Fluval startum - nowe podloze do roslinniakow - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Fluval startum - nowe podloze do roslinniakow

Liczba wyświetleń: 992·Odpowiedzi: 4
Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Anonim 16408
znalazlem nowe podloze u siebie na wyspie w zoologu, szybko w googla wuja, poszperalem i znlazlem
tu link do polskiej stronki z opisem
http://www.zooplus.pl/shop/rybki/dekora ... oze/207575

bede robil restarcik w weekend, a wiec manado idzie na bok
jesli ktos juz ma takie cus niech podzieli sie wiedza

Anonim 16408

24 paź 2011, 22:02   (#2)  

To co pokazałeś, to jest to podłoże do krewetkarium, Fluval wypuścił też "typowe" podłoże do akwarium roślinnego Fluval chyba flora ( tu nie pamiętam )

Miałem i spostrzeżenia moje są takie:

Wizualnie wersja dla roślin jest czarna o równych dużych 'kulkach", co nie prezentuje się najlepiej.
Bardzo lekkie, przez co sadzenie w nim roślin takich jak np. HC bywa wyjątkowo denerwujące.
Pomimo tego co podaje producent, podłoże względem żyzności przypomina manado

Podsumowując....kolejny produkt, kolejnej firmy :wink:

Czy warto? .....moim zdaniem nie, ale wszystko zależy od tego, co kto oczekuje.

aquamateo
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Wspieram stronę kontem Premium

maslo_82 Poznań

24 paź 2011, 22:38   (#3)  

zgadzam sięz aquamateo, to są produkty pokroju, podłoża Tetry, Sery i innych tego typu wynalazków, które w ogólnym rozrachunku są bardzo drogie, a efekty ich działania są mizerne i krótkotrwałe.

maslo_82

Miasto: Poznań

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Anonim 16408

25 paź 2011, 10:57   (#4)  

maslo_82 napisał(a):zgadzam sięz aquamateo, to są produkty pokroju, podłoża Tetry, Sery i innych tego typu wynalazków, które w ogólnym rozrachunku są bardzo drogie, a efekty ich działania są mizerne i krótkotrwałe.

z kad to wiesz dzialania sa mizerne i krotkotrwale? miales podloze tego typu?
a te podloze fluval tez miales? czy poprostu nabijasz posty, co ty encyklopedia jestes?
jesli posadzisz trawnik na to podloze to urosnie jesli jest ziemia lub jakis inny substrat.
a ty z gory zakladaz ze to porazka. a po za tym nie trzymam karpi w zbiorniku ktore przekopuja regularnie wszystko co sie da, akurat mam krewecie.
jesli chodzi o to to chce wymienic gorna wierzchnie ze wzgledu na kolor,
manado jest paskudne a to jest czarne .
a po za tym na wyspie nie mam wielkiego wyboru, a z poloski nie oplaca mi sie targac bo przesylka droga, wiec musze improwizowac.

Anonim 16408

maslo_82 Poznań

25 paź 2011, 11:23   (#5)  

chcesz to weryfikuj wszystko na własnej skórze, ja tego robił nie będę. Pisałeś o podłożu dla roslin, link był do podłoża dla krewetek. Jeśli chcesz dla krewetek to może być co kolewiek co zbija dobrze parametry. Dla roślin lepsze są sprawdzone rozwiązania.

maslo_82

Miasto: Poznań

Powrót do Podłoże

Powiązane tematy

podloze-fluval-bio-stratum-plant.jpg

Batalia podłoży aktywnych - Fluval Bio-Stratum Plant

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2882
podloze-fluval-bio-stratum-plant.jpg Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dan...
YouTube

Nowe akwa LT dla Laika

pan elwisik45 w Podłoże · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1956
Czesc wszystkim, zakupilem komplet juwel rio 125 i chce tam stworzyc cos ala iwagumi przy uzyciu trawnika monte carlo i do tego jakies najmniej wymagajace rosliny z racji ze nie mam pojecia o akwaryst...
image034-0407655ec1d38a0ce51054e519dde6dd.jpg

Podloze typu powder

kacperw22 w Podłoże · Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 14953
Witam Przymiezam sie do restartu akwarium o wymiarach 120/41/50. Na podloze wybralem sobie Tropice soil, mysle ze 18l wysypie. Chcialbym na gore posypac troche powderem i tak sie zastanawiam czy worek...

Nowe zestawy modernizacji LED

roslinyakwariowe.pl · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-fp-synchro1-d6ae1b4deda74a8a9438c71501f4a98e.jpg Zapraszamy do zapoznania się z nową ofertą modernizacji oświetlenia. Jeśli posiadamy w pokrywi...

Podloze czarne jałowe ...

akwaAmator w Podłoże · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 5841
Hej Szukam czarnego podłoża do akwarium roślinnego gradacji 1-4mm Kiedyś używałem piasku kwarcowego barwionego i był bdb, ale za Chiny teraz go nie widzę nigdzie, albo już ślepy jestem. Wiem że jest...

Podloze aktywne ile czasu do zalania wody

dancio w Podłoże · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3067
Witam ile czasu może być podloze aktywne w akwarium beż zalania wodą ? Chodzi mi o czas jaki mam do ułożenia aranżacji Czy dwa dni może tak leżeć w akwarium?

Nowe opakowania Platinum Soil

roslinyakwariowe.pl w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2133
https://www.roslinyakwariowe.pl/images/miniaturki/thumb-fp-platinum0-74739e511c58e9503f2e8b4a233623e1.jpg Japońskie podłoża Platinum Soil zyskały nową szatę graficzną opakowań. Zapra...

Podloze ile cm

kacperw22 w Podłoże · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 6287
Witam Zastanawiam sie nad zalozeniem akwarium na tym podlozu : https://sklep.roslinyakwariowe.pl/podloza/podloza-aktywne-roslin/podloze-tropica-aquarium-soil-powder-p-25082.html Akwarium 180L Wymiary ...

Platinum Soil - nowe opakowania

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3010
platinum-soil.jpg Podłoże Platinum Soil doczekało się nowego, przyjemnego dla oka opakowania.

Stare a nowe podłoże

kichu66 w Podłoże · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 6582
Cześć :) planuję zrobić z tego zbiornika iwagumi i mam pytanie dotyczące podłoża Sytuacja : ten baniak 200 L ma już 1,5 roku i wykorzystałem w nim CAL Black Earth 24 L oraz CAL Green Base XR 4 L. Ni...

Statystyki

Ten temat przegląda 341 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570982
 •  Liczba wątków: 48801
 •  Użytkownicy: 36929

•  Najnowszy użytkownik: maciej_domaszka

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 341 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.