Chciałbym naprostować coś głupiego, nieprzemyślanego co zrobiłem na forum holenderskie oczerniając sklep RA. Wszystko co tam pisałem było nieprawdą. Pojechałem odebrać zamówienie wcześniej gdyż chciałem zrobić restart przed dniem niepodległości. Napisałem ,że panowie w sklepie nie wiedzą co mają na stanie i mylą puszki in-vitro-jest to niestety nieprawda. Sprzedawca poinformował mojego brata ,iż nie jest pewien czy to dokładnie ten gatunek ,który chciałem. Zbiorniki były w dobrym stanie. Gdy przyjechałem akurat była dostawa lub przygotowania do większej wysyłki - nie wiem jak jest z innymi dniami ,ale wtedy lekko im nie było. Cd. kamieni to totalna bujda. W ogóle ich nie zamawiałem, a na sklepie było ich 100kg+. Ws. roślin w koszyczkach też przekoloryzowane. Może nie były w idealnym stanie "prosto z akwarium" ,ale pewnie w lepszym niż byłyby we wszystkich innych akwarystycznych. Tym postem chciałem przeprosić cała ekipę RA ,gdyż napisałem coś co było nieprawdą , i dostałem od nich coś czego nie powinienem(darmowe katalogi + puszkę in-vitro).Nie wiem o czym myślałem pisząc tamto i co mnie do tego podkusiło.
Tłum - w socjologii zbiorowość ludzka przyjmująca formę czasową i niezorganizowaną. Jednostki w tłumie zawsze przebywają w bliskości fizycznej i mają wspólny obiekt zainteresowania. Tłum może też przejawiać wspólnie ukierunkowane spontaniczne działania. W takiej sytuacji w tłumie dochodzi często do naśladownictwa i (chwilowego) wyzbywania się indywidualizmu. Często też uczestnicy tłumu czują się silniejsi i tracą zdolność obiektywnej oceny sytuacji.
Warto też zawsze mieć swoje zdanie i nie ulegać wpływom. Pomaga w życiu warto też niekiedy udawać że jest się pod wpływem
Ps. Ogólnie dziwna jest ta cała "św wojna" między forowa
steehead napisał(a):Warto poczytać o psychologi tłumu. Z wiki
Tłum - w socjologii zbiorowość ludzka przyjmująca formę czasową i niezorganizowaną. Jednostki w tłumie zawsze przebywają w bliskości fizycznej i mają wspólny obiekt zainteresowania. Tłum może też przejawiać wspólnie ukierunkowane spontaniczne działania. W takiej sytuacji w tłumie dochodzi często do naśladownictwa i (chwilowego) wyzbywania się indywidualizmu. Często też uczestnicy tłumu czują się silniejsi i tracą zdolność obiektywnej oceny sytuacji.
Warto też zawsze mieć swoje zdanie i nie ulegać wpływom. Pomaga w życiu warto też niekiedy udawać że jest się pod wpływem
Ps. Ogólnie dziwna jest ta cała "św wojna" między forowa
Bardzo dobrze że to przytoczyłeś. Czasami mam wrażenie że jeśli komuś przyjdzie 89 sadzonek glossostigmy zamiast 90 to będzie wyzywał RA że został oszukany, okradziony i zrównany z błotem przez pracowników RA.
Pomimo dziwnych rzeczy, które czasem robi się w życiu a potem człowiek ich żałuje,
niewiele osób ma odwagę przyznać się do swoich błędów publicznie.
Do tego trzeba mieć odwagę, brawo Kravcu, bo właśnie udowodniłeś, że ją masz !
Tak naprawdę nie ma żadnych wojen pomiędzy forami, są tylko jednostki którym tak się wydaje i prowadzą krucjatę przeciw ....no właśnie pewnie na końcu sami nie wiedzą przeciw czemu.
Na szczęście zdecydowana większość osób kieruje się zdrowym rozsądkiem.
W całej tej sytuacji najważniejszą rzeczą, oprócz tego że uszczerbek na reputacji sklepu RA ma szansę być naprawiony, jest to że kolega zdobył się na odwagę i wyznał prawdę - człowiek w takiej sytuacji wydaje się być wobec ogółu na spalonej pozycji, w rzeczywistości jednak zyskuje - w moich oczach zyskał! Gdyż jak to się mówi: nieważne jak się zaczyna, ważne jak się kończy.
roslinyakwariowe.pl w Nawożenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 754
Duża część firm chroni skład swoich nawozów i nie podaje na opakowaniu:
- składu procentowego poszczególnych pierwiastków
- stężenia jaki uzyskamy w wodzie akwariowej po dodaniu określonej ilości pr...
Triathlon w Zwierzęta· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1851
Czesc. Potrzebuje informacji na temat pieknych rybek Ramireza,o tym jak zyja jak je chodowac, z jakimi rybami je trzymac w akwarium 160l itp..od innych hodowcow, akwarystow..z gory dziekuje za pomoc i...
Statystyki
Ten temat przegląda 350 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570997
• Liczba wątków: 48803
• Użytkownicy: 36935
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 350 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej