zmiekczanie wody i brak tlenu? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

zmiekczanie wody i brak tlenu?

Liczba wyświetleń: 725·Brak odpowiedzi
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
kazik9050 lodz

04 gru 2011, 20:51 zmiekczanie wody i brak tlenu?  (#1)  

mam pytanie:zmiekczalem wode takimi kuleczkami kupionymi w akwarystycznym i w pewnym momecie ryby zaczely sie zachowywac jak by im brakowalo tlenu a krewetki wyskakiwac z akwarium aha i jeszcze ph z 8 spadlo do 7.Jak tylko to zobaczylem to zrobilem podmiane wody na ta przed zmiekczeniem i wszystko wrucilo do normy.ktos wie co sie stalo?

kazik9050
Ranga: Początkujący

Miasto: lodz

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

1683112960002.jpg

Parametry wody

Jacoch w Zwierzęta · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 4236
Witam wszystkich użytkowników forum. Jestem tu nowy i pierwszy raz na forum. Akwarium zajmuje się hobbistycznie od 20lat Obsada : 3 skalary , ok 15 rodostomusów, 2 bocje wspaniałe, 2 glonojady , 1 ...
IMG_1582.png

Wysoki poziom NO3 - brak wytłumaczenia

akwalukas w Zwierzęta · Odpowiedzi: 32 · Wyświetlenia: 12919
Witajcie, Mój brat ma problem w akwa z No3 No2. Otóż tak, u mnie No3, No2 w jednym dużym akwa 260l jest bardzo niskie, w drugim akwa 45l tak samo. Mamy tą samą wodę do podmiany - testy wykazały ba...
YouTube

Preparaty do czystej wody a krewetki

KarolGda w Zwierzęta · Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 17244
Cześć, Chciałem zapytać Was o preparaty pomagające uzyskać "krystalicznie czystą wodę" w zbiornikach z krewetkami. Zakupiłem Tetra Crystal Water i jakie było moje zdziwienie w domu, gdy pod ...

Ryby pływające blisko tafli wody do zbiornika otwartego

Vottar w Zwierzęta · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 8030
Czy polecicie jakieś rybki do akwarium 150l, które pływają blisko powierzni wody i nie wyskakują za często. PH w akwarium 6.8, temperatura 23 stopnie, podmiany woda ro. W tej chwili górna część akwari...

Jak podnieść twardość wody?

sebastian11259 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3006
Witam, mam akwarium 30l da krewetek Sakura Red. Przy ostatnich pomiarach twardości Gh wyszło mi na poziomie 5-6. Na stronie MZK pokazało mi że woda w kranie ma pH 7,6 i gh 6. pH w akrawium wynosi okoł...

Zmiekczanie wody - czy konieczne

ataman76 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1440
Witam, zamierzam załozyc akwarium wielogatrunkowe , amazonka z obsada np. neon inessa, gupik, z kirysek pstry, otosek, może jeszcze drobnoustek obrzeżony. Czy kranówka będzie dobra do takiej obsady...

Czego im brak ? Ogonki

bendek1x w Zwierzęta · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3560
Witajcie, czy ktoś może wie od czego robia sie takie ogony ? Czegoś im brakuje ? Karmie żywym jak i mrożonym pokarmem. Suchy to mieszanka rożnego rodzaju płatków

Parametry wody a krewetki White Peral

hajwszase w Zwierzęta · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 14233
Witam. Na samym początku opiszę mniej więcej swoje akwarium które postawione jest ponad miesiąc temu. Wymiary: 25x25x40 25L Oświetlenie: 4 paski LED barwy zimnej bieli Podłoże- ziemia ogrodowa(pH 5,5...

Kierunek przepływu wody dla Red Cherry

lesnyskrzat w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 6785
Witam serdecznie, założyłam swój pierwszy zbiornik krewetkowy z zestawem Aquael Shrimp Set 20. Jest to kostka 19l z filtrem PAT mini. Wczoraj, po dwóch tygodniach od zalania, wpuściłam 13 sztuk red ch...

Czy jeżeli naleje wody do 45 l akwarium i odczekam dzień i d

Zatopiona w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1408
Niestety nie mam możliwości zakupu kotnika (jedynie w sobotę) Kupiłam dzisiaj kotną samice i nie wiem kiedy będzie poród.I czy można w takim akwarium trzymać dwie kotne gupiki?

Statystyki

Ten temat przegląda 519 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571615
 •  Liczba wątków: 49482
 •  Użytkownicy: 36915

•  Najnowszy użytkownik: lupus1

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 519 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.