Odmulanie dna - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Odmulanie dna

Liczba wyświetleń: 718·Odpowiedzi: 2
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok

24 lis 2011, 10:36 Odmulanie dna  (#1)  

Mam pytanie: Jak należy odmulać albo inaczej,czyścić dno jeżeli zamiast zwykłego żwirku, mamy Amazonie lub tak jak w moim przypadku Aqua Substrate 2+??
Proszę o wszelkie propozycje.

Danny840402
Ranga: Zainteresowany tematem

24 lis 2011, 10:53   (#2)  

Raczej chyba nie udmulasz tego tak dokładnie jak żwirku, który jest znacznie cięższy, jedyne co m przychodzi do głowy to lekkie odkuranie podłoża trzymajac węzyk z wyczuciem ze 3-4 cm nad podlozem zeby nie zassalo granulek, ale niech się wypowiedza Ci którzy maja takowe

lukaszLDZ
Ranga: Poznaje temat

24 lis 2011, 12:04 Re: Odmulanie dna  (#3)  

Danny840402 napisał(a):Mam pytanie: Jak należy odmulać albo inaczej,czyścić dno jeżeli zamiast zwykłego żwirku, mamy Amazonie lub tak jak w moim przypadku Aqua Substrate 2+??
Proszę o wszelkie propozycje.

Substratów się nie odmula - możesz użyć jakiś Gravel cleanerów bakteryjnych w płynie

moonrider
Ranga: Znający temat

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

YouTube

Klejenie do dna za pomocą cyjanoakrylu

AquaMolitor w Szkło i meble · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3377
Hej Panowie :) Zastanawiam się nad przyklejeniem części aranżacji do dna zbiornika za pomocą kleju „cyjano”. Widziałem, że robią tak w Green Aqua, ale chciałem zapytać co o tym myślicie. Druga opcja ...
IMG_20220319_161230.jpg

Odmulanie podłoża aktywnego

TenOdTego w Podłoże · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 6464
Odmulać czy nie aktywne podłoże? Ściągać jedynie wierzchnią warstwę gdzie widać nieczystości czy nie wzburzać i nie dotykać? Może tylko przy szybie przedniej odmulać bo tam najbardziej widać nieczysto...

Odmulanie zarsonietego dna akwa...

Marcini1987 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 61 · Wyświetlenia: 52999
witam. Zawsze mnie zastanawialo jak dbac o czystosc w tak pieknie porosnietych roslinami akwariach jakie niektorzy posiadaja....ja w swoim akwarium gdzie roslin nie mam za duzo odmulam dno co tydzien ...

Jak przymocowac roslinki do dna

kapek98 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 7736
Witam! Mam problem, a mianowicie wypadają mi roślinki, z których mam plan zrobić trawnik.Chce dowiedzieć się czy mogę je przymocować do dna za pomocą zszywaczy czy macie inny lepszy pomysł?

Ochrona dna akwarium przed uszkodzeniem

kinlej1 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 4066
Cześć, Czy mogę użyć piankę, którą użyłem pod akwarium do zabezpieczenia dna wewnątrz? Kupiłem w roslinyakwariowe i Został mi spory kawałek... Proszę o radę. Dziękuję

Jbl Manado odmulanie

bantu w Podłoże · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3392
Witam Jak odmulac jbl manado?czy wogole to robic?

Odmulanie dna bez podmiany wody

piotrasta w Sprzątanie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2761
Witajcie W baniaku mam sinice zakupiłem i od 2 dni używam Easy-life Blue Exit. Na opakowaniu pisze że mam nie podmieniać wozy przez 19 dni (przez 5 dni podawania i 14dni po podawaniu). W jaki sposób o...

Podłoże do formowania urozmaiconego dna

tomeksup w Podłoże · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 2214
Planuję holendra z aranżacją. Zróżnicowany poziom dna. Z doświadczenia wiem, że np. Benibachi rządzi sięswoimi prawami. Kształtuje się jak chce. Co polecilibyście do aranżacji dna żeby się "roz...

Mocno zarośnięte akwarium a odmulanie.

wiewiorka w Podłoże · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1891
Pytanie może trochę głupie, ale mnie to interesuje. Jak wygląda odmulanie w przypadku akwariów, które mają całkowicie zarośniętą powierzchnię? Przecież tego odmulić się nie da. Ma to jakieś przełożeni...

Ochrona dna przed kamieniami.

Torix w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 9541
Witam. Chciałbym rozwiązać pewną kwestię która dotyczy ochrony przed kamieniami. W akwarium planuje serpentynit lub piaskowiec, w akwarium będzie rzecz jasna piasek i muszlowce które lubią kopać w pod...

Statystyki

Ten temat przegląda 357 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570977
 •  Liczba wątków: 48801
 •  Użytkownicy: 36929

•  Najnowszy użytkownik: maciej_domaszka

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 357 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.