Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Witam, mam problem z wodą a mianowicie z czymś co pływa na powierzchni wody.
Nie wiem co to jest i skąd to się bierze, zbiornik jest zamknięty więc kurz odpada.
Czekam na jakieś porady.
-
cisnienie
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Jastrowie
No ale opisz dokladnie co to jest??? Kożuch ??
-

czosnek20053
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Strzelce Opolskie
Jeśli to "coś" to taka błona mętnawa to pewnie bakterie. Nic strasznego. Z metod mechanicznych to skierowac wylot filtra ku powierzchni żeby fala była a z metod biologicznych wpuścic molinezje i po problemie 
112l arka noego czyli towarzyskie i 15l krewetkarium nano kostka. W przygotowaniu 30l dla stadka Boraras Brigittae.
-

derfalon
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Konin
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Tak jest, molinezje i po sprawie, wątek wałkowany nie jeden raz, ostatnio jakieś dwa tygodnie temu - to pewnie błona białkowa - smakołyk dla molinezji.
-

Godween
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
-
-
cisnienie
●
czyli jak koledzy wyżej, jedna mała molinezja w zupełności załatwi sprawę.
-

maslo_82
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Poznań
Dzięki za podpowiedz, w najbliższym czasie zakupie 1 molinezje.
-
cisnienie
●
Powiązane tematy
Witamy. Kolejny pro tip/patent Jurisa ;)
Tym razem reklama uchwytu marki Denerle lub ISTA na wężyk z filtra RO, ale żeby tak pomyśleć i zrobić to samo zapalniczką, opalarką jak w przypadku tego nowe...
albo takie, które zmieniają je jak najmniej. Istnieje w ogóle coś takiego, oprócz neutralnej (podobno) lawy, bazaltu i kwarcytów? Już się nastawiałem na Seiryu, a tu czytam o tym, że gH potrafi podsko...
Mam pytanie czy lawa wulkaniczna moze zmienic parametry wody?
Moje pytanie zadaję z ponieważ od około dwóch lat poszukuję dwóch przyczyn
1. zahamowania wzrostu roślin w akwarium, po prostu rośliny ja...
Cześć. Mam pytanko na które nie znalazłem odpowiedzi. Ostatnio po raz pierwszy użyłem do hardscape'u skałek Ancient stones w nano akwarium i mam problem z twardościami w tym zbiorniku. Wiem, że Seiryu...
Witam!
Posiadam w akwarium skały Suropu Stone zakupione w sklepie RA w ilości ok 26kg. znajdują się one w zbiorniku o pojemności 160l, a że z kranu leci u mnie twarda woda kh18 postanowiłem zainwesto...
Chciałbym zasadzić roślinę na korzeniu, który wystaje ponad poziom wody. Chętnie jakąś płożącą, żeby go całego okryła.
Podzielcie się doświadczeniami w tym zakresie.
PS akwarium jest otwarte, z lampą...
Witam.
Planuje uruchomić moje akwarium 96 litrów o wymiarach dł 80 wys 40 szer 30. Ma to być biotop czarnych wód (wiem, że to forum roślinne ale jestem pewien że niejedna osoba tutaj ma duże doświadcz...
Witam
Poszukuje roślin które mogą rosnąć nad lustrem wody tzn. cała roślina - tylko korzenie zatopione w wodzie. Ostatnio przeglądałem fotorelacje zbiornika 72l - Harrenhal - kakarot - który bardzo m...
|