Zoologiczne "Tesco" w Polsce
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Tu gdzie mieszkam ,kupuje od czasu do czasu w Fressnapfie. Niestety część akwarystyczna jest w porównaniu do reszty zwierzaków bardzo niewielka.
Ceny, nic specjalnego, są po prostu średnia rynkowa, a asortyment b.ograniczony, głównie do JBL i EHEIM (sprzęt) i TETRA ( pokarmy i chemia).
Musze ich pochwalić za duży wybór roślin, ryb i kompetentna obsługę..
Pi silnia równa się przeciwprostokątnej promienia czuj duch, Paweł
-

abstract
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: middle of nowhere
Nazwa Maxi Zoo już w Polsce istnieje. W samym Krakowie są 3 lub 4 Maxi Zoo a wydaje mi się że to nie jest ta sieć.
-

jkozik
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Kraków
-
Generalnie jak się widzi Kakadu to aż skóra cierpnie.
-

maslo_82
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Poznań
W Trójmieście mamy kilka dużych sklepów zoo. Obawiam się, że nowa sieciówka będzie posiadała jedną cechę wspólną z tym. co już mamy - wyjątkowo niekompetentny personel, traktujący swoja pracę jak MacJob...
-
3promile
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
W Stanach jest kilka takich sieci :
PetsMart, Petco, Pet Supplies Plus,
Żadna z nich nie może poszczycić się dobrym asortymentem i kompetentnym personelem.
Tak jak już napisałem wcześniej zaczynając ten temat..to sklepy które można określić mianem " wszystko i nic "
-

aquamateo
●
- Wspieram stronę kontem Premium
Najbardziej irytujące jest to, że w takich sklepach gupik kosztuje 8zł 
-

Deadi
●
- Miasto: Namysłów
Deadi napisał(a):Najbardziej irytujące jest to, że w takich sklepach gupik kosztuje 8zł 
Najbardziej irytujące jest to, że ludzie tam kupują po tyle, zamiast dać zarobić komuś kto prowadzi sklep na jakimś poziomie.
-

maslo_82
●
- Miasto: Poznań
maslo_82 napisał(a):Deadi napisał(a):Najbardziej irytujące jest to, że w takich sklepach gupik kosztuje 8zł 
Najbardziej irytujące jest to, że ludzie tam kupują po tyle, zamiast dać zarobić komuś kto prowadzi sklep na jakimś poziomie.
Tyle co jestem w kakadu to kasy są puste jak sale weselne w czasie postu
A przy akwariach to przeważnie więcej dzieciarni jak kupujących, więc chyb a tragedii nie ma 
-

Deadi
●
maslo_82 napisał(a):Generalnie jak się widzi Kakadu to aż skóra cierpnie.
Zgadzam się niestety branża zoologiczna to nie sklep mięsny ani budka z warzywami. Myślę że brak wiedzy i niekompetencja pracowników to podstawowe źródło problemu. Chętnie wstąpiłbym do takiego sklepu podczas gdy moja połówka robi przegląd Sephory i nawet mógłbym okazjonalnie przepłacić ale pod warunkiem że znalazłbym wśród obsługi choć 1 kompetentną osobę i zwierzęta tam nie cierpiały.
Z drugiej strony nie powinienem narzekać bo tacy niekompetentni ludzie są źródłem problemów u moich pacjentów, za których usunięcie otrzymuję wynagrodzenie. Ale suma sumarum wolałbym zdrowszych pacjentów a zarabiać na profilaktyce.
-

moonrider
●
- Ranga: Znający temat
Deadi napisał(a):Najbardziej irytujące jest to, że w takich sklepach gupik kosztuje 8zł 
Piwo w knajpie na rynku kosztuje 2 razy więcej niż na przedmieściu - mają większe koszty to i wyższe ceny- niech sobie zarabiają ale niech obsługa i dobrostan zwierząt będzie na równie wysokim poziomie co ceny.
-

moonrider
●
- Ranga: Znający temat
Problem w tym, że fachowa wiedza kosztuje, jeśli doliczyć do tego samą pracę i miejsce pracy (miasto) jako standard płacowy to jako wynagrodzenie brutto winna wyjść niezła sumka. A jest tak jak wszyscy wiemy, czyli bieremy jak leci i placimy najniższą krajową i biznes się kręci, a motywacji i chęci do pracy brak. Czyli kiepska obsługa do tego baaardzo wysokie ceny, ograniczony asortyment i dupa blada. Choć nie powiem, bo pamiętam dobre kilka lat temu kakadu w Opolu działał całkiem dobrze i ceny były nawet na poziomie. Jakoś jeden wrocławski źle odbieram 
-

Deadi
●
Prawda jest taka, ze kase w zologach robi sie na jedzniu i roznych duperelach dla psow i kotow.
Akwarystyka jest droga w obsludze i niezbyt dochodowa. Nie ma co liczyc, ze w tego typu sklepach bedzie stala na wysokim poziomie (w sensie obslugi, asortymentu, bo jesli chodzi o ceny to oczywiscie jest na wysokim poziomie;-)
pozdr
Jedrek
-
jedrek1911
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Kraków
Powiązane tematy
457364223_823669429750869_4751562143580269108_n.jpg
Już niebawem okazja obejrzenia na żywo zakładania akwarium w galerii AquaShow Michała Adamka przez 7-krotnego mistrza świata w aquascapingu.
A ta...
Zapraszam do obejrzenia wideorelacji.
W filmie zapraszam do odwiedzenia jednej z największej hodowli paletek w Polsce. Hodowla SuperDiscus ma na swoim koncie nie jeden sukces hodowlany, niewątpliwie największym z nich jest udane rozmnożen...
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/wiadomosci/2012/czerwiec-2012/n4.jpg
Kilka miesięcy temu założono najdroższe akwarium roślinne w kraju oparte na pełnym systemie ADA....
Czytaj węcej ...
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/wiadomosci/2012/pazdziernik-2012/dennerle.jpg
Firma DENNERLE to jeden z najstarszych i najbardziej uznanych producentów związanych z akwarystyką roślinną.....
Witam
Chciałbym się pochwalić znaleziskiem w naszym kraju w Polsce konkretnie w Elblągu w rowie melioracyjnym. Wygląda na to, że jest to żabienica lecz nie mam pewności jakiej odmiany. Jeśli macie su...
Dzień dobry!
O ile bez problemu widnieje on na Amazonie i innych amerykańskich sklepach, to nie ma go w polskich sklepach, chyba, że coś przeoczyłem.
Pytam, bo ma na tyle duży koszyk, że da się do n...
Zainspirowało mnie Wabi-Kusa i mam pewien pomysł w głowie, jednak szukam w internecie gotowych kul Wabi-Kusa i nie jestem w stanie znaleźć. Czy są one tak trudno dostępne w Polsce, czy może źle szukam...
Mam pytanie, gdzie w naszym kraju jest największy wybór ryb słodkowodnych ? Ja akurat jestem z Łodzi gdzie mamy 2 giełdy w tygodniu, dwa sklepy Kakadu i mnóstwo sklepików akwarystycznych ale i tak kie...
Gdzie w Polsce można kupić nasiona Mangrowca czerwonego Rhizophora Mangle ?
Wiem że za granicą można je dostać ale czy w Polsce można je gdzieś kupić.
Myślę że powinni je wprowadzić w sklepie roślinya...
|
|