jak ...
Cześć
Od razu pisze aby się nie śmiać. Mam 300 litrowe akwarium i mam dozowanie co2 z sodastream. Jest butla sodastream, reduktor aquaartu, licznik bąbelków aqua artu, elektrozawór też aquaartu. Dzia...
Cześć
Zastanawiam się nad drugim filtrem do moich 300 litrów jako biolog i znalazłem takie coś SUNSUN HW-704A ,z oczywistych względów zainteresowała mnie wersja bez UV i ogólnie nie najgorzej one wyg...
Witam serdecznie,
Akwarium wystartowałem 3 tygodnie temu. Podmiankę robię co tydzień 50% kranówka (dodaje Denitrol lub Nitrivec). Po podmiance następnego dnia rano woda prawie kryształ. W ciągu 2 d...
|
|