Galeria naszych akwariów. Tu prezentujemy nasze akwaria.
Witam  . Już od dawna przeglądam to forum, ale dopiero teraz odważę się pokazac jeden z moich 3 zbiorniczków. Mam nadzieję że chociaż trochę się wam spodoba  . Akwarium zostało założone w czerwcu 2009 roku. Opis zbiornika: Pojemnośc: 240l Wymiary: 120x40x50 Oświetlenie: 4x30W Filtracja: JBL Cristal Profi e1500 Nawożenie: Easy Carbo, Easy Ferro CO2: Brak Fauna: 4x Skalar 8x Rodostomus 8x Razbora klinowa 4x Kosiarka 2x Plecostomus + 5 maluchów 2x Bocja (uratowane z akwa 45l) 4x Kirysek Flora: Bacopa caroliniana Bacopa monnieri Podłoże: Filtus Floran i ok. 40kg żwirku bazaltowego czarnego Temperatura: 25C Podmiany wody: Co 2 tygodnie po 75l wody
- Załączniki
-
-
-
angie84
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Ruda Śląska
Z roślinnego punktu widzenia to coś czerwonego dla złamania monotonii by nie zaszkodziło. Łodygowce po prawej chyba czas przyciąć. Pierwszy plan ok. Brak drugiego planu. Przydałoby się jakieś wypełnienie ciemności z lewej strony w dolnych partiach tych żabienic. Od strony zwierzęcej to lepiej przemilczę bo jak zobaczyłem te wielkie Plecostomusy to mi się ogólnie ich żal zrobiło. Wiem że jest sentyment do tych weteranów zbiornika ale pewnie trochę ciężko im się żyje w tak "małym" baniaku. Ogólnie patrząc zbiornik jest przerybiony. Co do samej fotki to mogłaby być ostrzejsza i brzydko wyglądają te zacieki w górnej części. Ogólnie fajnie że jest zainteresowanie tematem. Roślinnie przy odrobinie pracy może być bardzo ładnie ale chyba trzeba podjąć trudne decyzje co do ryb 
112l arka noego czyli towarzyskie i 15l krewetkarium nano kostka. W przygotowaniu 30l dla stadka Boraras Brigittae.
-

derfalon
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Konin
Pewnie łodygowce nie przycięte bo strach tam ręke wsadzić heh,ale bez żartów
Tak jak kolega wyżej napisał jesteś na dobrej drodze
A Ryby do stawu 
-

kakarot
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Kraków
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Dziękuje za pierwsze komentarze. Wiem że plekusie są już za duże na to akwa. Mam je od 7 lat. Rosły wraz z litrażem  . Za niedługo się przeprowadzam więc będzie restart akwa. Mam w planach założenie akwa 500l- 200x50x50 (oby jak najszybciej). Chce żeby ryby mogły się swobodnie poruszac.
-
angie84
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Ruda Śląska
angie84 napisał(a):Dziękuje za pierwsze komentarze. Wiem że plekusie są już za duże na to akwa. Mam je od 7 lat. Rosły wraz z litrażem  . Za niedługo się przeprowadzam więc będzie restart akwa. Mam w planach założenie akwa 500l- 200x50x50 (oby jak najszybciej). Chce żeby ryby mogły się swobodnie poruszac.
Albo plekusie - albo roślinniak
Nie no, czepiam się trochę, bo w końcu jest w opisie, że ogólne 
-

Marcin Skiba
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Świnoujście
Powiązane tematy
Znalazłem na forum stary aranż https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/akwarystyka/galeria/325l-bn-t-tomek-81101.html :D ,a atak jest obecnie :
Akwarium ma 107 dni (na dzień 02.06.2026)
Akwarium : 1...
Wreszcie udało mi się zrobić zdjęcia mojego zbiornika, więc pokazuję. Nie jestem do końca zadowolony ze stanu zbiornika ani z jakości zdjęć. Mam nadzieję, że wybaczycie i dacie jakieś dobre rady jak c...
Witajcie po dłuższej przerwie, brak czasu, nawał pracy i życie prywatne, nie pozwalały na udzielanie się na forum. Podczas świątecznego urlopu wziąłem się za zmianę aranżacji starego akwarium. Tym raz...
240l
Oświetlenie 3* Aquael d&n 17W
CO2
Podłoże aquqsoil
Parametry wody w normie ;)
Temperatura 23'
Filtracja Aquael ultramax 1500
Trochę problemu z zielenieniem szyb
Co na to można poradzić?...
Image1674936514.482531.jpg
240 l
Ultramax 2000
Położe jałowe z kulkami gt
Chichiros a1201
Dzisiaj dołożona lampa diy 56 w.
Co2 z butli wysokocisnieniowej
Roślinek narazie pare, staram się ko...
Witam,
Przedstawiam moje akwarium 360L VIV, 120x50x60. Akwarium zrobione na podłożu z 3 warstw, lawa wulkaniczna + substrat tropica + żwirek kwarcowy czarny. Akwarium ma już prawie 2 miesiące.
Oświe...
Witam,
Założyłem wątek z moim akwarium po trosze dlatego żeby mieć coś w rodzaju archiwum od A do Z oraz po to żeby dać na forum szybki wgląd w razie narodzenia się pytań a te, jak wiadomo się mnożą i...
Witam, postanowiłem odświeżyć przygody z akwarystyką, ostatnie moje akwarium było małe z 30 l,
jakieś 25lat temu.
Dzisiaj nowe technologie, dostęp do internetu i informacji pozwolił na reanimowanie ak...
Witam, przedstawiam moje akwarium 54L 60x30x30
Akwarium ma ok 5 lat, ale przechodziło wiele przeobrażeń, aktualny wygląd jest od ok roku.
filtr Aquael Pat mini
Grzalka 50W
Oswietlenie - Aquael leddy t...
Po półrocznej przerwie wracam do akwarystyki. Dawnemu zbiornikowi 500 l z pielęgnicami udało się znaleźć nowy dom, a ja przygarnąłem roczną 240 wraz z całym osprzętem. Zamarzyło mi się szkiełko na obr...
|
|