Gdzie kupić akwarium OptiWhite
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam
Szukam akwarium OptiWhite 150x50x60 12mm w rozsądnej cenie. Znacie jakiś wykonawców godnych polecenia?
Czy ktoś posiada akwarium z firmy Aquamagic?
-
ci3chy
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
google nie działa? zobacz co mi pokazało jak zapytałem: http://www.google.pl/search?client=oper ... 04&bih=780Polecam sklep RA. Nap 100% będziesz zadowolony i kupisz to czego szukasz. https://sklep.roslinyakwariowe.pl/kalkul ... &x=43&y=16Jeżeli za drogo: [url]nieautoryzowana reklama[/url] ale tutaj już sam musisz poszukać o nich informacji, czy nie jacyś naciągacze. Prawie pół tysiąca komentarzy pozytywnych może dobrze o nich świadczyć. Wiem, że to spory wydatek, ale jeżeli nie do końca znasz się na szkle i nie chcesz się do końca życia zastanawiać czy masz prawdziwe OW czy może coś innego i ktoś zrobił Cię w balona to szczerze polecam sklep RA. Już kilku doświadczonych akwarystów z tego forum pisało o tym, że kupili za spore pieniądze OW i niektórzy po kilku miesiącach albo latach dopiero dowiedzieli się, że to guardian albo jakiś inny mało znany gatunek szkła 
Pozdrawiam
etrusc
-

etrusc
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Siedlce
Niestety, ale tanio z Ow zazwyczj oznacza, szyby polerowane wiertarką. Każdy kto kupi maszyny do fazowania i polerowania, zaczyna brać wiecej za akwaria. Mozna coś tam taniej znaleźć, ale niewiele.
-

maslo_82
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Poznań
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
jakie polerowanie jakie wiertarki, może i tak robią ale to nie zmienia w żaden sposób koloru szyby, ow to bezbarwne ,zwykła niebieska czy tam zielona i żadna wiertarka ani materiał ani inny materiał szlifujący koloru nie zmienia.(tylko farba  ) kolega szuka ow tanio
-
kt65c453
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Panki- Będzin
no to kolega jeszcze dużo musi nauczyć się o OW 
-

maslo_82
●
Tu masz racje na pewno dużo muszę się nauczyć bo im więcej wiemy tym lepiej wiemy jak mało wiemy
-
kt65c453
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Panki- Będzin
Na efekt zachwycającego wyglądu zbiornika OW składa się kilka elementów.
Sama przejrzystość i świetny wygląd, kolorystyka ryb i roślin to jedno, natomiast jak dla mnie efekt podstawowy tego szkła, za który mam właśnie zamiar zapłacić, to dobrze wykonane krawędzie, które podkreślają jego zalety czyli szlif, idealne polerowanie i największa z możliwych przejrzystość silikonu łączącego szkło, równe sklejenie to już standard wykonania
Według mnie jeśli któregoś ze składowych brakuje, jest mocno niedopracowany,
zbiornik nie jest wart tak wysokiej ceny.
-
AdamA
●
- Miasto: Warszawa
Ja mam 2 kostki OW , jedna z RA druga z naacademy ,
Kostka z RA wszystko idealnie równo sklejone , wypolerowane , spoiny sylikonu nie są wycięte na krawędziach wewnętrznych .
Kostka z naacademy nie równo sklejona , jedna szyba wystaje z 2-3 mm wyżej , spoiny sylikonu wycięte chyba na szybko bo były ślady od brudnych łapek od sylikonu i nie wszędzie dokładnie pousuwane , musiałem się trochę namęczyć żeby to usunąć bez porysowania szkła .
Bym miał kupować jeszcze raz wybrał bym zdecydowanie RA lub inny sklep , naacademy nie polecam z własnego doświadczenia ( może inni mieli OK a mi się tak trafiło )
kt65c453 maslo_82 dobrze pisze , zresztą bezbarwne szkło to chyba tylko akryl , nawet sobie nie zdajesz sprawy ile podróbek OW chodzi , nie wszyscy czytają fora itd żeby wiedzieć dokładnie jak to rozpoznać , na newbie/początkujących jest zawsze największa kasa w każdej branży .
Pozdro
-

lilianna
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Poznań / Rio
ci3chy napisał(a): Znacie jakiś wykonawców godnych polecenia?
Wczoraj przywiozłem ze sklepu RA nowy zbiorniczek OW......wykonanie perfekcyjne, polecam
-

aquamateo
●
- Wspieram stronę kontem Premium
aquamateo napisał(a):ci3chy napisał(a): Znacie jakiś wykonawców godnych polecenia?
Wczoraj przywiozłem ze sklepu RA nowy zbiorniczek OW...... wykonanie perfekcyjne, polecam
szkoda że ceny też
-
AdamA
●
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. etrusc możesz podesłać do mnie na PW link do tej tańszej opcji lub podać samą nazwę producenta. Moderator szybko zareagował na konkurencję Wiem że OW z RA to klasa sama w sobie i nie spotkałem się z negatywną opinia na temat wykonania tych zbiorników. Jednak gdy patrzę na cenę i przy moim litrażu jest to 1000zł różnicy to daje to już do myślenia. Nawet jeśli kupisz podrabiane OW i kosztuje ono tyś zł mniej i nie orientujesz się że to nie jest do końca OW to znaczy że tak naprawdę nie potrzebujesz OW bo nie widzisz różnicy  (a kasa zostaje). Drodzy koledzy czytając Wasze odpowiedzi zacząłem się naprawdę zastanawiać nad sensem OW w moim przypadku.Moje akwarium będzie przykryte z podstawą zasłąniającą dół i widoczne będą tak naprawdę tylko dwa łączenia boczne  Powiedzcie mi szczerze czy w tym przypadku jest sens pakować kasę w OW czy lepiej kupić guardian z białym silikonem?
-
ci3chy
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Według mnie, Guardian starannie wykonany z polerowanymi brzegami i bezbarwnym silikonem kładzionym jak w OW, wygląda bardzo dobrze.
Jeśli zbiornik będziesz miał napewno z pokrywą, a liczysz się z ceną, to warto rozważyć.
Dla większej estetyki zainwestowałbym w grubsze szkło i zrezygnował ze wzmocnień.
Jednak tak niestandardowo wykonany zbiornik, będzie kosztował znacznie więcej,
dowiedz się w kilku miejscach i zobacz, jak cena będzie się miała do OW.
-
AdamA
●
tylko że taki guardian, bedzie prawie tyle kosztował co OW niestety 
-

maslo_82
●
A jak odróżnić guardiana czy diamant od optiwhite? Określenie: kolorem niewiele mówi laikowi.
-
xyzet
●
- Ranga: Początkujący
diamanta od OptiWhite raczej się nei odrózni, guardian jest mocno zielony, dość łatwo go odróznić. Jak chcesz sobie porównac, to chyba Zbiorniki Do!Aqua są z guardiana i widać ze są zielone.
-

maslo_82
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Do!Aqua są Adowskie? Nie wiedziałem, że to nie ow
-
xyzet
●
- Ranga: Początkujący
Cube Garden jest odżelaziony, bo czy to jest OW, tego nie wiadomo.
-

maslo_82
●
maslo_82 napisał(a):Cube Garden jest odżelaziony, bo czy to jest OW, tego nie wiadomo.
wlasnie i o to chodzi ze taka firma jak ADA niby pionier w tym wszystkim a nawet niewiadomo co to jest!moim zdaniem to sciemnianie albo brak szacunku do klienta!albo czuja sie tak pewnie ze maja gdzies tlumaczenie!probowalem sie skontaktowac z dilerem ady w usa o dokladniejsze dane typu czy to ow czy nie narazie cisza!
-
torpedoss
●
a tak szczerze gdybym mogl napewno zamowilbym z RA przynajmniej spal bym spokojnie
!
-
torpedoss
●
torpedoss napisał(a):maslo_82 napisał(a):Cube Garden jest odżelaziony, bo czy to jest OW, tego nie wiadomo.
wlasnie i o to chodzi ze taka firma jak ADA niby pionier w tym wszystkim a nawet niewiadomo co to jest!moim zdaniem to sciemnianie albo brak szacunku do klienta!albo czuja sie tak pewnie ze maja gdzies tlumaczenie!probowalem sie skontaktowac z dilerem ady w usa o dokladniejsze dane typu czy to ow czy nie narazie cisza!
Nie odpowie Ci, bo tego nie wie, tajemnica i tyle, tak samo jak dokładny skład nawozów.
-

maslo_82
●
Powiązane tematy
Witam szanownych zielarzy.Ostatnio na kilku forach zauważyłem coraz częściej zamiast HQI czy t5 ,t8 zaczyna być stosowane oświetlenie dzienne LED
Czy ktoś z was to już stosuje ? Jaki efekt wzrostu ro...
Witam
Niedawno zauważyłem w akwarium półcentymetrowe różowe robaki o średnicy około milimetra.Występują one na powierzchni podłoża i roślin trawnikowych. Gdy zostaną porwane przez prąd wody mocno się...
Cześć, szukam informacji na temat oświetlenia roślin nad akwarium (filodendron itp) czy ktoś może się podzielić zdjęciem, nazwa lampy info gdzie mogę coś takiego zakupić? Dziękuję i pozdrawiam serdecz...
Witam szanowne grono tego forum.
Jako że to mój pierwszy post więc się przedstawię.
Jestem Mirosław i mieszkam w Radomiu.
Pierwsze rybki do domu przyniosłem w wieku 13 lat w słoiku po ogórkach kiszon...
Akwarium wymaga jakiś przycinek i poprawek ale powiem szczerze nie przeszkadza mi to
Wodę podmieniam tylko wtedy jak skończą mi się zapasy wody RO na dolewki
CO2 - podaje ale nie mierzę ile tego jest...
Witam, w rogu akwarium zauważyłem dziwne pęknięcie. Nie wiem co to może być i czy to groźne i może nagle skończyć się tym że wszystko wyląduje na podłodze, czy może mi od ma to wpływu na nic... Nie wi...
20260606_164644.jpg Czy ktoś z Szanownych próbował prowadzić akwarium Juwela jako otwarte?
Mam na myśli zdjęcie klapek oraz oryginalnej belki i zamontowanie mocniejszej belki. Np Skylight Entriq.
Czy ...
Witam,
szukam porad odnośnie doboru oświetlenia do akwarium o głębokości 70cm.
Wiem że to głębokie akwarium na hodowlę roślin, ale nie planuję żadnych wysoko wymagających roślin, a i bez trawnika też...
Witam mam dylemat do akwarium 96l 60x40x40 ktory filtr byście mi doradzili czy kupić aquael ultramax 1500 czy aquael ultramax 1000. Z góry dziękuję za pomoc
|