Czy ktoś używa odmulacza bateryjnego?
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Hej,
Pojawiły się w sklepach odmulacze bateryjne, które zasysają wodę, nieczystości zostawiają w woreczku materiałowym a wodę wypuszczają z powrotem do akwarium.
Przydałby mi się taki tylko są takie za 25zł (520l/h) i takie a 75zł i przydałyby się jakieś opinie.
http://allegro.pl/g85-odmulacz-bateryjn ... 53096.html
-

haiaw
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Baniakowo
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
odmulają, ale uwalniają do słupa wody dużo związków np z odchodów i masz problem z glonami - odradzam !
-
cezar d
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: kołobrzeg
-
Taki odmulacz móglby sie sprawdzic przy przycinaniu mchów,odciete kawalki mozna by odrazu odessac.
-
sly75
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Zgierz/Dublin
Mchów i nie tylko, bardzo uciążliwe są listeczki z HC które bardzo trudno siateczką odłowić, a zapychają skimer w mgnieniu oka 
-
lukilak1994
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Gliwice
daj se spokój z odmulaczem. Przy trawniku, jeśli masz, żaden nie zda egzaminu.
Jeżeli już bardzo potrzebujesz to polecam tetry - kolega wyżej podał linka. Sam kiedyś kupiłem i byłem zadowolony a teraz w ogóle nie odmulam dna i wszystko rośnie jak należy.
-

twronka
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Kraśnik LKR
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Ja miałem obydwa ww. i żaden mi zbutnio nie pasowal...
Lepiej zassać brud wężem przy podmianie wg mnie.
-
zawiasc
●
Powiązane tematy
hygrophila-lancea-chai-in-vitro-aqua-art-i-46914-5-2000-665da2af40a83.jpg
Klienci zgłaszają nam problem z przyjmowaniem się Hygrophila lancea Chai z Aqua-Artu.
Nam również nie udało się jej utrzymać,...
Witam szanowne grono po latach :) Musiałem utworzyć nowe konto, poprzednie "zgubiłem"
Przy remoncie, podczas czyszczenia baniaka na działce potłukłem swoje 12sto letnie 240 L :(
Jak to re...
Był restart akwarium jakieś 3 tyg. temu, korzeń był w poprzedniej aranżacji. Aktualnie "coś" rośnie na korzeniu i się rozprzestrzenia.
Czy to jest śluzowiec czy może jakaś odmiana grzyba ? T...
Witam zacząłem się interesować fotometrami . Który fotometr pokazuję dokładniejsze wyniki exaqua czy tak zwana mała hanna ? https://trzmiel.com.pl/akwarystyka-slodkowodna/hanna-instruments-hi-781-test...
Czy systemy high tech potrzebują innej filtracji niż low tech przy tych samych wymiarach akwarium? Moje pytanie wynika stąd, że widziałem wiele zbiorników low tech, które były prowadzone niemal bez fi...
Od czwartku mam filtr Aquael Ultramax 1500 kupiony w pewnym sklepie za okazyjną cenę 594 zł. Niby to miała być nowa wersja lecz z tego co wyczytałem kosz zasysający powinien być innego kształtu.
Jak ...
Cześć
Od razu pisze aby się nie śmiać. Mam 300 litrowe akwarium i mam dozowanie co2 z sodastream. Jest butla sodastream, reduktor aquaartu, licznik bąbelków aqua artu, elektrozawór też aquaartu. Dzia...
Cześć
Zastanawiam się nad drugim filtrem do moich 300 litrów jako biolog i znalazłem takie coś SUNSUN HW-704A ,z oczywistych względów zainteresowała mnie wersja bez UV i ogólnie nie najgorzej one wyg...
Witam serdecznie,
Akwarium wystartowałem 3 tygodnie temu. Podmiankę robię co tydzień 50% kranówka (dodaje Denitrol lub Nitrivec). Po podmiance następnego dnia rano woda prawie kryształ. W ciągu 2 d...
Pytanie jak w temacie. Chodzi mi o taki preparat, po dodaniu którego z wody RO zrobi się woda z odpowiednimi parametrami do akwarium towarzyskiego?
|
|