Bardzo tani "elektorzawor"
Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
Witam!
jako ze nie mam narazie funduszy na elektrozawor to postanowilem zrobuic cos takiego:
Niebieskie to werzyk z Co2 Na noc Zamykam 1 zaworkiem od kroplowki Co2 a otwieram ten 2 ktorym Co2 wylatuje do pokoju
Co o tym powiecie??
"Kto pyta, nie błądzi"...
<a href="http://www.roslinyakwariowe.pl/forum/viewtopic.php?t=41094&highlight=">Kliknij aby zobaczyć!</a>
-

Mortis
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Jezeli dobrze rozumiem to chcesz na czas nocy zamknac zaworek i puscic co2 na pokoj?
Troche bez sensu
i tak musisz zamknac zaworek i pamietac o tym wiec czy zamkniesz zaworek ten o ktorym piszesz wyzej czy zawor od butli to i tak na jedno wychodzi.
Moim zdaniem robisz sobie wiecej pracy bedziesz mosial zamknac i otworzyc drogi zaworek i jeszcze marnujesz co2.
Lepiej zakrecaj butle na noc i bedzie ok
-

zeciak87
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Rogowo (kuj-pom)
jeżeli w nocy wpuszczasz Co2 do pokoju zamiast do akwarium wystarczy rozłączyć wężyk a rano go wpiąć w instalację z powrotem- ta opcja jest drższa (o koszt 2 wlewników) bardziej skomplikowana, i dłużej trwa obsługa... ale co kto lubi
-

moonrider
●
- Ranga: Znający temat
Mortis napisał(a):Co o tym powiecie??
Ja powiem, że lepiej już dawać CO2 24h/dobę. 
"Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił Twego prawa do ich głoszenia." - Voltaire
-

Kadazan
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Toruń / Bydgoszcz
-
TYlko ze boje sie troche ze rybki mi zdechna ;/ a teraz jeszcze mi sie mlode molinezje okocily  Przy czym nie chce ktos tak za polowe ceny sklepowej?? 
"Kto pyta, nie błądzi"...
<a href="http://www.roslinyakwariowe.pl/forum/viewtopic.php?t=41094&highlight=">Kliknij aby zobaczyć!</a>
-

Mortis
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
Mortis napisał(a):TYlko ze boje sie troche ze rybki mi zdechna ;/ a teraz jeszcze mi sie mlode molinezje okocily  Przy czym nie chce ktos tak za polowe ceny sklepowej?? 
Nic im nie będzie
Chcesz oddawać molinezje za połowę ceny sklepowej?  Powodzenia! 
"Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił Twego prawa do ich głoszenia." - Voltaire
-

Kadazan
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Toruń / Bydgoszcz
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Mortis napisał(a):Witam! jako ze nie mam narazie funduszy na elektrozawor to postanowilem zrobuic cos takiego:  Niebieskie to werzyk z Co2 Na noc Zamykam 1 zaworkiem od kroplowki Co2 a otwieram ten 2 ktorym Co2 wylatuje do pokoju Co o tym powiecie??
Kompletnie nie rozumiem idei.
1. Zaworki od kroplówki nie nadają się do wysokiego ciśnienia (nie utrzymają). Zakładam że nie potrzebujesz elektrozaworu do bimbrowni...
2. Zamiast kombinować i tracić CO2, lepiej na jednym wężu dać dwa porządne zawory, pierwszy do regulacji ciśnienia, drugi do zamykania/otwierania.
3. Zwykły elektrozawór spawalniczy można kupić za 35-40zł...
-
marhaba
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Kraków
Powiązane tematy
Witam mam pytanie czy reduktor do co2 jest tak ważny kupić tańszy czy droższy.Tak myślę ze skoro zawory w redaktorze się otwiera na maxa to po co przepłacać. Składam sam zestaw i liczę koszta dzięki p...
http://www.roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-cat121-dyfuzor-1d2926652c61303a9bb76c2dcd8e57fc.jpg
Jak wykonać własnoręcznie niedrogi dyfuzor CO2 z akcesoriów dostępnych w każdym kiosku?
...
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/technika-co2/zestawy-butla/zestaw-elektrozaworem-p-26213.html Na pewno taniej, niż we Francji, bo za mniej niż 160,16 € nie znalazłem, a i tak na doda...
Witam. Mam problem z dozowaniem CO2 i O2 do akwarium. Posiadam komputer do kontrolowania Ph który dozuje CO2/O2. Problem w tym, że mam bardzo miękką wodę - zbliżoną do 0 KH. I tu pojawia się problem. ...
Siema.Mam problem z CO2,podaje go 24/7 i po zmierzeniu go kropelkami wyniki są dziwne.
Ph-ok 6,3
Kh-0 może 1
Leje tylko kranex a jego parametry to
Ph-7,5
Kh-5-6
Podłoże to ADA amazonia która zbija pa...
Witam.
Co powiedzie na temat takiego zestawu:
[ niedozwolony link, chcesz zapytać o produkt wklej jego zdjęcie i opis bez reklam ]
Chciałbym zacząć przygodę z Co2 i zastanawiam się nad tym komplet...
Kupiłem dzisiaj test ZOOLEK KG-GH.
Zmierzyłem i wyszło:
KH - 16
GH - 15
pH - 6.5 (test SERA)
Takie parametry wg kalkulatora CO2 dają 151.7893276880822ppm . To chyba dużo za dużo, prawda? Co z ty...
Witam.
Bardziej interesuje się terrarystyką, jednak akwaria i inne takie bajery mam od dawna. Raczej skupiałem sie na samych rybkach i nimi cieszyłem oko, te zmieniały się co jakis czas na inne i ...
Potrzebne będą
-strzykawka 5ml
-zaworek przeciw zwrotny
-nożyk do odcięcia kawałka strzykawki
Wsadzamy na wcisk(1cm wystarczy) zaworek w strzykawkę i gotowe. Zaworek przed wciśnięciem można posm...
znalazłem elektrozawór na jednej ze stron za jedyne 27 zł jak myslicie nada się :?: oto linkhttp://www.arweld.net/143,elektrozawor-co2.html
|
|