DriftWood/RED MOOR korzeń,czy tonie?
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
witam, zastanawiam się nad zakupem takich korzeni, ale tu się pojawia pytanie, czy szybko tonie czy długi czas go trzeba moczyć?
czy wystarczy może wygotować w solance?
-
norbuś
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: warszawa
W solance itak chyba będziesz musiał z 30min. gotować ale nie wiem dlaczego zalzy ci po jakim czasie będzie tonął ponieważ możesz na niego położyć kamień i zapominasz o kłopocie a masz dodatkowo mech/wgłębkę 
"Kto pyta, nie błądzi"...
<a href="/dyskusje/topic.html?t=41094&highlight=">Kliknij aby zobaczyć!</a>
-

Mortis
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
moj moczył się chyba z tygodnie.
-

a_rek
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
no właśnie nie chce żadnych kamieni.....tzn ja tu jestem gościnnie, mam paletki i tylko trochę roślin......a pod kamieniami to mi sie zawsze śmieci zbierają, a i chcę żeby korzenie tak jakby schodziły do dołu
-
norbuś
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: warszawa
Zależy od korzenia. Mój pierwszy Red moor wood tonął 2 tygodnie. Inny (w, którym od spody nawierciłem dziury i włożyłem w niego kamienie) zatonął od razu. Jeszcze innemu wystarczyło tylko wygotowanie. Ale myślę, że średnio bez gotowania to Red Moory toną koło 10-15 dni.
pozdrawiam
-

grzepek
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Szczecin
-
Powiązane tematy
Witam , jak przygotować korzeń do akwarium, czy trzeba go oskórować , czy niekoniecznie ? Mam świeżo wykopane 3 korzenie i nie wiem czy trzeba je oskórować czy nie , ponieważ po oskórowaniu korzeń będ...
#IAPLC2021
World rank 309
Akwarium: 100x50x45 cm, 225l
Oświetlenie: AquaGrow Uniq FS 900, full spectrum, 16310lm
Podłoże: 20l JBL Volcano, 27l ADA Amazonia
Kamienie: Seiryu stone ok 120 kg
Filtr...
bonsai.jpg
Zapraszam do obejrzenia stylu....w zasadzie ciężko do sklasyfikować, czegoś takiego jeszcze nie było.
Zapraszam do dyskusji :)
bonsai2.jpg
bonsai3.jpg
bonsai4.jpg
Żródło: https...
witam, wzbogaciłem się o korzeń z drzewa tekowego sporych rozmiarów waga około 8kg
korzeń był już akwarium i jest tonący, jednak na jego powierzchni zauwazyłem glony, i tu moje pytanie jak go odkazić...
Czy aquascapingu można się nauczyć?
To pytanie zadaje sobie wiele osób, które wchodzi na nasze Forum po raz pierwszy.
Często mawiamy iż do tego trzeba mieć zdolności - lub "z tym trzeba się uro...
Znalazłem w lesie na spacerze fajny korzeń. IMG_20161008_142641.jpg
Na zdjęciu jest już po oczyszczeniu. Wyglądał mi na jakieś iglaste drzewo, ale zapachu żywicy nie wyczułem. Korzeń jest duży więc z...
Witam mam pytanie chciałbym stworzyć akwarium roślinne , moje światło to Belka Power Led 36 W o diodach 140-150 lm , podłoże jakie planuję to czarny bazalt 1-3 mm i pod to substrat JBL Aqubasic Plus d...
Mam pytanie wie ktoś jak zatopić korzen kupilem i nie chce zatonąć pozdrawiam
Witam serdecznie, nowo zakupiona kostka i jakiś pomysł na hardscape wpadł, nie wiem czy nie przegiąłem pa...., ale to bym prosił o jakieś oceny i porady. Pierwszy raz bawię się w tego typu akwarystykę...
|
|