Czy ktoś zna skład nawozów AA?
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Od kilku dni leję codziennie podwójną zalecaną dawkę Macro Red, a fosfor jak stał na 0, tak stoi...
-
3promile
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
3promile napisał(a):Od kilku dni leję codziennie podwójną zalecaną dawkę Macro Red, a fosfor jak stał na 0, tak stoi...
składu nie znam Ale jak stosowałem PG to lałem dawki poczwórne i większe a jak chcesz się dowiedzieć to polecam sobie wlać nawóz do wody destylowanej i zrobić testy a dowiesz się ile czego podnosi
-

moonrider
●
- Ranga: Znający temat
Zawsze nawoże solami, kiedyś się pokusiłem o macro z AA i stwierdziłem, że to praktycznie woda, na 200l musiałem lać tego od groma i to była pierwsza i ostatnia butelka jaką kupiłem i z AA leję obecnie tylko Carbo.
-
Drack666
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Reda
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Chyba jednak przejdę na sole. Przyda się do tego pusta butelka po PG - wychodzi na to, że to chyba jedyny walor tego produktu....
-
3promile
●
Użytkownik 3promile a nie wie co jest w AA  :)
-
kt65c453
●
- Miasto: Panki- Będzin
Faktycznie - powinienem 
-
3promile
●
Powiązane tematy
Witam zacząłem się interesować fotometrami . Który fotometr pokazuję dokładniejsze wyniki exaqua czy tak zwana mała hanna ? https://trzmiel.com.pl/akwarystyka-slodkowodna/hanna-instruments-hi-781-test...
Witam
Rozglądam się za jakimś sensownym dozownikiem nawozów ,niestety z braku czasu często zapominam albo nie ma mnie w domu i te nawozy leje od czapy jak się przypomni ,a dobrze wiecie jakie są tego ...
Witam
Mam już filtr RO i mam pytanie. Chciałbym obniżyć GH i ph wody w moim akwarium. Jako że wode w kranie mam średniotwardą i alkaliczną a chciałbym mieć kwaśną i miękką. Niech mnie poprawi ktoś je...
Witajcie ponownie.
Dziś mija 5 dzień od zalania zbiornika
IMG20251112171151.jpg
I tak, wiem - akwarium uczy cierpliwości. Ale nie wytrzymałem😝, i po niecałym tygodniu od zalania zrobiłem testy wo...
Witam.
Jako że zbiornik wystartował ponad miesiąc temu, walka z wysokim NO3 zakończona aktualnie na poziomie 5 chce wystartować z nawożeniem. Żeby zbić parametry do minimalnych robiłem podmiany czyst...
Zapraszam do obejrzenia.
Przypominam o możliwości automatycznego tłumaczenia napisów na j.polski.
Pytanie jak w temacie. Chodzi mi o taki preparat, po dodaniu którego z wody RO zrobi się woda z odpowiednimi parametrami do akwarium towarzyskiego?
Siemka. Jakieś 4 miesiace temu kupiłem filtr ro Arka myaqua 1900. Filtr był polecany przez paru znanych mi ludzi. Ma dużą wydajność, ma fajny wygląd i jest kompaktowy, ale też nie jest tani.Ale do rze...
Mam pytanie . Jakie jest Wasze zdanie ? Lepiej mieszać RO z kranówką czy z odpadem ?
Dotychczas stosowałem gotowe mieszanki soli mikro + makro. Składam dozownik, który ze względu na elektronikę i gabaryty chciałbym ograniczyć do czterech kanałów. Tu pojawia się pytanie, jak najlepiej ...
|
|