Akwarium 112l zmiana świetlówek
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Witam!
Mam standardową pokrywę do profilowanego akwa 112l czyli chyba jest to 2x18W. Planuję przerobić swoje akwarium na bardziej roślinne więc potrzebuję więcej mocy. Czy da rade wymienić te świetlówki na jakieś o więcej mocy bez konieczności przerabiania pokrywy? I czy jakieś z OBI czy Castoramy by pasowały? Być może śmieszne pytanie ale moja zieloność w tym temacie jest zbliżona do celu, jaki chce osiągnąć w moim akwa:D
Pozdrawiam:)
-
wdooweq
●
- Ranga: Początkujący
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
-
kt65c453
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Panki- Będzin
Czyli nie można po prostu wymienić starych świetlówek na nowe, mocniejsze tylko trzeba doczepiać?
-
wdooweq
●
- Ranga: Początkujący
Witam
Jak chcesz mieć więcej mocy to musisz dodać świetlówkę jedną lub dwie. 2x18w to troche za mało. Jak chcesz to akurat mam 2x18w + odbłyśniki + oprawki bryzgoszczelne oraz statecznik elektroniczny do oddania za małe złotówki  bo leżą i siię kurzą. I jak miałbyś 72W to już roślinki ładnie rosną.
GG 2445462
-

malinzg
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Zielona Góra
Powiązane tematy
Cześć, szukam informacji na temat oświetlenia roślin nad akwarium (filodendron itp) czy ktoś może się podzielić zdjęciem, nazwa lampy info gdzie mogę coś takiego zakupić? Dziękuję i pozdrawiam serdecz...
20260606_164644.jpg Czy ktoś z Szanownych próbował prowadzić akwarium Juwela jako otwarte?
Mam na myśli zdjęcie klapek oraz oryginalnej belki i zamontowanie mocniejszej belki. Np Skylight Entriq.
Czy ...
Witam, jak można poprosić o poradę, jakie oświetlenie wybrać do akwarium? Około 500l
140 długość
50 szerokość
75 wysokość
Witam serdecznie
Planuję zmontować belkę na power ledach. Przejrzałem wiele forów, łącznie z tym, w poszukiwaniu inspiracji, jednak chciałbym prosić Was o ocenę i podpowiedzi.
Zacznę od początku, c...
Dzień dobry, szukam niedrogiego oświetlenia do akwarium, zastanawiam się nad sinkorem. Mógłby ktoś wypowiedzieć się czy warto? (Posiadam Anubiasy, kryptokoryna wendtii green, limnophila sessiliflora, ...
Cześć.
Nadszedł czas restartu mojego zbiornika. Właściwie to można powiedzieć, że zaczynam od początku, ponieważ akwarium stoi puste od blisko roku. W związku z tym, tym razem, postanowiłem rozpocząć...
Witam serdecznie, na wstępie proszę o wybaczenie za popełnione błędy (np. nie ten dział, głupie pytania itp.). Jest to mój pierwszy post.
Posiadałem akwarium 126 litrów, rośliny anubiasy (różne odmian...
Witam. Po długiej przerwie planuje odpalić baniak od nowa. Zastanawiam się nad kupnem nowego oświetlenia. Posiadam 2 lampy Chichiros a1200 120 cm jak dobrze pamiętam. Chciałbym kupić teraz sinkor LED ...
Witam właśnie jestem w fazie kompletowania sprzętu i szukam lampy odpowiedniej do akwarium 70x50x45 wysokie.
Myślę o lampie Chihiros RGB Vivid II 130W
Czy to jest dobry pomysł a może macie lepszy pomy...
Witam.
Zastanawiam się czy lampa Chihiros wrgb II pro 90cm będzie wystarczająca do zbiornika 120x50x50. Czy lepiej 120cm? Interesuje mnie lampa w sumie bez późniejszych już ograniczeń jeśli chciałbym...
|
|